ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

ΕΛΛΗΝΕΣ TRAVEL BLOGGERS : Αλήθειες και Μύθοι !

 Tι είναι το Travel Blogging;


Το Τravel Βlogging πρωτοεμφανίστηκε το 2002 στο εξωτερικό και γνώρισε πραγματικά πολύ μεγάλη άνθηση. Αρκετά αργότερα
έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα όπου μεγάλη μερίδα του κόσμου το αγάπησε και το έκανε κομμάτι της ζωής του. 
Με τον ορισμό Τravel Blogging, επί της ουσίας εννοούμε ένα άτομο, ένα ζευγάρι ή ακόμη και μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται διαδικτυακά , μέσα από την δική τους οπτική γωνία, τις εμπειρίες που βιώνουν στα ταξίδια τους. 

Στόχος του Travel Blogging είναι οι ταξιδιωτικές εμπειρίες κάποιων ανθρώπων να εμπνεύσουν όλους εμάς εκεί έξω, να ανακαλύψουμε την μαγεία των ταξιδιών και παράλληλα να αποκομίσουμε σημαντικές πληροφορίες ώστε όταν αποφασίσουμε να επισκεφτούμε την χώρα που μας προτείνει ένας travel blogger, να ζήσουμε αντίστοιχες εμπειρίες με αυτές που έζησε εκείνος, να ενημερωθούμε για το τι πρέπει να αποφύγουμε καθώς και τι δεν πρέπει να παραλείψουμε να δούμε, βοηθώντας μας με αυτό τον τρόπο να ζήσουμε την ταξιδιωτική μας εμπειρία στο έπακρο. 




Πως να γίνω Travel Blogger; 

Το σημαντικότερο πρέπει να αγαπάς τα ταξίδια και να είναι μέρος της ζωής σου. Στην συνέχεια θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα χώρο (blog) ή λογαριασμό στα social media όπου θα μοιράζεσαι τις εμπειρίες που βιώνεις σε κάθε ταξίδι. Πρόσεξε! Θα πρέπει να είσαι ειλικρινής και ο εαυτό σου. Αυτό θα σε κάνει να ξεχωρίσεις στα μάτια των ανθρώπων και να αποκτήσεις το δικό σου κοινό. Όσο για τον εξοπλισμό που θα χρειαστείς εδώ είναι πολύ καλά τα νέα ! Και με ένα σύγχρονο κινητό μπορείς να κάνεις καλά την δουλεία σου για αρχή.

Τι κάνει έναν blogger δημοφιλή;

H σχέση εμπιστοσύνης που χτίζει με το κοινό του κάνει έναν blogger δημοφιλή. Ο Blogger επιλέγει αυτός τον χορηγό ή το Brand που θα συνεργαστεί ώστε να ταιριάζει και να μπορεί να το εντάξει στο περιεχόμενο του. Υπάρχουν περιπτώσεις blogger που λόγω της δημοτικότητας τους διαφήμισαν προϊόντα απλά και μόνο για τα χρήματα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει η καταστροφή τους. Το κοινό αναγνωρίζει την αυθεντικότητα και απορρίπτει τους στημένους χαρακτήρες! 

Oι travel bloggers πηγαίνουν δωρεάν ταξίδια

Σήμερα ποιος σου δίνει κάτι δωρεάν; Ένας Travel Blogger για να μπορέσει να έχει κάποιες free παροχές (π.χ. ξενοδοχείο, φαγητό κλπ.), θα πρέπει στη συνέχεια να δείξει ένα όμορφο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα οι περισσότεροι γυρίζουν από μια κουραστική μέρα στο ξενοδοχείο και τρέχουν να ξεκουραστούν. Ο Travel blogger όμως τις περισσότερες φορές θα τριγυρίζει στο ξενοδοχείο για να έχει τις σωστές λήψεις. Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι τόσο αναγνωρισμένη η δουλειά μας


Γίνονται βήματα αλλά ακόμη και σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό από τα έξοδα τα καλύπτουμε μόνοι μας. Στο εξωτερικό  είναι εντελώς διαφορετικά – εκεί ένας travel blogger τουλάχιστον ταξιδεύει δωρεάν. Πολλοί μάλιστα ζουν εξολοκλήρου από αυτό έχοντας αρκετά ετήσια έσοδα.”
Οι Travel Blogger δεν ζουν το ταξίδι !

Πολλές φορές έχω δεχτεί σκληρή κριτική από τους κοντινούς μου φίλους ότι με το blogging χάνω την μαγεία των ταξιδιών. Όταν πρέπει να είσαι στο σωστό σημείο την κατάλληλη ώρα για να έχεις το τέλειο κλικ ή πλάνο η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές χάνουμε την μαγεία. Με είχε προβληματίσει για αρκετό καιρό αυτό μέχρι να βρω την χρυσή τομή. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις την ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Πρέπει να θυμάσαι ότι πρώτα απ'ολα είσαι traveller και μετά όλα τα υπόλοιπα.Αν αλλάξει κάτι στην σειρά τότε η προσπάθεια θεωρείται αποτυχημένη και για σένα αλλά και για το περιεχόμενο που θα δημιουργήσεις αργότερα.



Aγαπημένα Ελληνικά ταξιδιωτικά Βlogs

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ταξιδιωτικά Blogs εμφανίζονται. Αυτό δείχνει την ανάγκη του κόσμου για ταξίδια και περιπέτεια. Μου ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω τα καλύτερα travel blogs οπότε σκέφτηκα τελικά να αναφέρω αυτά από τα οποία διαβάζοντας τα ονειρεύτηκα μια ζωή γεμάτη ταξίδια και στάθηκαν πηγή έμπνευσης για να δημιουργήσω το δικό μου Travel Blog.

1. Hλίας Βροχίδης (mad nomad) O epic traveller που έχει γυρίσει είδη δύο Ηπείρους με την μηχανή του και σύντομα θα ταξιδέψει στην Αμερική για να πραγματοποιήσει το κύκλο της. Βλέποντας φωτογραφίες του Ηλία από την Ασία ονειρεύτηκα να ταξιδέψω και να ανακαλύψω το κόσμο !

2. Δημήτρης Κατσούλας (mototaxidiotis). Όπως φανερώνει και η λέξη του motoταξιδιώτης όνομα και πράμα έχει διανύσει αμέτρητα χιλιόμετρα με την μηχανή του στην Ελλαδά και στο εξωτερικό. Δεν ξέρω αν έχει ταξιδέψει ποτέ χωρίς την μηχανή του.. Την επόμενη φορά που θα τον συναντήσω θα τον ρωτήσω!


3.Αντώνης Ιορδάνογλου (thegreektraveller).O Αντώνης είναι μαέστρος στο είδος του. Ένας ρομαντικός ταξιδευτής που θα σε ταξιδέψει στην άγνωστη και ανεξερεύνητη Ελλάδα. Ο τρόπος που περιγράφει ποιητικός και μοναδικός! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου