ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Νέο «σπορ»: Οι Λαρισαίοι «μαντεύουν» τα… Ρίχτερ!


«Παιδιά εγώ λέω 3.9» 
 «Σεισμούλης τον νιώσατε; Χαλαρό 4άρι» 
 «Ωπ σεισμός μάλλον 3.8» 
 «Ξέρει κάποιος πόσο έδωσε; Γιατί εγώ κατάλαβα 4.2»


Είναι το νέο «σπορ» του διαδικτύου για τους Λαρισαίους. Κάθε φορά που γίνεται ένας δυνατός (μετά)σεισμός σπεύδουν οι κάτοικοι να ενημερώσουν τους διαδικτυακούς τους, φίλους τόσο για το γεγονός πως έγινε σεισμός μα όσο και για το να μαντέψουν το μέγεθος του. Και με την εμπειρία που έχουν το τελευταίο διάστημα του ενός μήνα πέφτουν μέσα για τα καλά.

«Μετράμε από τις 4 του Μάρτη περίπου εκατοντάδες σεισμικές και μετασεισμικές δονήσεις. Κάποιες μας τρόμαξαν για τα καλά άλλες πάλι απλά μας κούνησαν» εξηγούν στο Larissanet.gr κάποιοι εξ αυτών «Μέσα σε όλα αυτά είναι κι ένας τρόπος να ξορκίσουμε το κακό…» υπογραμμίζουν και κρατάνε ως θετικό το ότι συνεχίζουν να διατηρούν το χιούμορ τους. Είναι από τα ελάχιστα που μας έχει απομείνει το τελευταίο διάστημα, ως άμυνα.

Εφαρμογές και συνήθειες

Μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον που παρατηρείται για τα application (εφαρμογές) σχετικά με τον σεισμό. Πολλοί είναι οι Λαρισαίοι που έχουν «κατεβάσει» στα κινητά τους τέτοιες και ενημερώνονται με αυτόν τον τρόπο. Άλλοι επιλέγουν να ενημερωθούν αποκλειστικά από τα εξειδικευμένα επίσημα sites των εργαστηρίων σεισμολογίας Πανεπιστημίων. Όπως και να χει πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως στη Λάρισα τον τελευταίο μήνα έχουν αλλάξει αρκετά όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας και σκέψης.

Για παράδειγμα οι περισσότεροι που μπαίνουν σε πολυκατοικίες τον τελευταίο μήνα, δεν χρησιμοποιούν το ασανσέρ. 

Οι οδηγοί όταν παρκάρουν προσέχουν τι έχει πάνω από το σημείο που θα βάλουν το αυτοκίνητο. Πολλές οικογένειες έχουν μαζέψει τα αντικείμενα που θεωρούσαν επίφοβα από τις άκρες των βεραντών τους.

Κανείς δεν ξεχνάει τον φόβο που έκανε όλη τη Λάρισα, εκείνο το μεσημέρι της 3ης Μαρτίου, να βρεθεί έξω στους δρόμους. Από τότε μέχρι σήμερα και μετά από τόσους σεισμούς, έχουν νικήσει ακόμα και το φόβο σ ένα βαθμό οι πολίτες:


larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου