ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Κορονοϊός: Γιατί «κοκκινίζουν» τα 8 δημοφιλή νησιά



Ορατό είναι το σενάριο να εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα όπως αυτά στη Μύκονο σε πολλά νησιά της χώρας καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων εμφανίζει αλματώδη αύξηση.

Σήμερα Σάββατο 31/7 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.760, κάτι που δείχνει ότι η πανδημία δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποκλιμακώσει την εξάπλωσή της με την μετάλλαξη Delta να επελαύνει.

Γιατί όμως «κοκκινίζουν» επιδημιολογικά τα οχτώ δημοφιλή νησιά;

Για πρώτη φορά η αύξηση των κρουσμάτων φαίνεται ότι προέρχεται από κρούσματα από εργαζόμενους αλλά και επισκέπτες. 3 στα 4 κρούσματα σχετίζονται με κορονοπάρτι λένε αρμόδιες πηγές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Το 46%, δηλαδή το ένα στα δύο κρούσματα προέρχεται από εστίαση – μπαρ – πάρτι σε βίλες. Το 28% από συνωστισμούς στη διασκέδαση. Το 11% προέρχεται από γάμους, βαπτίσεις ή κοινωνικές εκδηλώσεις και ένα 15% είναι άγνωστης προέλευσης.

Τα πρόστιμα

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο 56 παραβάσεις, και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή Πουλί Μυκόνου, εντοπίστηκε πάρτι σε βίλα με τη συμμετοχή 300 ατόμων. Επίσης σε συνολικά πέντε μπαρ σε Ίο (δύο) και Τήνο (τρία μπαρ) οι ιδιοκτήτες ήταν υπότροποι, και επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15νθήμερο λουκέτο. Στην Πάρο επιβλήθηκε από 2.000 ευρώ πρόστιμο και 7ήμερο λουκέτο σε 5 μπαρ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, και στην Αττική, συγκεκριμένα στην Ανάβυσσο, σε beach bar, που διοργάνωνε γάμο επιβλήθηκε 2.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη και 7ημερο λουκέτο. Τα περισσότερα πρόστιμα αφορούν όρθιους πελάτες και μη τήρηση αποστάσεων.

Στη Μύκονο κλιμάκιο της ΑΑΔΕ έκλεισε δύο πάρα πολύ γνωστά μπαρ για φορολογικές παραβάσεις. Αντίστοιχα πρόστιμα και λουκέτα έπεσαν στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη στη Χίο σε δυο καταστήματα εστίασης. Να σημειωθεί ότι από τις 7 Νοεμβρίου του 2020 έχουν καταγραφεί 8.184 αντίστοιχες παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.262 άτομα!

Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν το μέσο όρο των οχτώ «κόκκινων νησιών» δηλαδή τη Μύκονο, Ίο, Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο.

Newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου