ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Δημοσκόπηση – Μάχη των τριών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ


Μια μεγάλη μάχη που είναι σε εξέλιξη και θα κριθεί στο νήμα για 3 από τους υποψήφιους, διαφαίνεται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega που

αφορά στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ.

Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου διεκδικούν με μεγαλύτερες αξιώσεις την ηγεσία του κόμματος και τα στοιχεία που παρατίθενται είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

 

Η έρευνα φτιάχνει 3 γκρουπ. Το ένα με τα όρια εκλογικής επιρροής (46%), ένα με όσους δηλώνουν πρόθεση ψήφου στο ΚΙΝΑΛ (9,6%) και όσους δηλώνουν πρόθεση ψήφου στο ΚΙΝΑΛ ή είναι αναποφάσιστοι που θα πάνε σίγουρα ή πιθανότατα να ψηφίσουν.

Στην παράσταση νίκης ο Ανδρέας Λοβέρδος σαρώνει και στα τρία υποσύνολα. 

Συγκεκριμένα, στο 46% ο Λοβέρδος προηγείται με 46%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 29% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13%. Στο 9,6% επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος βγαίνει νικητής με 40%, ο Γ. Παπανδρέου δεύτερος με 32% και ο Ν. Ανδρουλάκης με 16%.

Στο 7,4% ο Λοβέρδος παίρνει ποσοστό 42%, ο Παπανδρέου 30% και ο Αδρουλάκης 18%.

Στις δημοτικότητες των υποψηφίων, στο 46% ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 66%, ακολουθεί ο Λοβέρδος με 58%, ο Γερουλάνος με 42%.

Στο 9,6% ο Ανδρουλάκης προηγείται με 75%, ακολουθεί ο Λοβέρδος με 55 και ο Γερουλάνος με 53%. Στο 7,4% ο Ανδρουλάκης παίρνει ποσοστό 77%, ο Λοβέρδος 60%, ο Χρηστίδης έρχεται τρίτος με 54%.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι προτιμήσεις των πολιτών στους υποψήφιους, ανάλογα με την πολιτική αυτοτοποθέτησή τους. 

Βλέπουμε ότι στο 46%, το όριο εκλογικής επιρροής του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος παίρνει ποσοστό 37%. 25% είναι αριστεροί, 21% κεντροαριστεροί, 37% κεντρώοι, 54% κεντροδεξιοί, 77% δεξιοί, 25% τίποτε. Δηλαδή ο πρώην υπουργός ποντάρει πολύ σε όσους θα πάνε να ψηφίσουν και αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι, κεντροδεξιοί και κυρίως δεξιοί.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο σύνολο παίρνει ποσοστό 27%. Αριστεροί δηλώνουν ότι θα τον ψηφίσουν σε ποσοστό 30%, κεντροαριστεροί σε ποσοστό 39%, κεντρώοι το 27%, κεντροδεξιοί το 23% και μόλις 10% δεξιοί. Δηλαδή ο ευρωβουλευτής έχει μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων στον αριστερό – κεντροαριστερό χώρο, απ’ ότι στον δεξιό. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο σύνολο παίρνει 12%. Το 35% δηλώνουν αριστεροί, το 13% κεντροαριστεροί, το 10% κεντρώοι, το 8% κεντροδεξιοί και μόλις το 1% δεξιοί. Αρα απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους αριστερούς και ποντάρει σε όσους από αυτούς θα πάνε να ψηφίσουν στις 5 Δεκεμβρίου.

Σενάρια Β’ γύρου

Στη δεξαμενή του 46% αν το δίδυμο στο β΄ γύρο είναι Ανδρουλάκης – Παπανδρέου ο πρώτος παίρνει ποσοστό 70% και ο δεύτερος 20%. Αν είναι Λοβέρδος – Παπανδρέου ο πρώτος παίρνει ποσοστό 63% και ο δεύτερος 26% και αν είναι Ανδρουλάκης – Λοβέρδος τότε έχουμε ντέρμπι με 48% για τον πρώτο και 44% για τον δεύτερο. 

Με βάση το 9,6% στην πρόθεση ψήφου για ΚΙΝΑΛ, στο δίδυμο Ανδρουλάκης – Παπανδρέου ο πρώτος νικά άνετα με 64% έναντι 29%. Στο δίδυμο Ανδρουλάκης Λοβέρδος ο πρώτος παίρνει ποσοστό 61% και ο δεύτερος 33% και στο δίδυμο Λοβέρδος – Παπανδρέου ο πρώτος παίρνει 54% και ο δεύτερος 35%.

Με βάση το 7,4%, στο δίδυμο Ανδρουλάκης – Παπανδρέου ο πρώτος παίρνει 61% και ο δεύτερος 32%. Στο δίδυμο Ανδρουλάκης – Λοβέρδος ο πρώτος νικά με 59% και ο δεύτερος με 35% και στο δίδυμο Λοβέρδος – Παπανδρέου ο πρώτος παίρνει 55% και ο δεύτερος 36%.

Από τα στοιχεία φαίνεται ξεκάθαρα ότι όσοι περισσότεροι ψηφοφόροι πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν και είναι προφανώς από άλλα κόμματα, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί. Στον στενό πυρήνα των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ σημαντικό προβάδισμα έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
15:10


in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου