ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Ευγενές γλωσσικόν υψηλόν νοητικόν - Γράφει ο Θανάσης Θάνος



Πολλές φορές διαχρονικά η συμπεριφορά των αρχηγών των κομμάτων και των βουλευτών δεν ήταν η πρέπουσα. Ακούστηκαν και ακούγονται κατά καιρούς πεζοδρομιακές φράσεις. Ψεύτης, απατεώνας, αρχιερέας της διαπλοκής, προδότης, δωσίλογος και άλλες. Έχουν δηλαδή αυτή την ιδιότητα ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάποιοι από τους υπολοίπους αρχηγούς των κομμάτων και από τους βουλευτές; 

Κι αν οι κάποιας ηλικίας συνήθισαν τέτοια λόγια πρέπει να νοιαστεί κανείς για τους νέους ανθρώπους που ετοιμάζονται να μπουν στην πολιτική ζωή. Σίγουρα γι’ αυτούς αποτελούν την καλύτερη τροφή για πεζοδρομιακά επεισόδια, για αποκλεισμένους δρόμους, για καταλήψεις σχολείων, πανεπιστημίων και γενικότερα απαράδεκτες συμπεριφορές σε όλους τους χώρους. 

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ήταν το φωτεινό παράδειγμα στη Βουλή. Χάριν της καλής συμπεριφοράς θυσίαζε στη Βουλή και το κομματικό όφελος. Βέβαια υπήρξαν και υπάρχουν και άλλοι σε επίπεδο πρωθυπουργών, λοιπών αρχηγών κομμάτων και βουλευτών(δυστυχώς όχι πολλοί) που διακρίθηκαν για την ποιότητα της συμπεριφοράς τους στη Βουλή. Μόνο οι φανατικοί επικροτούν τις απαράδεκτες φράσεις. Το μέσο επίπεδο των πολιτών (πάντα κατά την άποψη μου) λυπάται για το επίπεδο των ομιλούντων που κάποιες φορές καμαρώνουν γι’ αυτά που λένε. 

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ μου ενέπνευσε τον τίτλο του παρόντος κειμένου αντιστρέφοντας το γνωστό «χυδαίον γλωσσικόν, χαμηλόν νοητικόν». Μακάρι εφεξής οι πολιτικοί μας να τη μιμηθούν και να ανεβάσουν το επίπεδο της Βουλής για το καλό της Ελλάδας μας.

ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου