Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Ψηφιακό πιστοποιητικό: Το ελληνικό ντεμπούτο – Οδηγίες χρήσεως

 
Σε λίγες ώρες, εκτός απροόπτου, θα μπορούν οι Έλληνες να εκδίδουν το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid19 (EU Digital COVID Certificate) μέσω της ενιαίας ψηφιακής πλατφόρμας gov.gr.

«Καθώς φαίνεται, από σήμερα   Τρίτη, η Ελλάδα εντάσσεται στο πρώτο κύμα των χωρών που ενεργοποιούν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid. Δηλώνει την ετοιμότητά μας για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι». Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, σπεύδοντας να συγχαρεί όλους «όσοι συνεργάστηκαν προκειμένου μία ιδέα η οποία είχε πρώτα διατυπωθεί από την ελληνική κυβέρνηση πριν από κάποιους μήνες να γίνει αυτή τη στιγμή πράξη και η Ελλάδα να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του σημαντικού ψηφιακού εργαλείου».

«Πιστεύω ότι σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών και την σταθερή πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι» υπογράμμισε.

Έτσι, οι πολίτες πλέον θα μπορούν να μπουν στην Ενιαία Ψηφιακή Πλατφόρμα, gov.gr και να εκδίδουν αυτό το ψηφιακό πιστοποιητικό, χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ τους.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 περιέχει πληροφορίες σχετικά με την «κατάσταση του φυσικού προσώπου – κατόχου του όσον αφορά

– στον εμβολιασμό,
– το αποτέλεσμα των τελευταίων ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid – test) ή μοριακής μεθόδου ανάλυσης (PCR test)
ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό κατά περίπτωση»

Στο πιστοποιητικό θα περιέχονται προσωπικά δεδομένα (όπως όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης, είδος εμβολίου, ημερομηνία εμβολιασμού, κτλ).

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θέσπιζεται το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 και παρουσιάζεται το περιεχόμενο και η διαδικασία έκδοσής του, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

2 σχόλια:

  1. Εχω κάνει και τις 5 δόσεις για το εμβόλιο της λύσσας δικαιούμαι πιστοποιητικό για να κυκλοφορώ ελεύθερα ή είμαι επικύνδινος μήπως δαγκώσω κανέναν.PASS COV.LISSA 2050.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι! Γιατί λύσσαξες να κυκλοφορήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή