ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Εμβόλιο Sputnik V: Και τρίτη και τέταρτη δόση για τους Ρώσους που ανησυχούν


Ρώσοι πολίτες που ανησυχούν για πτώση των αντισωμάτων τους κατά της Covid-19 παραβιάζουν τις επίσημες οδηγίες και λαμβάνουν και τρίτη και τέταρτη δόση του εμβολίου Sputnik IV, αν και οι παρασκευαστές του έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο επανεμβολιασμός δεν προσφέρει οφέλη.

Από τον Ιανουάριο, η Ρωσία προσφέρει σε όλους τους ενήλικες πολίτες τις δύο δόσεις του Sputnik V τις οποίες συνιστά το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια όπου αναπτύχθηκε το εμβόλιο.

Τώρα, αρκετοί εμβολιασμένοι πολίτες σπεύδουν σε να υποβληθούν σε τεστ μέτρησης των αντισωμάτων που φέρουν στο αίμα τους. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πτώση, πολλοί επιλέγουν να εμβολιαστούν εκ νέου σε εμπορικά κέντρα και άλλους χώρους όπου δεν τηρείται ο κανόνας για αντιπαραβολή των στοιχείων τους με τις καταχωρήσεις του εθνικού μητρώου εμβολιασμού.

Σύμφωνα με αναφορές πολιτών σε κοινωνικά δίκτυα, αναφέρει το Reuters, ο επανεμβολιασμός οδηγεί σε κατακόρυφη αύξηση των αντισωμάτων σε διάστημα λίγων ημερών. Αυτό, όμως, αποτελεί ένδειξη ότι ο επανεμβολιασμός ήταν αχρείαστος, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γκαλμαλέγια που ανέπτυξε ο Πούτιν.

Το Ινστιτούτο έχει διευκρινίσει ότι η πτώση των αντισωμάτων δεν σημαίνει μείωση της προστατευτικής δράσης του εμβολίου. Πέρα από τα αντισώματα, το εμβόλιο εκπαιδεύει και τα κύτταρα μνήμης του ανοσοποιητικού συστήματος που ευθύνονται για τη λεγόμενη κυτταρική ανοσία, η οποία παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με τα αντισώματα στην πρόληψη της λοίμωξης.

Η αύξηση των αντισωμάτων μετά τον επανεμβολιασμό απλά δείχνει ότι ο οργανισμός του λήπτη ήταν ήδη έτοιμος να αμυνθεί, εξήγησαν οι ειδικοί του Ινστιτούτου.

Παρόλα αυτά, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia ότι μέλη του προσωπικού του ινστιτούτου έλαβαν επαναληπτικές δόσεις περίπου ένα χρόνο μετά τον εμβολιασμό. Ακολούθησε απότομη αύξηση των αντισωμάτων τους, ένδειξη ότι τα κύτταρα μνήμης παρέμεναν ενεργά.

«Δεν υπάρχει λόγος επανεμβολιασμού» είπε ο Γκίντσμπουργκ στην εφημερίδα.

Επαναληπτική δόση έλαβε όμως και ο Κίριλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων που χρηματοδότησε την ανάπτυξη του Sputnik V. Έλαβε μια τρίτη δόση περίπου οκτώ μήνες μετά τις πρώτες δύο και είδε τα επίπεδα των αντισωμάτων του να αυξάνονται τρεις ημέρες αργότερα.

«Τελικά δεν χρειαζόταν να εμβολιαστώ ξανά» παραδέχτηκε στο Reuters.

Παραμένει ασαφές πόσο διαρκεί η ανοσία που προσφέρει ο εμβολιασμός, σύμφωνα όμως με το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια επαναληπτικές δόσεις δεν απαιτούνται για τουλάχιστον ένα χρόνο.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου