ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Ν.Ε ΓΡΕΒΕΝΩΝ KINHMA AΛΛΑΓΗΣ για το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και τους ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ: "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΑ ΧΩΡΙΑ! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΩΡΑΦΙΑ!"

Αυτό που διαδραματίζεται σήμερα με τους δασικούς χάρτες και το Κτηματολόγιο συνιστά τον απόλυτο κρατικό παραλογισμό και την επιτομή της διοικητικής σχιζοφρένειας! Τους δασικούς χάρτες ,όπως μας πληροφόρησε η Δ/νση Δασών Γρεβενών ,τους συνέταξε ιδιωτικό γραφείο χαρτογράφησης με έδρα τα Τρίκαλα!(ύποπτο αυτό). 

Δεν γνωρίζουμε ποιούς χάρτες αξιοποίησαν ,αλλά εάν ληφθεί υπόψη ο κακός χαμός που επικρατεί μεταξύ Κτηματολογικού Γραφείου και Δ/νσης Δασών , συμπεραίνει κανείς οτι οι ως άνω μελετητές είχαν βαθιά μεσάνυχτα και κατα τη σύνταξη των χαρτών και γι αυτό το θέατρο του παραλόγου που θα προξένούσαν! 

Το αποτέλεσμα που προκάλεσαν είναι κλαυσίγελως! Εκκλησίες, σχολεία, όρθιες και μισογκρεμισμένες κατοικίες, οικόπεδα, κήποι, αβλαγάδες, χωράφια τριών και τεσσάρων αιώνων των παππούδων των ορεινών Γρεβενών, τα οποία θερίζονταν με τα λελέκια και αλωνίζονταν με τ άλογα , έγιναν υπόθεση εύκολης “διαρπαγής” για τους μελετητές ,αφού στους προαναρτημένους χάρτες εμφανίζονται όλα ως δασικές εκτάσεις!

Πρέπει να πάρει θέση η Δ/νση Δασών και να απαντήσει άμεσα γι αυτήν την πρωτοφανή στρέβλωση και κακοήθεια! Είχε προβλέψει βεβαίως το μπάχαλο που θα προέκυπτε, προσλαμβάνοντας ειδικό προσωπικό , το οποίο παραλαμβάνει σήμερα ενστάσεις και αντιρρήσεις ,κατά της απαράδεκτης προανάρτησης των χαρτών. Είναι επιβεβλημένο να πάρει δημόσια θέση για το ίδιο ρέον και φλέγον θέμα και η τοπική πολιτική εξουσία και οι θεσμικοί παράγοντες του πρώτου και δεύτερου βαθμού , με στόχο να διορθωθεί απο την αρχή όλη η προανάρτηση και να ακολουθήσει η τελική ανάρτηση των δασικών χαρτών τον χειμώνα, η οποία δεν θα κατατρώγει ως αδηφάγο τέρας , τις μικρές περιουσίες των ακριτών της γρεβενιώτικης υπαίθρου! 

Πρό τεσσάρων περίπου μηνών , ο αρμόδιος υπουργός απο τα Τρίκαλα ,σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κρήτη, δεσμεύτηκε δημοσίως οτι οι εκτάσεις που θα περιελάμβαναν φρυγανώδη βλάστηση δεν θα χαρακτηρίζονταν δασικές και θα αποδίδονταν στους ιδιοκτήτες τους! 

Τα Γρεβενά είναι κατάσπαρτα απο κορομηλιές,αγριογκορτσιές,,,φράψους, γαβριά,λευκάδια, χαμηλούς δρείς, βάτους, καρυδιές, αμυγδαλιές, πάμπολλα κέδρα !
Ας φροντίσει ο αρμόδιος υπουργός με διατάξεις τις οποίες όπως διατείνονταν είχε έτοιμες , να αποτρέψει τον αφανισμό της ιδιόκτητης γης σε όλες τις ορεινές περιοχές! Υπάρχει επίσης και μία ακόμη πολύ σημαντική και ορίζουσα παράμετρος! 

Στις ιδιοκτησίες οι οποίες υποβλήθηκαν στο Κτηματολόγιο και εμφανίζονται ότι έχουν απορριφθεί διότι προηγήθηκε δικαίωμα τρίτου ( Δ/νση Δασών) , οι αποτυπώσεις απο τις δορυφορικές λήψεις σε ποσοστό 95% ,εμφανίζουν ένα κενό στο κέντρο και πλάγια στις γωνίες εμφανίζουν αραιή δασική βλάστηση.

Αυτό σημαίνει οτι η ακαλλιέργητη ιδιοκτησία ανέπτυξε αραιό δάσος στις άκρες των τεμαχίων το οποίο δεν μπορεί να κατοχυρώσει ολόκληρο το τεμάχιο υπερ του Δημοσίου! 

Αυτό συνιστά αυθαίρετο παραλογισμό και κραυγάζουσα αδικία κατά των δικαιούχων!

 Κατω τα χέρια απ τις περιουσίες ! 

Για τη Ν.Ε ο Α Γραμματέας 
Κώστας Κλεισιάρης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου