ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Βασίλης Γκαλογιάννης : 47 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

-Σήμερα μας χωρίζουν 2500 χιλ.χρόνια από την αρχαία Ελλάδα, την κλασική, την άμεση δημοκρατία πού μελετά και θαυμάζει ολόκληρος ο κόσμος! Τότε πού πεζοί οι Αθηναίοι έρχονταν από όλα τα μέρη τής Αττικής και τα περίχωρα στην αγορά του Δήμου να λάβουν άμεσα και δια βοής τίς αποφάσεις τους!

-Σήμερα μας χωρίζουν 200 χρόνια από την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό και την ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού κράτους!
Εμπνευσμένος ο λαός μας από τα οράματα του Διαφωτισμού και τα Συντάγματα της Γαλλικής (1789) και της Αμερικάνικης επανάστασης (1775) για εθνική αυτοδιάθεση των λαών,φιλελευθερισμό και δημοκρατία με ελευθερία,ισότητα και διάκριση των εξουσιών.
Απο αυτά είναι εμπνευσμένα μέχρι σήμερα τα Συντάγματά μας,με την διαφορά όμως εμείς δεν θεσμοθετήσαμε όπως αυτοί(Αμερικανικό, Γαλλικό Σύνταγμα) την πλήρη διάκριση των εξουσιών (εκτελεστικής και νομοθετικής).Αυτό το Συνταγματικό σύστημά τους αποδείχθηκε ο εξοχότεροςκαι σταθερότερος πολιτικός μηχανισμός που παρήγαγε ο σύγχρονος κόσμος και επέφερε ισορροπία ανάμεσα στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.Είναι χώρες θεσμικά προς παραδειγματισμό!

-Εμείς βιώσαμε απεναντίας Μοναρχίες(Βασιλικές, Στρατιωτικές) και Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις-αλλοιώσεις (Συνταγματικές συρρικνώσεις με υπερεξουσίες της εκτελεστικής εξουσίας σε βάρος της νομοθετικής, με αποτέλεσμα πολιτικές ανωμαλίες, οικονομικές δυσκολίες και χρεοκοπίες).

-Σήμερα γιορτάζουμε την 47 χρονιά αποκατάστασης της Δημοκρατίας, του κονοβουλευτισμού.Την καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας.Με δημοκρατία, δημιουργία, μεταρρυθμίσεις.
Ήρθε όμως ο καιρός, οι σύγχρονες εξελίξεις ,οι ανάγκες που απαιτείται νέα μεταπολιτευση,ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ!
Είναι αυτό που άφησε παρακαταθήκη ο μεγαλύτερος μεταρρυθμιστής της μεταπολιτευσης,ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
"Για να υπάρχει προοδευτική προοπτική για την χώρα πρέπει να υπάρχουν δημοκρατικά οργανωμένα κόμματα και πλήρης διαχωρισμός τής εκτελεστικής από την νομοθετική εξουσία.'

Χρόνια πολλά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Χρόνια πολλά ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!
 

 Βασίλης Γκαλογιάννης 
Αντιστράτηγος (ε.α) Πολιτικό τμήμα Παντείου 
Τ.Πολιτευτής ΚΙΝΑΛ Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου