ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Οταν η «17Ν» δολοφόνησε τον Θάνο Αξαρλιάν -ΝΔ: Κάποιοι έδιναν άδειες στον εκτελεστή του

Πριν από 29  χρόνια,  σαν χθες στις 14 Ιουλίου 1992, ο Θάνος Αξαρλιάν έπεφτε νεκρός από τη δολοφονική απόπειρα της «17Ν» κατά του Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας Αξαρλιάν, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ο Θάνος Αξαρλιάν θα ήταν σήμερα 49 χρόνων, αν δεν τον δολοφονούσαν οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη στις 14 Ιουλίου του 1992. Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε. Η διαρκής μάχη κατά της τρομοκρατίας αποτελεί εθνικό και δημοκρατικό μας καθήκον, το οποίο υπηρετεί την ελευθερία και υπηρετείται από την ενότητα.

Δυστυχώς, κάποιοι δεν διδάχθηκαν τίποτα και ακόμη και τους προηγούμενους μήνες οργάνωναν διαδηλώσεις υπέρ του εκτελεστή του 20χρονου τότε φοιτητή, και τα προηγούμενα χρόνια του έδιναν άδειες για να επισκέπτεται τον τόπο του εγκλήματος. Ημέρες μνήμης σαν τη σημερινή υπογραμμίζουν τη σημασία και την αναγκαιότητα της απόλυτης καταδίκης κάθε μορφής βίας και τρομοκρατίας από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, χωρίς αστερίσκους και μισόλογα».


Η πινακίδα στη μνήμη Αξαρλιάν στο σημείο που δολοφονήθηκε ο φοιτητής / Φωτογραφία: eurokinissi

Πώς σκοτώθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν

Οι τρομοκράτες είχαν στοχεύσει με ρουκέτα το αυτοκίνητο του τότε υπουργού Οικονομικών στη συμβολή των οδών Βουλής και Καραγεώργη Σερβίας. Η θωράκιση του υπουργικού αυτοκινήτου είχε σώσει τον Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Το αυτοκίνητο του Γιάννη Παλαιοκρασσά μετά τη ρουκέτα που δέχθηκε από τη «17Ν» / Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

Ωστόσο, ο φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός. Ενώ περπατούσε αμέριμνα στην Καραγιώργη Σερβίας, δέχθηκε τα θραύσματα της ρουκέτας και σωριάστηκε νεκρός σε μια λίμνη αίματος.


Ο Θάνος Αξαρλιάν κείτεται νεκρός μετά το χτύπημα της «17Ν» / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Περιπολικά, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης, ωστόσο ο 20χρονος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Κουφοντίνας: Ηταν «παράπλευρη απώλεια»


Λίγη ώρα αργότερα, ένας άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και ανέλαβε την ευθύνη εκ μέρους της «17 Νοέμβρη», ενώ παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του Αξαρλιάν, χαρακτηρίζοντάς τον «παράπλευρη απώλεια». Ηταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα.

Η μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν, Σταυρούλα / Φωτογραφία: Eurokinissi


Η βόλτα του Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας το 2019

Μάλιστα, το 2019, ο «φαρμακοχέρης» της 17Ν, σε μία από τις άδειες που είχε πάρει από τη φυλακή, είχε περπατήσει στο κέντρο της Αθήνας, περνώντας από αρκετές κεντρικές οδούς, όπως η Βουκουρεστίου, η Πλατεία Συντάγματος και η Σόλωνος, με χαλαρή διάθεση. Εκεί που πριν από χρόνια είχε δολοφονήσει (σε κοντινά σημεία) ο ίδιος με το «ιστορικό» 45άρι της «17Ν» τον Παύλο Μπακογιάννη, τον Μιχάλη Βρανόπουλο και τον Θάνο Αξαρλιάν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για το οποίο τελικά δέχθηκε ποινή 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.



iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου