ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Φάκελος Τζόκοβιτς – Γιατί απελάθηκε από την Αυστραλία, ποια είναι τα επόμενα βήματα



Το πρωί της Παρασκευής(14/1) έγινε γνωστή η απόφση της Αυστραλιανής Κυβέρνησης να ακυρώσει την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, με αποτέλεσμα η απέλαση του Σέρβου τενίστα από την χώρα να θεωρείται δεδομένη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε μαζί πως φτάσαμε εως εδώ. Αρχικά η Κυβέρνηση της Αυστραλίας έκανε ξεκάθαρο τον όρο για όλους όσους παίρνουν visa εισόδου στη χώρα να έχουν εμβολιαστεί.


Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε κάνει εξ αρχής ξεκάθαρη την θέση του για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, κάτι που μαρτυρούσε πως ο Σέρβος δεν σκόπευε να μπει στην διαδικασία να εμβολιαστεί.


Παρόλο αυτά κατάφερε να εξασφαλίσει από τους διοργανωτές του Australian Open μια ιατρική εξαίρεση προκειμένου να συμμετάσχει κανονικά στο μεγάλο τουρνουά, μιας και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης παρουσίασε έγγραφο το οποίο έδειχνε ότι είχε νοσήσει τον Δεκέμβριο.

Όμως κατά την προσπάθεια να μπει στην Αυστραλία, οι συνοριοφυλακές Αρχές δεν πείστηκαν από τα συγκεκριμένα έγγραφα και ο… γολγοθάς για τον Σέρβο μόλις είχε ξεκινήσει. Μπορεί την περασμένη Δεύτερα(10/1) να κέρδισε την μάχη στο δικαστήριο, ωστόσο όπως φαίνεται αυτή δεν ήταν αρκετή την για να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα του


Μετά και την απόφαση του Υπουργό Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, τα πράγματα για τον Τζόκοβιτς έχουν στενέψει αρκετά. Ο Σέρβος τενίστας, μέσα στις επόμενες ώρες είτε θα πρέπει να επιστρέψει στο κέντρο προσφύγων που είχε διαμείνει τις πρώτες μέρες μετά την άφιξή του στην Αυστραλία, είτε να πάρει το αεροπλάνο και να αποχωρήσει από τη χώρα.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει εξαίρεση από την Κυβέρνηση της Αυστραλίας, μέχρι αυτή την ώρα που μιλάμε συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν από την πλευρά του Τζόκοβιτς, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία αυτή την στιγμή είναι να αποφύγει την τριετή απαγόρευση εισόδο στην χώρα, και για αυτό δουλεύει το νομικό του επιτελείο τις τελευταίες ώρες. Για αυτό τον λόγο η πλευρά του Σέρβου αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και είναι πιθανή η παραμονή του Νόλε στην Αυστραλία μέχρι και την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας.

Θυμίζουμε πως το Australian Open αρχίζει τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 30 Ιανουαρίου.

Uptade: Όπως προέκυψε από την ακρόαση ενώπιον του δικαστή Άντονι Κέλι, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο θα πάει αύριο το πρωί για συνέντευξη στα γραφεία μετανάστευσης και στη συνέχεια θα τεθεί υπό κράτηση.

Ο Σέρβος θα έχει το δικαιώμα να συναντηθεί με τους δικηγόρους του και μαζί, να προετοιμάσουν την έφεση, ενώ στην συνέχεια θα διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο κράτησης και θα μείνει εκεί μέχρι την έναρξη της ακρόασή του την Κυριακή (16/1).

Σύμφωνα με τα λόγια του δικηγόρου του Νόλε, του Νικ Γουντ, στη σημερινή ακρόαση, η απόφαση του υπουργού μετανάστευσης για ακύρωση της βίζας βασίστηκε στο γεγονός ότι αν ο 34χρονος Σέρβος μπορούσε να μείνει στη χώρα, τότε θα υπήρχε «ενθουσιασμός» στους αντιεμβολιαστές, κάτι το οποίο χαρακτήρισε παράλογο. Ανέφερε ακόμα ότι ελήφθησαν υπ’ όψιν και παλαιότερες δηλώσεις του Νόλε σχετικά με το εμβόλιο, ενώ υπογράμμισε ότι ο Τζόκοβιτς είναι υψηλού προφίλ πρόσωπο με αντένδειξη στον εμβολιασμό και αμελητέο ρίσκο.

Η ακρόαση της Κυριακής θα γίνει ενώπιον του δικαστή Κέλι ο οποίος ήταν αυτός που δικαιώσε τον Νόλε στην δίκη της προηγούμενης Δευτέρας(10/1), ωστόσο αυτή την φορά πρόκεται για διοφορετική υπόθεση με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος του Σέρβου. 

 to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου