ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Ένοχος Τρικαλινός ξενοδόχος για κλεμμένες εικόνες από τα Γιάννενα..



Ένοχος ο Τρικαλινός ξενοδόχος για τις κλεμμένες εικόνες  από Ναούς και Μοναστήρια της Ηπείρου.

Αναλυτικά:
Στο εδώλιο, κάθονταν πέντε κατηγορούμενοι, ο πρώην πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιωαννίνων, ένας ξενοδόχος-γκαλερίστας από τα Τρίκαλα, ένας παλαιοπώλης από το Μοναστηράκι, ένας βιβλιοδέτης και ένας ιερέας, ενώ ο έκτος κατηγορούμενος, έμπορος αντικειμένων, είχε στο ενδιάμεσο αποβιώσει.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο μόνο τον ιδιοκτήτη γκαλερί από τα Τρίκαλα για τις κατηγορίες της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων κλοπής και του επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών με αναστολή.

Επίσης έκρινε αθώους τους υπόλοιπους τέσσερις κατηγορούμενους για την υπόθεση, ήτοι τον πρώην πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Ιωαννίνων, έναν παλαιοπώλη από το Μοναστηράκι, έναν βιβλιοδέτη και ένας ιερέα, ενώ απεβίωσε ένας ακόμη εκ των κατηγορουμένων.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε χθες,  μεσημέρι της Τετάρτης 1/12, μετά από μια ακροαματική διαδικασία ενός μηνός με ιδιαίτερες εντάσεις και μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας να προσέρχεται ακόμη και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, που υπήρξε και ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση αυτή, σε γραπτή του δήλωση, σημειώνει ότι η απόφαση της δικαιοσύνης είναι σεβαστή, κάνει λόγο όμως για λασπολογία σε βάρος του από παράγοντες της δίκης, ενώ επισημαίνει ότι οι ενέργειες αυτές δεν τον πτοούν και θα συνεχίσει την προσπάθειάς του για να επιστραφούν ιερά σκεύη και εικόνες στον τόπο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου