3
Κάντε ΚΛΙΚ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

3

Αναζήτηση

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά
Κάντε ΚΛΙΚ

Σάββατο, 7 Αυγούστου 2021

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά σε περιοχή του Καρπερού - "Δεν κινδυνεύει κανένα από τα χωριά" .. - Άρση εκκένωσης των πέντε οικισμών (εικόνες + video)- (ανανεωμένο)

Πρώτη ανάρτηση: 4:37 (3-8-21)

Εικόνα από τα Γρεβενά
(Για νεότερη ενημέρωση, "κατεβείτε" στο τέλος του άρθρου)
 Πριν λίγο ενημέρωσαν τον ΑΕΤΟ για  φωτιά στο Φελλί Γρεβενών.
Εικόνες έξω από την πόλη των Γρεβενών:Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε ενημερωθεί.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή του Καρπερού, όπου σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η πληροφορίες που έρχονται, μιλούν για φωτιά στην περιοχή "Αρμπάρι", και εξηγούν: όπως φεύγουμε από Αγίους Θεοδώρους για Καρπερό αριστερά μέσα στη λάκα..

Νεότερες εικόνες από τον Tentoglou Leonidas (Leonidas)
Αυτή την στιγμή, (3-8-21) επιχειρούν σε δύσβατη περιοχή, 6 οχήματα με 13 άτομα.  

"Η φωτιά είναι σε εξέλιξη και γίνονται προσπάθειες ώστε να οριοθετηθεί. Δεν απειλούνται οικισμοί" μετέφεραν στον ΑΕΤΟ Πυροσβεστικές πηγές...

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες (Τετάρτη 4-8) από Πυροσβεστικές πηγές, η φωτιά συνεχίζεται. 

Την Τρίτη το απόγευμα,  συνέδραμε  και αεροπλάνο τύπου Καναντέρ, με ρίψεις νερού. Eπίσης υδροφόρες των ΟΤΑ και χωματουργικά οχήματα, βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης.
Επιχειρούν ακόμη, 6 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με  20 πυροσβέστες.

Δείτε εικόνες και video από την περιοχή, που δημοσιοποίησε στα ΜΜΕ το γραφείο τύπου του Δημάρχου Γρεβενών:
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο Μάκης Νασιάδης στο ertnews.gr, συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα,  με το μέτωπο πλέον να ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα!! 

 Αυτή την ώρα (20:14) βρίσκεται στην πιο κοντινή απόσταση από το Καρπερό και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στην άλλη πλευρά του δρόμου, που οδηγεί προς το Νησί. 

 Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης απευθύνει έκκληση, έτσι ώστε να σταλούν και εναέρια μέσα για να περιορίσουν το μέτωπό της φωτιάς και να μη φτάσει στο Καρπερό.

5-8-2021

Εκκενώνονται οικισμοί στα Γρεβενά...


Μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφασίστηκε να εκκενωθούν προληπτικά οι οικισμοί Αγαλαίοι, Δίπορο, Κέντρο, Νησί, και Σαρακίνα της Π.Ε. Γρεβενών. Παρακαλούμε τους κατοίκους των ανωτέρω οικισμών για την κατανόηση και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για την άμεση και ασφαλή απομάκρυνσή τους.


Νεότερες πληροφορίες 21:04 αναφέρουν πως η φωτιά πλησιάζει οικισμούς...

ΕΚΤΑΚΤΑ μηνύματα από το  112


Ο Δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάκης Νασιάδης,  καταγράφει με το κινητό του την φωτιά. Βραδινά πλάνα:

6-8-21 

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας Σωτήρης Κορέλας στην περιοχή των Δήμων Γρεβενών και Δεσκάτης όπου έχουν εκκενωθεί προληπτικά 6 κοινότητες από χθες, το μέτωπο της φωτιάς έχει περιοριστεί, δεν κινδυνεύει κανένα από τα χωριά, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια των κατοίκων που συνέδραμαν με κάθε τρόπο τους πυροσβέστες που επιχειρούν στο σημείο, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες με τα αγροτικά τους μηχανήματα που κράτησαν μακριά τις φλόγες, όπως και στις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.8-8-2021Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου