ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Αυτό το ήξερες; - Γιατί οι Άγγλοι βάζουν γάλα στο τσάι τους;


Ο καιρός είναι ιδανικός για ζεστά ροφήματα. Και τι πιο κλασικό αλλά και θρεπτικό από ένα ζεστό τσαγάκι;

Συνήθως προσθέτουμε ζάχαρη, μέλι ή λεμόνι στο τσάι μας ενώ κάποιοι το προτιμούν εντελώς σκέτο.


Έχετε όμως ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι Άγγλοι βάζουν γάλα στο τσάι τους;

Μια συνήθεια παλιά

Οι ρίζες αυτής της συνήθειας μάς πηγαίνουν πίσω στον 18ο αιώνα. Το τσάι ήταν τότε βασικό στοιχείο της καθημερινότητας του κόσμου. Συνήθιζαν να το πίνουν σε κινέζικες κούπες, οι οποίες ήταν αρκετά ακριβές και εύθραυστες. Πολλές φορές έσπαγαν όταν έριχναν μέσα ζεστό τσάι, με αποτέλεσμα να χαθεί και το τσάι και η κούπα. Ποιο κόλπο εφηύραν για να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους ρόφημα; Προτού σερβίρουν στην κούπα το τσάι, έριχναν μέσα κρύο γάλα. Στη συνέχεια έριχναν μέσα το τσάι. Το κρύο γάλα ήταν αρκετό για να φέρει το ζεστό τσάι σε μια θερμοκρασία που δεν θα σπάσει το ποτήρι. Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες πηγές, το τσάι ήταν τότε πολύ ακριβό και το αραίωναν με γάλα για να κάνουν οικονομία.

Υπάρχει σωστός τρόπος να βάζουμε γάλα στο τσάι;

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη οδηγία γι’ αυτό. Ωστόσο, αν βάλετε λίγο γάλα στην κούπα σας προτού ρίξετε το ζεστό τσάι μέσα, θα δώσει άλλη γεύση στο ρόφημά σας, καθώς το γάλα θα ανακατευτεί πιο αρμονικά με το τσάι. Αντιθέτως, αν κάνετε το αντίθετο, δηλαδή αν ρίξετε κρύο γάλα μέσα στο τσάι, είναι πιθανό να αλλοιώσετε τη γεύση του ροφήματός σας και μάλιστα να το κρυώσει κιόλας, με αποτέλεσμα να μην το απολαύσετε στην ιδανική θερμοκρασία.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου