ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Τι πρέπει να κάνετε αν θέλετε να επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα



Η αγορά των κρυπτονομισμάτων «τρέχει» εδώ και χρόνια, όμως κατά τη διάρκεια της πανδημίας επιτάχυνε ακόμα περισσότερο. Τα κρυπτονομίσματα, και κυρίως το bitcoin, θεωρούνται όλο και περισσότερο ως επενδυτικά προϊόντα έναντι του πληθωρισμού ή σε εποχές οικονομικής αβεβαιότητας, περίπου όπως ο χρυσός. Και η οικονομική βοήθεια που δόθηκε κατά την πανδημία έδωσε σε πολλούς Αμερικανούς επιπλέον κεφάλαια για επενδύσεις.


Το 2020, η αγορά των επενδυτών στο bitcoin αυξήθηκε στους 32 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, αριθμός αυξημένος κατά 52% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Σε έρευνα που έγινε μεταξύ των ανθρώπων που αγόρασαν το κρυπτονόμισμα κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες διαπιστώθηκε ότι η πανδημία συνέβαλε σε αυτή την απόφασή τους.


Ωστόσο, όσον αφορά στους νέους επενδυτές, οι ειδικοί τονίζουν ότι χρειάζεται προσοχή.

Ποιο κρυπτονόμισμα να αγοράσω;

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία διαδικτυακών νομισμάτων και σχεδίων, στα οποία μπορείτε να επενδύσετε. Αν είστε νέος σε αυτό το «παιχνίδι», το καλύτερο είναι – σύμφωνα με τους ειδικούς – να επενδύσετε σε νομίσματα που είναι καθιερωμένα και γνωστά στην αγορά, όπως το bitcoin και το ethereum. Παρά το γεγονός ότι οι τιμές τους συνεχίζουν να γνωρίζουν διακυμάνσεις, το κανονιστικό πλαίσιο που τα διέπει είναι πιο ξεκάθαρο σε σχέση με άλλα κρυπτονομίσματα, πράγμα που σημαίνει ότι μετριάζονται οι κίνδυνοι.

Επίσης, το bitcoin είναι το πιο κοινό κρυπτονόμισμα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο για τους επενδυτές να το αγοράσουν και να το πουλήσουν σε σύγκριση με άλλα μικρότερα νομίσματα με λιγότερη ζήτηση.

Πώς το αγοράζετε;

Μπείτε στις γνωστές πλατφόρμες, που υπόκεινται σε κανονισμούς, όπως η Coinbase, η Kraken και η Binance για να αγοράσετε και να κρατήσετε κρυπτονομίσματα – τουλάχιστον στην αρχή.

Τα ψηφιακά πορτοφόλια (Digital wallets) που δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιον να έχει κρυπτονομίσματα χωρίς τη βοήθεια ενός ενδιάμεσου δεν είναι πάντα ασφαλή και κατά καιρούς έχουν υπάρξει διαρροές κωδικών – ενώ κάποιοι έχασαν τα χρήματά τους.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι οι πλατφόρμες συχνά έχουν μεγαλύτερες προμήθειες για αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων από τις αγοραπωλησίες μετοχών.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι καλύτερα να μην αγοράζετε ότι η αγορά βοά από ειδήσεις, ενώ να προτιμάτε τις επενδύσεις με κόστος σε δολάρια.

Πόσο επικίνδυνη είναι η επένδυση σε κρυπτονόμισμα

Σίγουρα, πρόκειται για μία επένδυση πολύ πιο επικίνδυνη από άλλες αγορές – μετοχών ή ομολόγων, για παράδειγμα. Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι για το μέσο επενδυτή με μερικές χιλιάδες ευρώ, το κρυπτονόμισμα ίσως να μην είναι η καλύτερη ιδέα.

Εξ άλλου, η τιμή ενός κρυπτονομίσματος δεν βασίζεται σε κάτι χειροπιαστό και συγκεκριμένο, όπως ισχύει για τις μετοχές, των οποίων οι τιμές κυμαίνονται με βάση τα αποτελέσματα και τις προοπτικές μίας εταιρείας.

Γι’ αυτό το λόγο, οι ειδικοί προτείνουν να τοποθετείτε σε κρυπτονομίσματα ένα μικρό κομμάτι του επενδυτικού σας κεφαλαίου. Όμως, το πράγμα διαφέρει, αν αγαπάτε το ρίσκο και είστε πρόθυμος/η να ρισκάρετε κάποια χρήματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου