ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Λίστα Forbes: Αλλαγές στην πρώτη τριάδα των πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου



Oι μεγάλες διακυμάνσεις που καταγράφουν οι διεθνείς χρηματαγορές, προκαλούν αλλαγές και στην πρώτη τριάδα των πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου.

Σύμφωνα με το Forbes, στις τρεις πρώτες θέσεις εναλλάσσονται ο Τζεφ Μπέζος, ο Ίλον Μασκ και ο Μπερνάρ Αρνό…

Μετά τα τελευταία στοιχεία, ο ιδρυτής της Amazon επανήλθε στην πρώτη θέση με συνολική περιουσία που εκτιμάται στα 185,5 δισ.δολάρια. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ίλον Μασκ της Tesla, με περιουσία 177,4 δισ.δολάρια και ακολουθεί ο μεγιστάνας των ειδών πολυτελείας Αρνό με 173,2 δισ. δολ.

Ο Αρνό υποχώρησε στην τρίτη θέση, καθώς τις δύο τελευταίες ημέρες έγινε φτωχότερος κατά 21 δισ. δολάρια μετά την βουτιά της μετοχής της LVMH κατά 12.6%.

Όπως υπογραμμίζει το Forbes, το 2021 είναι ένα έτος rollercoaster στην κορυφή των τάξεων των δισεκατομμυριούχων.

Από τον Ιανουάριο, οι τρεις έχουν περιοδικά αναλάβει το προβάδισμα στην λίστα πραγματικού χρόνου του Forbes στον κατάλογο των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, με τον καθένα να αναδεικνύεται -και να χάνει τον τίτλο- πολλές φορές τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Το συνεχές ανακάτεμα είναι ασυνήθιστο

Τις πρώτες τρεις δεκαετίες αφότου το Forbes άρχισε να παρακολουθεί τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία των δισεκατομμυριούχων το 1987, μόνο έξι άνθρωποι κατείχαν τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Τα πρώτα χρόνια, δύο Ιάπωνες μεγιστάνες ακινήτων – ο Yoshiaki Tsutsumi και ο Taikichiro Mori ήταν στην κορυφή της λίστας, μέχρι που ο Bill Gates ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Από το 1997 έως το 2017, ο Γκέιτς κυριάρχησε στη λίστα, εκτός από έναν χρόνο, όταν ο Γουόρεν Μπάφετ πήρε την πρώτη θέση (2008) και μια τριετία όταν ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ πήρε τον τίτλο (2010 έως 2013). (Ο Ισπανός Amancio Ortega κέρδισε επίσης την πρώτη θέση για λίγες ώρες το 2015 και μερικές ημέρες το 2016.)

Τα τελευταία χρόνια, ο επικεφαλής της Microsoft, βρέθηκε σταθερά έξω από την πρώτη τριάδα χάρη στη δωρεά των μετοχών του στο Bill and Melinda Gates Foundation και τις μεταφορές αξιών τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δημόσιες εταιρείες στην πρώην σύζυγό του Melinda French Gates.

Από τις αρχές του 2017 – όταν ο Γκέιτς ήταν στην κορυφή της λίστας των δισεκατομμυριούχων του κόσμου με καθαρή περιουσία 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων – ο Μπέζος πρόσθεσε περισσότερα από 110 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του λόγω της εκτόξευσης των μετοχών της Amazon, ο Αρνό κατέκτησε τις μετοχές της LVMH με άνοδο 225% και ο Μασκ είχε την πιο απότομη άνοδο στην ιστορία, κερδίζοντας περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα χρόνια, καθώς η Tesla έγινε η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον πλανήτη.

ΟΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου