ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Άρθρο Επικοινωνιολόγου, για το σχόλιο: "Τα Γρεβενά, ένα χλωμό μικροαστικό κέντρο.." του πρώην Βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ.Κυριάκου Ταταρίδη...

“Τα Γρεβενά, ένα χλωμό μικροαστικό κέντρο ανάμεσα σε 3 μεγάλους τουριστικούς προορισμούς”.

Και σαν να μην έφτανε ο παραπάνω χαρακτηρισμός

ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ.Ταταρίδης κατά καιρούς στέλνει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης διαφορές τύπου καταγγελίες ενημερώσεις για φανταστικές δικές του προτάσεις για το καλό των Γρεβενών χαρακτηρίζοντας τα Γρεβενά χλωμά και  μικροαστικά.

Ωραία διαφήμιση για την γενέτειρά του πατρίδα και μάλιστα σε μια περίοδο που τα Γρεβενά έχουν μεγάλη ανάγκη από εμψύχωση θετική ενέργεια και δυναμισμό με επιθετική πολιτική όπως αυτή που ακολουθούν οι Δήμαρχοι της ΠΕ Γρεβενών και ο Βουλευτής τους.

Ο κύριος Δασταμάνης Δήμαρχος Γρεβενών όπως και ο κύριος Κορδίλας Δήμαρχος Δεσκάτης έχουν μεταξύ τους άψογη συνεργασία και τα επιτεύγματά τους είναι ορατά σε όλους τους πολίτες. Η δυναμική που τους ξεχωρίζει είναι η στοχοπροσήλωση σε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο τους που αγαπούν και σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη και συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Βουλευτή τους κύριο Ανδρέα Πάτση έχουν τρέξει στα 2 και κάτι χρόνια από την εκλογή τους έργα με πράξεις και εν μέσω πανδημίας.
Η κρίση της πανδημίας ισοπεδώνει κάθε είδους κρίση οικονομική και αναπτυξιακή διότι η υγεία είναι πέρα και πάνω από όλα το σημαντικότερο αγαθό για όλους τους ανθρώπους.
Η προτεραιότητα του Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση παράλληλα με τις συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε παγκόσμια ως ανθρωπότητα αποδείχθηκε  σπουδαία και αυτή ήταν οι παροχές  υγειονομικής περίθαλψης της ΠΕ Γρεβενών στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών αλλά και στο Κέντρο Υγεία Δεσκάτης .
Η επόμενη κίνηση ματ που για χρόνια – κακώς – δεν είχε τον κατάλληλο άνθρωπο να φέρει το δίκαιο και αναγκαίο για την παιδεία που αξίζει σε όλα τα παιδιά των Γρεβενών και όχι μόνο ήταν το νυχτερινό ΕΠΑΛ. Παράλληλα με τμήματα που κρατήθηκαν ακόμα και με 2 ή 3 συμμετοχές ανοικτά σε συνδυασμό με το σχολείο Ειδικής Αγωγής και την ενίσχυσή του τους καθηγητές παράλληλης στήριξης για ανάγκες που ουδέποτε ενδιαφέρθηκε κανένας μέχρι πριν.
Αφού λοιπόν έφερε σε επαφή – μετά από σχεδόν 30 χρόνια από τα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών- στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών τον Αν. Υπουργό Υγείας κύριο Βασίλη Κοντοζαμάνη σε μια εκτενή συνάντηση πέραν των 3 ωρών για την πλήρη ενημέρωση σχετικά με το πως γίνεται πλέον η διοίκηση η διαχείριση και πως απέφερε η συνεργασία του με τον Βουλευτή Γρεβενών κύριο Πάτση και τις επιλογές του.
Ο Υφυπουργός Παιδείας κύριος Άγγελος Συρίγος έχει επισκεφτεί επίσης τα Γρεβενά και είναι σε ανοιχτή συνάντηση εργασίας και επικοινωνίας ανα τακτά χρονικά διαστήματα όπως και στο Υπουργείο αλλά και στη Βουλή στα γραφεία του Βουλευτή Γρεβενών και σε επικοινωνία με τους Δημάρχους ιδιαίτερα τον κύριο Δασταμάνη λόγω του Πανεπιστημίου και των τμημάτων στην περιοχή. Προχθές μάλιστα στην ημερίδα για τον Ακαδημαϊκό Χάρτη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονία ο Βουλευτής Γρεβενών έδωσε με την ομιλία του κατάθεση ψυχής σε ένα πλάνο μακροχρόνιας προοπτικής για νέα τμήματα στα ήδη υπάρχοντα ώστε να τονωθεί ακόμα περισσότερο το Πανεπιστήμιο στα Γρεβενά.
Σε ότι αφορά τον Ε65 όλοι γνωρίζουν και ασπάζονται τόσο τις επαφές και τις συναντήσεις εργασίας με τους αρμόδιους Υπουργούς και τον Βουλευτή αλλά και τους Δημάρχους οι οποίοι έχουν έρθει πιο κοντά από ποτέ στα κέντρα αποφάσεων για τα Γρεβενά .

Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη βρέθηκε μαζί με τον Βουλευτή σε μια διήμερη επίσκεψη στα Γρεβενά και ξεναγήθηκε μετά από πρόσκληση του Βουλευτή της ΠΕ Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, σε  τουριστικούς προορισμούς, διάσημα γεφύρια του τόπου, αλλά και ειδικές διαδρομές  αφού φιλοξενήθηκε σε ξενοδοχείο στην Κρανιά δοκίμασε τα εξαίρετα τοπικά προϊόντα και παράλληλα επισκέφτηκε το Παλιοντολογικό Μουσείο όπου σοκαρίστηκε από τα ευρήματα . Έκλεισε την επίσκεψή της με την ανακοίνωση για το Γεωπάρκο Γρεβενών-Κοζάνης μαζί με τον  υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, μετά από πρόσκληση του βουλευτή Γρεβενών της Ν.Δ. Ανδρέα Πάτση και του , για να παραδώσουν στους εκπροσώπους του Γεωπάρκου, το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΝ, του Οργανισμου Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και του Φορέα Λειτουργίας του Γεωπάρκου.Επίσης έκαναν την εξαγγελία για το συγκεκριμένο μνημόνιο το ΥΠΕΝ και ο ΟΦΥΠΕΚΑ αναλαμβάνουν την προστασία και την οικονομική υποστήριξη του Δικτύου Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO που περιλαμβάνει στην Ελλάδα τα Γεωπάρκα Βίκου-Αώου, Λέσβου, Ψηλορείτη, Χελμού-Βουραϊκού,  Σητείας, καθώς και το Γεωπάρκο Γρεβενών-Κοζάνης που μόλις πρόσφατα εντάχθηκε στο Δίκτυο.

Αυτοψία στον Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μεγάλη Παναγιά) στη Σαμαρίνα, στο οποίο οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ εκτελούν έργα αποκατάστασης και συντήρησης, πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη το έργο αποκατάστασης, αντισεισμικής προστασίας και συντήρησης, συνολικού προϋπολογισμού 2.886.215€. Ο Βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης συνέβαλε στην υποστύλωση του ιερού όταν ακόμα δεν είχε εγκριθεί το έργο της αποκατάστασης συγκεκριμένα το 2018 πριν καν να είναι υποψήφιος πολιτευτής , με το ποσό των 10.000 ευρώ  για να κρατηθεί όρθια η εκκλησία και να μην πέσει.

Σε ότι τώρα αφορά το Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα μια υπόθεση η οποία ήταν κολλημένη σε μελέτες επι μελετών και κανένας δεν ήξερε που βρίσκονταν ο Βουλευτής Γρεβενών ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Καθηγητή Αστροφυσικής κύριο Οικονόμου το καλοκαίρι του 2019 και αμέσως έκανε συνάντηση εργασίας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου διότι αυτός θα είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του έργου ως προς την ολοκλήρωση και επίβλεψη. Έτσι σε λιγότερο από μήνες δρομολογήθηκε κάτι το οποίο ήταν  δανείζομαι τη φράση “χλωμό” να ολοκληρωθεί χωρίς πιέσεις και συνεχόμενες επαφές και συναντήσεις σε Αθήνα και Κοζάνη.

Πάμε τώρα σε κάτι το οποίο κανένας δεν πίστευε ότι μπορεί να γίνει και όμως και αυτό με ο Βουλευτής Γρεβενών όχι μόνο το πάλεψε από την πρώτη ημέρα της εκλογής του αλλά το κατάφερε πολύ γρηγορότερα κόντρα σε όλους και όλα τα κατεστημένα. Ήταν η μοναδική και η πιο χαρακτηριστική ερώτηση που δεχόταν κατά την προεκλογική του περιοδεία όλο το καλοκαίρι στον ορεινό όγκο των Γρεβενών και όχι μόνο. Πότε θα μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς το φόβο από το μεταναστευτικό;

Ευθύς αμέσως απάλλαξε το στολίδι της ΠΕ Γρεβενων τη Βασιλίτσα και τον πανέμορφο ορεινό ξακουστό όγκο οπως Σαμαρίνα Σμιξη Λαβδα Αβδελα Πανόραμα Ζιάκα από βαρίδια 5ετιας που έβαζαν την επιλογή προορισμού τουρισμού και αναψυχής σε τελευταίας κατηγορία επιλογή.

Η κατάπτωση των ξενοδοχείων τουριστικών θέρετρων  που έζησαν κάποτε μεγάλες δόξες αλλά και την αμαύρωση όλης της μαγεία των βουνών μας με κυρίαρχο αποδέκτη το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Όλα αυτά γύρισαν σελίδα , όταν τα ξενοδοχεία απελευθερώθηκαν από τον χαρακτηρισμό τους ως δομή μεταναστών,  οι δρόμοι μπαίνουν στα σχέδια ανακατασκευής και πολλά ήδη έχουν υλοποιηθεί και η απόδειξη το χειμώνα που μας πέρασε έγιναν οι Πανελλήνιοι αγώνες Αλπικού σκι και οι προπονήσεις στα χειμερινά αθλήματα για τους Ολυμπιακούς αγώνες .

Οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο επίπεδο για την αυριανή ημέρα και οι ανακοινώσεις σύντομα θα γίνουν επίσημες . Ο ίδιος Υπουργός Επικρατείας κύριος Γεραπετρίτης είναι δίπλα στο μεγάλο έργο της ιδέας και του οράματος να ξαναγίνει η Βασιλίτσα η Βασίλισσα των χιονοδρομικών.

Ο κύριος Καράογλου στην έναρξη της εκλογικής θητείας του Βουλευτή Γρεβενών επισκέφτηκαν μαζί την Δεσκάτη για την έγκριση παροχής φυσικού αερίου.

Στα Γρεβενά και τη Δεσκάτη βρέθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης,κ. Στέλιος Πέτσας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του Νομού κ. Ανδρέα Πάτση. Οι κ.κ. Πέτσας και Πάτσης είχαν συνάντηση στις  το πρωί στη Δεσκάτη με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κορδίλα, ενώ το μεσημέρι επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γιώργο Δασταμάνη.

Επιτυχημένη και ουσιώδη επίσκεψη με πολλά ευρώ προς τους Δήμους και με εμβληματικά έργα που ξεδίψασαν τους χρόνια διψασμένους.

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώθηκε η απόφαση της επιχορήγησης της ΔΕΥΑ Γρεβενών με το ποσό των 600.00 ευρώ για την πραγματοποίηση του έργου ύδρευσης στην κοινότητα του Μεγάλου Σειρηνίου. Τα τελευταία 24ωρα ακόμα 14 εκατομύρια ευρώ από τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα και κουμπάρο του Βουλευτή μας κ. Πάτση. Για τα Γρεβενά μας και μόνο.

Νωρίτερα είχε επισκεφτεί ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης και ο Υφ.Τουρισμού κ. Κόνσολας το μοναστήρι του Ταξιάρχη, συγκεκριμένα ο Βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, επισκέφθηκε  μαζί με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, τον Υφυπουργό Πολιτισμού, κ. Μάνο Κόνσολα,  πρώτα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Μηλιά Γρεβενών και στη συνέχεια Ιερά Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Ταξιάρχη Γρεβενών. Μετά από λίγους μήνες – όχι χρόνια – ξεκίνησε η έγκριση για την ανάδειξη και αναστήλωση για το μοναστήρι αλλά και του μνημείου ως πολιτιστικό πλούτο προσέλκυσης τουρισμού και επενδύσεων.

Επίσης συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, επισκέφτηκε τα Γρεβενά μας τότε ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Σκρέκας Κώστας, σημερινός Υπουργός Ενέργειας . Όπου  με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Γρεβενών, καθώς και με στελέχη αγροτικών συλλόγων, κτηνοτροφικών και άλλων, ευρεία  συνάντηση εργασίας για θέματα της ΠΕ Γρεβενών.

Κατά τις συναντήσεις, ο κ. Σκρέκας παρουσίασε τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα και αναφέρθηκε τότε στις πολιτικές που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Κατόπιν αιτήματος πολλών καταστηματαρχών για το λουκέτο που είχε μπει στο ΣΕΠΕ Γρεβενών το 2014 δηλαδή την Επιθεώρηση Εργασίας την  δημόσια υπηρεσία στην περιοχή μας, και μάλιστα στον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα ελέγχου της ανασφάλιστης εργασίας που ανθεί στο μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας μας. Από το 2014  καταργήθηκε η Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την πόλη Γρεβενών και η αρμοδιότητά είχε  μεταφερθεί στο Τμήμα Επιθεώρησης της Κοζάνης, το οποίο μετονομάζεται σε Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κοζάνης- Γρεβενών, με έδρα την Κοζάνη. Πλέον έχουμε ξανά ότι πραγματικά αξίζει την Επιθεώρηση στον τόπο μας για τις ανάγκες μας.

Η συνεργασία του Βουλευτή Γρεβενών με τους Υπουργούς και Υφυπουργούς φέρνει μια ακόμα σφραγίδα επιτυχίας διότι οι πάλαι ποτέ ΛΕΥΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ στα Γρεβενά  γεμίζουν με  ΧΡΩΜΑ.

Χρώμα στην κυριολεξία για τους τηλεοπτικούς τους δέκτες , ένα σημαντικό εφόδιο ενημέρωσης, παρέας και ψυχαγωγίας.

Διότι με ΚΥΑ ξεκίνησε η διαδικασία έτσι ώστε όλες οι περιοχές των Γρεβενών οι οποίες δεν είχαν πρόσβαση στην ενημέρωση χωρίς κάλυψη τηλεοπτικού δικτύου  να εξασφαλίσουν δωρεάν πρόσβαση.

Επίσης με μεγάλη προσπάθεια ο Βουλευτής Γρεβενών, σε συνεργασία με βουλευτές όμορων ΠΕ της Δυτικής Μακεδονίας κατατέθηκε τροπολογία  από το Υπουργείο Οικονομικών και απαλλάχθηκαν  από τον ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες των ακινήτων εντός των οικισμών του Δήμου Γρεβενών (Καλαμίτσι, Καλόχι, Μεσόλακκος) λόγω ακαταλληλότητας, εξαιτίας του σεισμού του 1995.

Με την παρέμβαση του Βουλευτή κ. Ανδρέα Πάτση προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κύριο Λυκουρέτζαο υλοποιήθηκε μια μεγάλης αξίας και δίκαιη απαίτηση του αγροτικού κόσμου στις 16.04.21

1.Άνοιξε η πλατφόρμα εντός της ώρας της συνάντησης για αναγγελία των ζημιών που υπέστησαν από τις κακοκαιρίες.

  1. Οι αποζημιώσεις από τις αρχές του χρόνου για τις ζημιές θα καταβληθούν από 25 Απριλίου έως 25 Μαΐου.

3.Κλιμάκια του ΕΛΓΑ ήδη καταγράφουν τις ζημιές και θα έχουν πλήρης εικόνα έως τις 15 Μαΐου .

Οι συναντήσεις  με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει ο Γρεβενιώτης Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Πάτσης αφορούν τον απολογισμό του μεγάλου υλοποιημένου Κυβερνητικού έργου στον Νομό Γρεβενών αλλά και ενημέρωση για τα φλέγοντα θέματα που είναι σε εξέλιξη.

Με παρέμβαση του Βουλευτή Ν. Γρεβενών Ανδρέα Πάτση επικυρώθηκε η εκ νέου λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Δεσκάτη Γρεβενών

Ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζω την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς που επικυρώνει την επαναλειτουργία του υποκαταστήματός της στην πόλη της Δεσκάτης.

Επίσης με μια απόφαση-σταθμό για την ορθή και την αποτελεσματική υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος του Δήμου Γρεβενών προχώρησε το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ανάβοντας το “πράσινο φως” για τη δημοπράτηση του μεγάλου και εμβληματικού έργου που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου Γρεβενών με τη χρήση της αβαθούς γεωθερμίας και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με ισόποσους πόρους από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Έργο της κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και αγώνες του Βουλευτή Γρεβενών.

Ευχαριστήριο για το Δ.Ι.Ε.Κ. στον Βουλευτή Γρεβνενών.:”Η Διοίκηση του Γ. Ν. Γρεβενών και η Δ/νση του Δ.Ι.Ε.Κ., με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Βουλευτή Νομού Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση για τις ενέργειες, την στήριξη και την επιτυχή παρέμβασή του στο αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών”.

Καμία χρονιά οι πιστώσεις για τα καυσόξυλα θέρμανσης δεν είχαν βρεί το δρόμο τους πριν καν φτάσει ο χειμώνας.

Ο Ανδρέας Πάτσης κατάφερε την έγκριση κατανομής πιστώσεων για την ξυλεία ατομικών αναγκών.

“Με ιδιαίτερη ικανοποίηση μου δημοσιεύθηκε επίσημα σήμερα η έγκριση του προϋπολογισμού που θα καλύψει τις ανάγκες ατομικής ξυλείας για τους δικαιούχους μόνιμους κατοίκους του Νομού Γρεβενών, ο οποίος έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός που εγκρίθηκε φέτος θα καλύψει το σύνολο των αναγκών σε ξύλα ατομικής χρήσης, σύμφωνα με τις αιτήσεις για την δήλωση αναγκών που υπέβαλαν οι Πρόεδροι των κοινοτήτων του Νομού μας.

Έπειτα από σειρά συντονισμένων ενεργειών μου όλους αυτούς τους μήνες, επαφών και επίσημων διαβημάτων προς το αρμόδιο Υπουργείο και φορείς, για πρώτη φορά θα καλυφθεί το σύνολο των κοινοτήτων που υπέβαλλαν τη σχετική αίτηση και εξυπηρετούνται από δημόσια δάση, έτσι ώστε όλοι οι κάτοικοι των ορεινών χωριών μας να λάβουν τις ποσότητες που δικαιούνται και να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ξύλα ατομικής χρήσης”.

Ένταξη των δασεργατών στην αποζημίωση ειδικού σκοπού με έντονες πιέσεις του Βουλευτή Γρεβενών.

“Με ιδιαίτερη ικανοποίησή μου η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφτηκε σήμερα συμπεριλαμβάνει την επαγγελματική κατηγορία των δασεργατών, οι οποίοι θα λάβουν άμεσα την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ. Έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειές μου προς τα αρμόδια Υπουργεία και σε στενή συνεργασία με την Ένωση Δασικών Αγροτικών Συνεταιρισμών Δυτικής Μακεδονίας «Η Πίνδος», το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων του κλάδου να ενταχθούν στο δίκτυ προστασίας των μέτρων της Κυβέρνησης ικανοποιήθηκε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που εισάκουσαν το πρόβλημα που τους μετέφερα, κατανόησαν άμεσα την ανάγκη προστασίας του κλάδου των δασεργατών και προέβησαν ταχύτατα στην ενέργεια αυτή. Οι Δασικοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί εξάλλου προσφέρουν επαγγελματική διέξοδο σε σημαντικό αριθμό εργαζομένων (275 άτομα) στην περιοχή μας και συνεισφέρουν ουσιαστικά στην οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας και γι’ αυτό η στήριξή τους ιδιαίτερα μάλιστα αυτή την περίοδο που πλήττεται και η δική τους δραστηριότητα, είναι εξαιρετικής σημασίας”.

Σε ότι αφορά χορηγίες φιλανθρωπίες και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο νομίζω πως όσο και αν τα κρατάει καλά σφραγισμένα και διακριτικά προσεγμένα οι άνθρωποι και οι σύλλογοι που στηρίζει είναι η καλύτερη επικοινωνιολόγοι του πέρα από το έργο του στον πανέμορφο τόπο του και καθόλου “χλωμό” εκτός κι αν κοιτάζεται τον καθρέπτη σας.

Όσο για την απάντηση στο εμείς; Τα Γρεβενά έχουν υποδεχθεί στα 2 έτη παρόλη την κρίση της πανδημίας 10 Υπουργούς και Υφυπουργούς μαζί με τον Βουλευτή ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης χρυσή εντεκάδα...





Αρθρογράφος-Δημοσιογράφος- Επικοινωνιολόγος : Βίκυ Παπαλουκά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου