ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Οι αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας - Ποια νησιά μπαίνουν στο «πορτοκαλί» και «κίτρινο»




Τις αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, οι οποίες προέκυψαν σε συνέχεια της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής σήμερα, Πέμπτη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Έτσι, ο νέος επιδημιολογικός χάρτης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά, διαμορφώνεται ως εξής:

Ο Δήμος Μυκόνου παραμένει σε καθεστώς υψηλής επιδημιολογικής παρατήρησης και διερεύνησης. Οι Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Καρδίτσας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λασιθίου και Χανίων εκτός του Δήμου Γαύδου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3.

Οι Δήμοι Ζακύνθου, Λέρου, Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας, Νότιας Κέρκυρας, Κω, Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Σίφνου, Σερίφου, Μήλου, Τροιζηνίας, Αντιπάρου και Ρόδου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Έβρου εκτός του Δήμου Σαμοθράκης, Φλώρινας, Τρικάλων, Φωκίδας, Σερρών, Πέλλας, Φθιώτιδας, Λακωνίας εκτός του Δήμου Ελαφονήσου, Κιλκίς, Ευρυτανίας, Καβάλας, Δράμας και Ημαθίας ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο «κίτρινο» επίπεδο 2.

Οι Δήμου Σκύρου, Καλύμνου, Λειψών, Παξών, Κιμώλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Αλοννήσου και Σκοπέλου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο «κίτρινο» επίπεδο 2.

Ο Δήμος Κύθνου πέφτει επίπεδο και μεταφέρεται στο «πράσινο» επίπεδο 1.

Τα επόμενα 24ωρα επαναξιολογούνται τα μέτρα στη Μύκονο

Σε ό,τι αφορά στη Μύκονο, ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως εντός των επόμενων 24ώρων θα αξιολογηθεί η παράταση ή μη -πέραν της Δευτέρας 26 Ιουλίου- των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στο νησί, και τα οποία έχουν ανακόψει μερικώς την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού, όπως είπε, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει με μέτρα τοπικού χαρακτήρα όπου κρίνεται απαραίτητο προς διασφάλιση της δημόσιας Υγείας.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτή τη στιγμή καταδεικνύουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει να διαφαίνεται και μικρή τάση μείωσης, επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και συνέχισε: Ταυτόχρονα προκύπτει ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές και τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

«Τα μέτρα ισχύουν έως το πρωί της Δευτέρας και η παράτασή τους ή μη θα αξιολογηθεί τα επόμενα 24ωρα, και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις».

Προανήγγειλε, επίσης, ότι από τη Δευτέρα θα πραγματοποιούνται σαρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τόσο στη Μύκονο, όσο και άλλες περιοχές με επιδημιολογικό φορτίο που εγείρει ανησυχία.

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου