ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΧΕΣΕΙΣ: Οι κολλητοί σου χώρισαν – Και τώρα με ποιον κρατάς επαφή;

 

Αναμφίβολα, όταν καταφέρνεις να γίνεις φίλη με τον σύντροφο της φίλης σου ή όταν η φίλη σου γίνεται φίλη με τον δικό σου,

η παρέα γράφει ιστορία και τα inside jokes σας μένουν στην αιωνιότητα.

Είναι λες και το σύμπαν έρχεται ξαφνικά σε απόλυτη ισορροπία… μέχρι τη στιγμή που το ζευγάρι αποφασίζει να βάλει τέλος στη σχέση του.

Και ενώ λίγο πριν κανονίζατε ομαδικές διακοπές για κάμπινγκ στην Αμοργό, την αμέσως επόμενη στιγμή βρίσκεσαι χωρίς να το θέλεις στη μέση και νιώθεις τόσο αμήχανα, που εύχεσαι να ανοίξει η Γη να σε καταπιεί, γιατί δεν έχεις πάρει ξεκάθαρη θέση στον μεταξύ τους «εμφύλιο».

Ανεξάρτητα πώς μπήκε το «τέλος» στη σχέση των φίλων σου, είτε έγινε σε χαμηλούς, είτε σε έκρυθμους τόνους, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να μπορέσεις να ελιχθείς σε αυτή τη δύσβατη κατάσταση.

Είναι για όλους περίπλοκο, άβολο και επώδυνο, όμως αν έχεις διαρκώς στο μυαλό σου πως η κατάσταση αφορά σε ανθρώπινα συναισθήματα, οπότε απαιτεί λεπτό, σχεδόν χειρουργικό χειρισμό, να είσαι σίγουρη πως δεν θα γίνεις η παράπλευρη απώλεια στον χωρισμό των φίλων σου.

Η φωνή της λογικής που θα δώσει τόπο στην οργή των δύο πλευρών

Είναι εύκολο να λέμε πως, «είμαστε μεγάλα παιδία πια, είμαστε ενήλικοι και μπορούμε να χειριστούμε την κατάσταση με ωριμότητα», όμως όταν μπαίνει ο έρωτας στη μέση, είναι δύσκολο να παραμείνουμε αυστηροί ορθολογιστές ή να αντικρύσουμε τα πράγματα με απόλυτη διαύγεια.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, να ξέρεις πως ίσως χρειαστεί να σηκώσεις το βάρος που φέρει η ευθύνη του ρόλου της φίλης και να κρατήσεις τα πράγματα στο ύψος των περιστάσεων.

Με λίγα λόγια, να γίνεις το πρόσωπο-πυροσβεστήρας, το οποίο θα βοηθήσει τις δύο πλευρές να δώσουν τόπο στην οργή, χωρίς να γίνει η κατάσταση εμπόλεμη.

Ακριβώς επειδή βρίσκεσαι έξω από τον χορό, αλλά τον παρακολουθείς στενά όλο αυτό το διάστημα, είναι εύκολο να διακρίνεις την υπερβολή και στις δύο πλευρές, ώστε να γίνεις η φωνή της λογικής.

Μία φωνή που δεν μπορεί να αποτρέψει τη δυσάρεστη κατάληξη που έρχεται, όμως μπορεί να βοηθήσει να διεξαχθεί υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Δώσε χρόνο και ζωτικό χώρο, κάνε υπομονή και όχι άσκοπες ερωτήσεις

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, όταν κάποιος βιώνει το τέλος μίας σχέσης, παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα με κάποιον που προσπαθεί να καταπολεμήσει μία εξάρτηση.

Στην περίπτωση της σχέσης, η αγάπη του πρώην συντρόφου είναι η ουσία από την οποία είναι εξαρτημένο το άλλο άτομο.

Για να μπορέσει να ξεπεράσει, λοιπόν, αυτό το επώδυνο στάδιο της απεξάρτησης, χρειάζεται να μείνει μακριά από όλα όσα του θυμίζουν τη σχέση ή το πρόσωπο με το οποίο ήταν σε σχέση, ακόμη και από εσένα.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να δώσεις χώρο και χρόνο στις δύο πλευρές, ξεκαθαρίζοντας πως αν σε χρειαστούν, θα βρίσκεσαι μόνο ένα μήνυμα ή ένα τηλεφώνημα μακριά.

Δήλωσε τη διαθεσιμότητά σου, ώστε να είναι όλοι σίγουροι πως η απομάκρυνσή σου δεν οφείλεται στο ότι έχεις επιλέξει κάποια συγκεκριμένη πλευρά, απλώς στο ότι τους δίνεις το ελεύθερο να σε προσεγγίσουν, όταν θελήσουν και όταν αισθανθούν έτοιμοι να έρθουν αντιμέτωποι με αναμνήσεις του παρελθόντος.

Όπως και να έχει, όσο και αν καίγεσαι να βρεθείτε ξανά όλοι μαζί ή να μάθεις σε τι φάση είναι τα πράγματα, μην γίνεις πιεστική με ερωτήσεις, των οποίων τις απαντήσεις δεν γνωρίζουν ακόμα ούτε οι ίδιοι.

Κράτησε μία στάση που σε αντιπροσωπεύει και βασίζεται στην ειλικρίνεια

Ο μόνος τρόπος για μπορέσεις να προφυλαχθείς και να μην σε πάρουν τα… σκάγια του χωρισμού των φίλων σου, είναι να παραμείνεις ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου και μετά στους άλλους.

Μπορεί μέχρι την Γ’ Λυκείου ο άγραφος κανόνας να ήταν, «η φίλη μου έχει πάντα δίκιο» όμως, καλώς η κακώς, δεν είμαστε πλέον μαθήτριες.

Συνεπώς, είναι σημαντικό η στάση που θα κρατήσεις, η άποψη που θα σχηματίσεις και μετέπειτα θα μοιραστείς με τις δύο πλευρές, να περιλαμβάνει αυτό που πιστεύεις και σε αντιπροσωπεύει πραγματικά.

Ακόμη και αν προσωρινά μοιάζει βολικό να κρύβεις λόγια, να αλλάζεις γνώμη ανάλογα με ποιον έχεις απέναντί σου, να είσαι σίγουρη πως είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις τη δεδομένη στιγμή. Αργά ή γρήγορα θα μαθευτεί η αλήθεια και τότε, θα αισθανθούν και οι δύο πλευρές προδομένες από εσένα.

Το καλύτερο θα ήταν να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου, ακόμη και αν τάσσεσαι ξεκάθαρα υπέρ της μία πλευράς -και όποιες και αν είναι οι συνέπειες.

Βάλε αυστηρά όρια στους φίλους σου και προστάτευσε την αξιοπιστία σου

Όταν ο χωρισμός των φίλων σου θα έχει γίνει πλέον επίσημος, καλό θα ήταν να προετοιμαστείς για την καθοριστική στιγμή που ένας από τους δύο θα σου ζητήσει να κάνεις κάτι το οποίο καταπατά τα όρια σου ή θέτει σε κίνδυνο τη φιλία που έχεις με το άλλο πρόσωπο.

Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να θέλει να stalkάρει τα SoMe του άλλου μέσα από το προφίλ σου, να σου ζητάει να του αποκαλύψεις αν έχει προχωρήσει με ένα καινούργιο πρόσωπο στη ζωή του ή να βρεις ποιο είναι και πώς είναι αυτό το νέο πρόσωπο.

Παρότι ένα αθώο, σύντομο scrollάρισμα στο Instagram ή μερικές γενικές πληροφορίες φαίνονται «μικρό κακό», το να ενδώσεις στα παρακάλια της μίας πλευράς, υποδηλώνει κατά κάποιον τρόπο πως τάσσεσαι και υπέρ της.

Επίσης, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που θα δώσεις ή η προθυμία σου να βοηθήσεις δανείζοντας το κινητό σου για λίγα λεπτά. Καλύτερα θέσε τα όριά σου έγκαιρα, για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.

*in.gr με πληροφορίες από queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου