ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Κορονοϊός – εμβόλια: Ποιες περιοχές είναι “πρωταθλήτριες” στην ανοσία – Ποιες τερματίζουν τελευταίες



Με ορισμένες περιοχές στο 70% και πλέον εμβολιασμένων, πολλές που είναι στη μέση προς το “τείχος ανοσίας” και άλλες που ακόμη έχουν χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης διαμορφώνεται ο ελληνικός χάρτης όσον αφορά στη θωράκιση απέναντι στην Covid-19.

Στο νέο επιδημιολογικό χάρτη που είναι αναρτημένος στο covid19.gov.gr και είναι διαδραστικός, μπορεί όποιος θέλει να έχει πρόσβαση σε τέσσερις βασικούς δείκτες, μεταξύ των οποίων το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανά περιφερειακή ενότητα. Το “εργαλείο”αυτό θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο εν μέσω καλοκαιριού καθώς μια περιοχή ή ένα νησί με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού σίγουρα αποτελεί κίνητρο ώστε να “τραβήξει” επισκέπτες.

Στα νησιά, όπως φαίνεται και στον χάρτη, οι εμβολιασμοί προπορεύονται της υπόλοιπης χώρας. Τα νησιά αποτελούν το “στρατηγικό πλεονέκτημα” της χώρας για αυτό και βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση, η “Γαλάζια Ελευθερία”, που αποδίδει.

Το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων στη νησιωτική χώρα κατέχουν η Κύθνος και η Κέα , έχοντας εμβολιασμένους με τουλάχιστον μία δόση το 84% των κατοίκων.

Τείχος ανοσίας έναντι του κορονοϊού έχουν υψώσει και οι κάτοικοι της Μήλου (77,14%), ενώ νησιά που φαίνεται ότι οδηγούνται σε υψηλά ποσοστά είναι η Σαντορίνη (61,5% εμβολιασμένων με τουλάχιστον μία δόση), η Ιθάκη (60,5%), η Άνδρος (60,5%).

Περισσότερους από ένας στους δύο έχουν εμβολιαστεί σε Κάρπαθο και Μύκονο και παρόμοια επίπεδα, λίγο πάνω του 50% καταγράφονται στη Θάσο και τη Λευκάδα.

Στο βόρειο Αιγαίο τα ποσοστά της εμβολιαστικής κάλυψης είναι χαμηλά σε σχέση με την υπόλοιπη νησιωτική χώρα. Ενδεικτικά η Σάμος έχει ποσοστό 30,1%, η Χίος 37,4%, η Λέσβος 30,35%.

Η κυβέρνηση “ποντάρει” στην θωράκιση των νησιών εν όψει και της αναμενόμενης ανόδου στην τουριστική κίνηση. Προκειμένου να ενισχυθεί η επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” αποστέλλονται και εμβόλια της Pfizer στα νησιά, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας (ΣΚΑΪ).

Όσον αφορά στην ηπειρωτική χώρα, Καστοριά και Θεσπρωτία έχουν τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, 40,69% και 45,95% αντίστοιχα. Στην Αττική, κατά μέσο όρο το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης με τουλάχιστον μία δόση ανέρχεται σε 36,85%. Η περιφερειακή ενότητα με την πιο αρνητική επίδοση σε όλη τη χώρα είναι της Ευρυτανίας όπου μόλις 24,78% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση.

Ο ρυθμός για την οικοδόμηση του τείχους ανοσίας θεωρείται ικανοποιητικός και η εκπλήρωση του στόχου, δηλαδή ο εμβολιασμός του 60-70% του πληθυσμού, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί μέσα στο καλοκαίρι. Συνολικά έως χθες είχαν πραγματοποιηθεί 6.225.000 εμβολιασμοί. Το 38,1% του πληθυσμού έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και το 22,4% έχει πλήρη ανοσία.

eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου