ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Δημήτρης Ψευτογκάς (Ιατρικός Σύλλογος Γρεβενών) : Σοβαρό το πρόβλημα με κρούσματα στα σχολεία-Λίγοι οι εμβολιασμοί στους νέους

 


«Γενικά το ζήτημα του αυξημένου δείκτη θετικότητας στην περιοχή, είναι πολύπλευρο. Αρχικά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν

τηρούνται πλέον τα μέτρα προστασίας, ενώ το εμβολιαστικό ποσοστό είναι χαμηλό κυρίως στις νεαρές ηλικίες, όπου παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα και αρκετές επαφές» σημειώνει συγκεκριμένα στο GRTimes ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών Δημήτρης Ψευτογκάς.  

Και προσθέτει ότι «ένας ακόμη τρίτος παράγοντας, αλλά πολύ σημαντικός, είναι τα σχολεία. Σχεδόν σε καθημερινή βάση καταγράφονται κρούσματα τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα, σε σχολεία όπως το Επαγγελματικό Λύκειο, το ΙΕΚ και το Εσπερινό τα οποία λειτουργούν όλη την ημέρα. Σε όλο αυτό το διάστημα της καθημερινής καταγραφής κρουσμάτων, μόλις μία τάξη έχει κλείσει προσωρινά λόγω διασποράς».

Ισχυρό αντιεμβολιαστικό κίνημα – Το πρόβλημα στην πόλη των Γρεβενών

Σε ερώτηση αναφορικά με το πού εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα στην ΠΕ, εάν δηλαδή το πρόβλημα είναι εντός του αστικού ιστού ή στην επαρχία, ο κ. Ψευτογκάς, τονίζει χωρίς περιστροφές ότι «τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται μέσα στον δήμο Γρεβενών, στα προάστια και στους μεγάλους οικισμούς που βρίσκονται μια ανάσα από τη πόλη. Στα χωριά, τη δεδομένη χρονική στιγμή το ιικό φορτίο δεν είναι τόσο αυξημένο, καθώς έχουν ερημώσει».

Επιπλέον αναφερόμενος στο ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης που φτάνει το 55% σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα και συγκεκριμένα το 68% στις ηλικίες άνω των 60 ετών και μόλις το 41% στις μικρότερες ηλικίες, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών κάνει λόγο για ισχυρό αντιεμβολιαστικό κίνημα στην περιοχή. «Δυστυχώς τα πλέον κινητικά μέλη της κοινωνίας μας, τα νεαρά άτομα δηλαδή συνεχίζουν να υπακούν στα κελεύσματα διαφόρων, που ουδεμία σχέση έχουν με την επιστήμη, είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω πολιτικών κομμάτων».

Τέλος μιλώντας για την εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Γρεβενών, την χαρακτήρισε «καλή» με τους «ανεμβολίαστους να παρουσιάζουν μεγαλύτερη διάρκεια νοσηλείας, σε σχέση με τους λίγους εμβολιασμένους που έχουν νοσήσει στην συντριπτική τους πλειοψηφία, εμφανίζοντας  ήπια συμπτώματα».

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου