ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Το πέρασαν για κατσαρίδα αλλά ήταν το δηλητηριώδες έντομο που αυξάνεται και στην Ελλάδα



Ολοένα και πληθαίνουν οι εμφανίσεις του δηλητηριώδους υδρόβιου εντόμου «Λιθόκερος» στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Λαμία! 

Το συγκεκριμένο έντομο που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, εθεάθη στο πεζοδρόμιο έξω από το Πολυκατάστημα «Πολιτικός» στο κέντρο της Λαμίας και προσέλκυσε πολλά βλέμματα, αλλά συγχρόνως προκάλεσε και τρόμο στους περαστικούς.


Ο Λιθόκερος είναι σαρκοφάγο έντομο που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 12 εκατοστά, το δάγκωμα του είναι ισχυρό και επίπονο ακόμη και για τον άνθρωπο, ενώ είναι θανατηφόρο για μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και μικρά αμφίβια. 

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η πρώτη του εμφάνιση ήταν και πάλι στη Λαμία, πριν από ακριβώς τρία χρόνια, όταν έκανε «βόλτες» έξω από το Δημαρχείο στην πλατεία Ελευθερίας.

Το ξανακούσαμε, το 2019, όταν είχε δαγκώσει ένα 10χρονο αγοράκι που έκανε μπάνιο με την οικογένειά του στην παραλία Λακκόπετρα στην Αχαΐα και το 2020 είχε εμφανιστεί στον Πλαταμώνα. 

Αρχές του προηγούμενο μήνα εντοπίστηκε σε περιοχή του Βόλου και λίγες ημέρες αργότερα το είδαν και στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Λάρισας κοντά στο ποτάμι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου