ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

ΣΧΕΣΕΙΣ: Οι 10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις σε έναν… άπιστο!


Από την ώρα που θα μάθεις ότι σε απατά μέχρι την ώρα που θα ξεμπερδέψεις μαζί είναι πολλά τα στάδια από τα οποία θα

περάσει η σχέση σας. Θα συγκρουστείτε, θα ψυχρανθείτε, θα αναθερμανθείτε, θα το ξαναπροσπαθήσετε (μπορεί και όχι). 

Το πρώτο όμως που δεν χρειάζεται να πεις αν ανακάλυψες ότι ο σύντροφός σου σε απατά είναι το «γιατί σε εμένα;» Συμβαίνει σε όλους κι αν όχι σε όλους σε πολλούς. Και αν όχι σε πολλούς σε πολύ περισσότερους από όσο φαντάζεσαι. Γιατί με ξεχνάς ότι υπάρχουν κι εκείνες που δεν θα μάθουν ποτέ ότι ο σύντροφός τους τις απάτησε. 

Αν σου τύχει όμως, αν αποκαλυφθεί η απιστία του συντρόφου σου και είναι απίστευτο το πώς συνωμοτεί μερικες φορές το σύμπαν για να γίνει η αποκάλυψη και όλα να πάρουν τον δρόμο τους, να ξέρεις ότι θα πονέσεις πολύ. Και στις αυθόρμητιες σπασπωδικές κινήσεις σου, θα τον στήσεις τον τοίχο και θα του κάνεις ανάκριση θέλοντας να μάθεις όλες τις λεπτομέρεις γύρω από την ερώτηση "γιατί με απάτησες".  Αυτό που δεν γνωρίζεις είναι ότι όλες οι πληροφορίες που θα προσπαθήσεις να μάθεις, τελικά θα πονέσουν περισσότερο εσένα και λιγότερο εκείνον… δυστυχώς. Γιατί με την απιστία ισχύει ο εξής κανόνας. Όσα περισσότερα μαθαίνεις τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ψυχική αναταραχή και ο πόνος σου.

Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς του Ηowtosavemarriage.org αν ξεπεραστεί το πρώτο στάδιο όπου διακυβέβευεται η επιβίωση της σχέσης όσο λιγότερο συζητάς για την απιστία τόσο το καλύτερο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση που η πρώτη σου εκτίμηση είναι ότι θέλεις να παραμείνετε μαζί και ενωμένοι. 

Αντίθετα οι λάθος ερωτήσεις που μπορεί να κάνεις όπως που, πότε, πώς ακριβώς κάνατε σεξ θα σου δώσουν απαντήσεις που δεν μπορείς να διαχειριστείς.


Οι ειδικοί του εν λόγω οργανισμού ωστόσο σου προτείνουν μια δεκάδα από ερωτήσεις που μπορείς να θέσεις στο άπιστο σύντροφό σου αμέσως μετα την αποκάλυψη της απιστίας με στόχο να προβληματίσεις περισσότερο εκείνον και λιγότερο εσένα και να λάβεις  απαντήσεις  που θα σου επιρέψουν να καταλάβεις αν αξίζει να το ξαναπροσπαθήσεις μαζί του ή αν είναι καλύτερο να χωρίσουν οι δρόμοι σας. Ορίστε ποιες είναι αυτές: 

1. Τι έκανες μαζί της που δεν το έχεις κάνει με εμένα;

2. Πώς ένιωσες την πρώτη φορά που έκανες σεξ μαζί της;

3. Τι είπες στον εαυτό σου για να δικαιολογήσεις την απιστία σου;

4. Σου ήταν δύσκολο να μου λες ψέματα;

5. Τι σου κάλυψε εκείνη το το οποίο δεν στο έχω καλύψει μέχρι τώρα εγώ;

6. Τι της έχεις πει για εμάς; Πόσα τις εμπιστεύτηκες;

7. Πώς ένιωθες όταν ήσουν μαζί της;

8. Τι νιώθεις για εκείνη;

9. Μιλήσατε για το μέλλον που θα θέλατε να έχετε μαζί;

10. Θα με άφηνες ποτέ για εκείνη;

Η προαιρετική ερώτηση Νο 11 

Yπάρχει όμως και  μια ακόμα ερώτηση που μπορείς να κάνεις της οποίας η απάντηση δεν είναι τόσο εύκολα διαχειρίσημη. Αν τολμήσεις να την κανεις  θα λάβεις δ πολλές πληροφορίες για τα αίτια της απιστίας του συντρόφου σου. Μην την κάνεις όμως αν δεν είσαι ψυχολογικά έτοιμη και αρκετά ώριμη για να επεξεργαστείς την απάντηση.

Εικόνα
απιστία πως να τη χειριστείς

 

Ποια είναι η ερώτηση; Σε τι ήταν διαφορετική από εμένα; 

Αν το τολμήσεις και προχωρήσεις σε αυτήν την ερώτηση να θυμάσαι ότι θα πρέπει να επεξεργαστείς την απάντηση ως υλικό για να γνωρίσεις καλύτερα τον σύντροφό σου κι όχι για να κάνεις άσκοπες συγκρίσεις του εαυτού σου με την αντίζηλο.

Αυτές επομένως είναι οι κατάλληλες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να προσδιορίσεις τα αίτια της απιστίας κι όχι απλά να συλλέξεις πληροφορίες που στην πραγματικότητα θα σου είναι άχρηστες αλλά και πιθανόν επιβλαβείς αν σκέφτεσαι να δώσεις δεύτερη ευκαιρία στον σύντροφο σου. Όταν καταλαγιάσει επομένως ο αρχικός θυμός μετά την αποκάλυψη της απιστίας μπορεί να κάνεις το βήμα ζητώντας απαντήσεις στις πιο πάνω ερωτήσεις. Όμως να θυμάσαι το εξής. Είναι πολύ πιθανό σε όλες τις ερωτήσεις για πολλούς και διαφορετικούς λόγους εκείνος να σου πει ψέματα. Το γιατί είναι μια άλλη ιστορία που θα την συζητήσουμε σε επόμενο άρθρο.  Εσύ φυσικά θα ακούσεις τις απαντήσεις του αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην τον εμπιστεύεσαι τυφλά. Ας μην ξεχνάμε ότι εκείνος ήταν ο πρώτος που σε εξαπάτησε.  

bestofyou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου