ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Ν.Ε ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ (για τους Δασικούς χάρτες): "Θα πάρουν και τη ΣΑΜΑΡΙΝΑ"!

Mε αφορμή την σύνταξη των Δασικών Χαρτών ο Δήμος Κόνιτσας δια της Δνσεως Δασών Ιωαννίνων προέβαλε
προς το Ελληνικό Κτηματολόγιο , δικαίωμα ιδιοκτησίας πολυγώνου 3.000 σρτεμμάτων και πλέον, το οποίο αφορά έκταση , εντός των διοικητικών ορίων και της Κοινότητας Σαμαρίνας και του Νομού Γρεβενών! 

Η Κοινότητα Σαμαρίνας με ΄εγγραφό της προς την Δ/νση Δασών Γρεβενών με αρ. Πρωτ. 13 της 15 ης Ιουνίου 2021, ζητά να διορθωθεί το λάθος στην αποτύπωση του Δασικού Χάρτη υπέρ της Π.Ε Ιωαννίνων!

Η Δντρια Δασών Νομού Γρεβενών διαβεβαιώνει ότι θα γίνει απόλυτη διόρθωση στην αποτύπωση ,υπέρ της Κοινότητας Σαμαρίνας, με βάση τα διοικητικά όρια τα οποία ορίζονται σαφώς απο την δεκαετία του 30 ακόμη! 

Προκύπτουν όμως αβίαστα ερωτηματικά και απορίες για τον παρασκηνιακό τρόπο που λειτούργησε ο όμορος Νομός Ιωαννίνων! 

1.Τα γειτνιάζοντα με την Σαμαρίνα και αναγραφόμενα στο απόσπασμα χάρτη δημοσίου δάσους το οποίο επισυνάπτεται, αναφέρονται με τις ένδειξεις “Κοινοτικό Δάσος Αγ.Παρασκευής(Κεράσοβο) και Κοινοτικό Δάσος Αρμάτων . Είναι όντως δημοτικά και επιχειρούν να χαρακτηρίσουν τα ξένα, ως δασικές εκτάσεις τις οποίες διεκδικούν; 

2. Η Δν/ση Δασών Ιωαννίνων και ο Δήμος Κόνιτσας , είναι , η μέν κρατική αρχή , ο δέ αυτοδιοικητικός θεσμός. Η προβολή και η κατάθεση δικαιώματος επέκτασης με το πρόσχημα των χαρακτηρισμών ως δασικών εκτάσεων ,διεισδύοντας με αρπακτικό χαρακτήρα μέσα σε διοικητικά όρια άλλων Νομών, συνιστά μάλλον ευσεβή πόθο παρέας ή επιθετική έμπνευση μεμονωμένου παράγοντα! 

3. Το νεοφανές εγχείρημα διεκδίκησης εδαφών τα οποία είναι σε πολλές των περιπτώσεων ονοματισμένα από την διαχρονική ύπαρξη συγκεκριμένων ανθρώπων στις περιοχές (Τούλιας, Καραμήτσιος, Ανθούλης, Πιπέργιας, Γαβριήλ, Μπογδάνος, Ντίνας κ.τ.λ) δεν μπορεί να προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία! Κάτι υποκρύπτει και κάτι δηλώνει με πολύ θράσος! 

4. Ο βουλευτής του Νομού και οι δύο θεσμοί αυτοδιοίκησης πρέπει να επιδείξουν αμεσότητα και δράση! Σε κάθε περίπτωση πρέπει να απαντήσουμε και στους επίκαιρους σφετεριστές και στους διαχρονικούς επίβουλους ,στα ανατολικά και στα δυτικά άκρα του Νομού Γρεβενών! 

 Γρεβενά 2-Ιουλίου-2021

Για την Ν.Ε ο Α Γραμματέας 
 Κώστας Κλεισιάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου