ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Αυτή η απλούστατη κίνηση θα σώσει τα κινητά σας από τους χάκερ


Αν ανησυχείτε για την ασφάλεια του τηλεφώνου σας και θέλετε να το προστατέψετε από hackers, υπάρχει μία πολύ απλή κίνηση που μπορείτε να κάνετε ανεξαρτήτως συσκευής..

Μπορείτε απλά να κλείσετε και να ανοίξετε το τηλέφωνό σας, πραγματοποιώντας ουσιαστικά μία επανεκκίνηση. Κι αν βιαστείτε να απορρίψετε αυτήν την τεχνική ως πολύ απλή για να είναι αληθινή, σημειώστε πως πρόκειται για μία οδηγία που έρχεται απευθείας από την υπηρεσία εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, NSA.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα wifinews.gr, σύμφωνα με το «Mobile Device Practices» που κυκλοφόρησε, η μέθοδος αυτή δεν είναι πανάκεια για όλες τις hacking επιθέσεις, ωστόσο αποτρέπει τους hackers που βασίζονται σε in-memory φορτία. Αυτή είναι μία τεχνική που χρησιμοποιούν αρκετοί hackers και βασίζεται στο γεγονός πως πολλοί από εμάς δεν κάνουμε επανεκίννηση στα τηλέφωνά μας.

Η επανεκίννηση του τηλεφώνου μπορεί να διακόψει αυτές τις επιθέσεις, οι οποίες σε άλλη περίπτωση θα συνεχίζονται για μεγάλες χρονικές περιόδους. Είναι κάτι εύκολο και σύντομο που μπορεί να κάνει ο καθένας, ανεξαρτήτως της συσκευής που διαθέτει. Μπορεί η μέθοδος αυτή να μη σταματήσει κατασκόπους και κυβερνοεγκληματίες, ωστόσο θα κάνει ακόμα και τους πιο ικανούς hackers να δουλέψουν λίγο παραπάνω για να διατηρήσουν την πρόσβαση στο τηλέφωνό σας και να υποκλέψουν δεδομένα.

«Όλα έχουν να κάνουν με το να αυξήσεις το κόστος για αυτές τις κακόβουλες ενέργειες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Neal Ziring, τεχνικός διευθυντής της NSA.

Μεγάλη προσοχή…

Η προστασία που προσφέρει πλέον η Apple και η Google από το να εγκατασταθεί malware στα βαθιά επίπεδα του λειτουργικού συστήματος, έχει ωθήσει τους hackers στις λεγόμενες «in-memory payload» επιθέσεις, οι οποίες είναι και πιο δύσκολες να εντοπιστούν και πιο δύσκολες στο να αποκαλύψουν ποιος έκανε την επίθεση.

«Οι επιτιθέμενοι κατάλαβαν πως δε χρειάζεται να επιμένουν. Αν μπορούν να μπουν και να βγουν μία φορά, παίρνοντας μαζί όλα τα μηνύματα τις επαφές και τους κωδικούς, έχουν πρακτικά κερδίσει, έτσι δεν είναι;»

Η NSA φυσικά προτείνει και την απενεργοποίηση του Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε, να αποφεύγετε τη σύνδεση σε δημόσια Wi-Fi δίκτυα και να απενεργοποιείτε τις υπηρεσίες τοποθεσίας όταν δεν τις χρειάζεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου