ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Ο καιρός: Καταιγίδες με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ημέρες



Σύμφωνα με το προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ημέρες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν (κυρίως ηπειρωτικά και Κρήτη) θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.

Την Τρίτη 8 Ιουνίου καταιγίδες θα εκδηλωθούν και πάλι μετά το μεσημέρι. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής (κυρίως τα βόρεια και δυτικά τμήματα) και ενδεχομένως η πόλη της Αθήνας. 
Ακολουθεί ο προγνωστικός χάρτης βροχών/καταιγίδων για το τρίωρο 12:00-15:00 της Τρίτης.

Βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά. Τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στα βόρεια. Αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης. Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 αναμένεται άστατος καιρός στα ηπειρωτικά, με βροχές και καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στα κεντρικά και βόρεια τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και σε ορισμένες περισσότερες από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 27, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιότερα πελάγη όπου θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου