Κάποτε οι Βρετανοί την αποκάλεσαν «λευκό χρυσό». Σήμερα αποτελεί ένα σχεδόν απαραίτητο υλικό σε κάθε κουζίνα.
Η ζάχαρη εκτός από τις γνωστές εφαρμογές της, έχει και εφαρμογές εκτός της κουζίνας και αποτελεί έναν οικιακό θησαυρό.
Μη πούμε δηλαδή ότι οι εναλλακτικές χρήσεις της είναι πολύ πιο χρήσιμες από την κύρια.
Τροφή για τα λουλούδια
Τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη μαζί με δυο κουταλιές της σούπας ανά ένα λίτρο ζεστού νερού, είναι ότι πρέπει για να νωπά και κομμένα άνθη. Η ζάχαρη μπορεί να τροφοδοτήσει τα κοτσάνια ενώ το ξίδι περιορίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.
Σας απαλλάσσει από τις κατσαρίδες
Ζάχαρη και μπέϊκιν πάουντερ μαζί. Πασπαλίστε το μείγμα όπου κυκλοφορούν κατσαρίδες. Η ζάχαρη θα της τραβήξει και το μπέϊκιν πάουντερ θα τις εξοντώσει. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί.
Απολέπιση
Για την απολέπιση του σώματος, η ζάχαρη είναι ιδανική. Μια πολλή απλή συνταγή είναι να την αναμίξετε με λάδι από αμύγδαλο ή ελαιόλαδο και να δημιουργήσετε μια πάστα. Μετά προσθέστε κάποιο αιθέριο έλαιο ή εκχύλισμα βανίλιας. Εφαρμόστε την στο δέρμα σας και μετά ξεπλύνετε με νερό.
Για την καμένη γλώσσα
Πόσες φορές έχετε καεί στη γλώσσα από φαγητό ή κάποιο αφέψημα; Η λύση εδώ είναι η ζάχαρη. Καταναλώστε έναν κύβο ζάχαρης ή μια κουταλιά και θα απαλλαγείτε από τον πόνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου