ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Τα επόμενα βήματα της επιστροφής στην κανονικότητα -Τι ανοίγει μέσα στον Μάιο, τι ακολουθεί τον Ιούνιο

 
Θα συνεχιστούν και το αμέσως επόμενο διάστημα τα βήματα προς την κανονικότητα και το τέλος του lockdown με όλο και περισσότερες δραστηριότητες να ανοίγουν μέσα στον Μάιο.

Μετά το επανεκκίνηση του τουρισμού, την επαναλειτουργία της εστίασης, το τέλος στην απαγόρευση των μετακινήσεων, και το «αντίο» στα SMS, σειρά στο «άνοιγμα» παίρνουν κι άλλες δραστηριότητες. Υπενθυμίζεται ότι χθες επαναλειτούργησαν οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, και επανεκκίνησαν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, καθώς και η δια ζώσης λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας (ΕΠΑΛ). Και σε αυτή την περίπτωση θα διενεργούνται self – test μια φορά την εβδομάδα.

Πράσινο φως δόθηκε επίσης στις αθλητικές ακαδημίες με προπονήσεις σε μικρά γκρουπ μέχρι δέκα άτομα, αλλά και στα Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, μόνο για ατομικά μαθήματα (αναλογία ένας μαθητής ανά έναν εκπαιδευτή/καθηγητή).

Ώθηση στα βήματα «απελευθέρωσης» δίνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα που συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς αλλά και ο καλοκαιρινός καιρός. Έχουν ήδη γίνει ήδη περίπου 4.377.000 εμβολιασμοί, περισσότερο από 1.615.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί σε  15,4%, ενώ από σήμερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα νησιά με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, ενώ την Παρασκευή ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους 40-44.

Τι ανοίγει στο αμέσως επόμενο διάστημα μέσα στον Μάιο

24 Μαΐου: ΟΠΑΠ PLAY - Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο

31 Μαΐου: Γυμναστήρια - Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και αναλογία πληθυσμού 1/10 τμ- 2 self tests/ εργαζόμενους. Υπηρεσίες ευεξίας - Σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής Catering, χώροι δεξιώσεων κλπ - Σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης

Πότε θα ηχήσει ξανά η μουσική σε καφέ, εστιατόρια μπαρ, τι θα γίνει με κλειστούς χώρους, καλεσμένους σε δεξιώσεις, γάμους

Βήματα επιστροφής στις προ κορωνοϊού δραστηριότητες αναμένονται και τον Ιούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ενδεχομένως στις αρχές του Ιουνίου να επανέλθει η μουσική στα καταστήματα εστίασης. Την ίδια ώρα, αναμένονται αποφάσεις για τα μπαρ, δηλαδή τα μαγαζιά που έχουν αποκλειστικά κωδικό για βραδινή διασκέδαση, και μόνο για εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όσον αφορά στις δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων όπου έχει δοθεί ένα όριο παρισταμένων στα 100 άτομα, γίνονται προσπάθειες μήπως αυτό αυξηθεί σε μεγαλύτερους χώρους. Άλλωστε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε χθες ότι δεν θεωρεί αναγκαίο αυτό το όριο.

«Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι δεν χρειάζεται το όριο των 100 ατόμων για τις δεξιώσεις». «Όταν σήμερα με τους όρους της εστίασης, σε ένα εστιατόριο, με τα τραπέζια των 6 και τις αποστάσεις που προβλέπονται μπορεί ένα εστιατόριο να έχει 100, 200, 300 ανθρώπους είναι παράλογο να το κάνει ένα εστιατόριο και να μην το κάνει ένα κτήμα που κατά τεκμήριο η άπλα είναι πολύ μεγαλύτερη», εξήγησε και τόνισε ότι το υπουργείο είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα την περασμένη εβδομάδα και δεν είχε γίνει δεκτό από την επιτροπή και θα το επαναθέσει. «Το πρόβλημα εδώ είναι ότι δημιουργείται πολύ μεγάλος αθέμιτος ανταγωνισμός διότι κάποιοι που θα θέλουν να φέρουν πάνω από 100 άτομα μπορεί να νοικιάσει ένα εστιατόριο και να το κάνουν εκεί»

Τέλος, υπάρχει και η εκκρεμότητα των εσωτερικών χώρων εστίασης που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε ένα ποσοστό 50% -70% και αυτό θα μπορούσε να συμβεί κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος του Ιουνίου γιατί τότε αναμένεται να εμβολιαστεί το 50% του ενήλικου πληθυσμού τουλάχιστον με μία δόση του εμβολίου. Οι εσωτερικοί χώροι έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα ανοίξουν όταν θα φτάσουμε στο 50% του πληθυσμού εμβολιασμένους έστω με τη μία δόση, ανέφερε σχετικά χθες ο κ. Γεωργιάδης.

 iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου