ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Εντυπωσιακός μίμος: Πουλί μιμείται τέλεια το κλάμα ενός μωρού (video)

 
Στον ζωολογικό κήπο Ταρόνγκα στο Σίδνεϊ ακούγεται το κλάμα ενός μωρού. Όμως στην πραγματικότητα δεν κλαίει κάποιο παιδάκι αλλά ο Έcho (Ηχώ), ένα πτηνό της Αυστραλίας το οποίο είναι διάσημο για τις μιμήσεις του.

Το πτηνό Λύρα ή Μήνουρος, είναι ένα πουλί που ζει στην Αυστραλία και έχει την ιδιαιτερότητα να αναπαράγει σχεδόν οποιοδήποτε ήχο ακούει. Μπορεί να μιμείται όχι μόνο τις φωνές των άλλων πτηνών, αλλά και πολλούς άλλους ήχους από το ανθρώπινο περιβάλλον, όπως το κλάμα ενός μωρού.

Ο ζωολογικός κήπος Ταρόνγκα δημοσίευσε βίντεο με το εντυπωσιακό πουλί στο Twitter γράφοντας: "Σίγουρα δεν περιμένατε κάτι τέτοιο. Δεν ακούτε πράγματα, η λύρα Echo, ο ένοικός μας, έχει την ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ικανότητα να αναπαράγει μια ποικιλία καλεσμάτων, συμπεριλαμβανομένου του κλάματος ενός μωρού".

Ο επτάχρονος Echo μπορεί να μιμηθεί τέλεια τον ήχο ενός ηλεκτρικού τρυπανιού, ενός συναγερμού πυρκαγιάς ακόμη και την ανακοίνωση για εκκένωση του ζωολογικού κήπου, ανέφερε η υπεύθυνη του τμήματος πτηνών του κήπου, Λιάν Γκολεμπιόφσκι.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η λύρα άρχισε να μιμείται το κλάμα των μωρών. Ωστόσο στη διάρκεια της πανδημίας ο κήπος έμεινε κλειστός, όμως ο Echo συνέχισε την εξάσκηση και όπως φαίνεται το τελειοποίησε!


sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου