Στην κάμερα του Larissanet.gr ο ιδιοκτήτης του καταστήματος εξήγησε πως είναι γαλέος καρχαριοειδές
Για τον τρόπο που μαγειρεύεται «τηγάνι με σκορδαλιά, λεμονάτο στο φούρνο, ψητό και πλακί. Είναι ένα πολύ ωραίο ψάρι» και εξήγησε πως έχει αλιευτεί στο Πήλιο και συγκεκριμένα στον Κατηγιώργη.
Σύμφωνα με το allabout.fish ο γαλέος ανήκει στην οικογένεια των καρχαριοειδών. Το κρέας του είναι αρκετά εμπορικό. Έχει μυτερό ρύγχος, γκρίζο κορμί, άσπρη κοιλιά και μαύρα σημάδια στα πτερύγιά του. Συνήθως κινείται σε βαθιά νερά πέραν των 100 μέτρων. Ταξιδεύει σε ομάδες και μεταναστεύει συχνά. Το μέγεθός του συνήθως φτάνει τα 1 με 2 μέτρα. Τρέφεται με μικρά ψάρια και μαλάκια.
Ψαρεύεται με παραγάδι βυθού ή δίχτυα ή βαθιά καθετή από σκάφος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου