ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

«Λιλεχάμερ 2021»: Έβδομη η Νίκου στο Σλάλομ, 9η στο Parallel

Ολοκληρώθηκε η Συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών/τριων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειμερινών Αθλημάτων του Λίλεχάμερ της Νορβηγίας το οποίο διεξήχθη από 8 έως 23 Ιανουαρίου 2022
Με την 7η θέση στον τελικό του Σλάλομ και την 9η στο Parallel, η Ευαγγελία Νίκου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα χειμερινών αθλημάτων που φιλοξενήθηκε στο Λιλεχάμερ.

Η 22χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια του αλπικού σκι, με συνοδό αθλητή τον Δημήτρη Προφέντζα, είχε επίδοση 1:41.86 στο σλάλομ, ενώ στο Parallel ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα από την Ιταλίδα Μαρτίνα Βότσα. Ύστερα από τον Αγώνα της στο Γιγαντιαίο Σλάλομ στον οποία ακυρώθηκε λόγω πρόωρης εκκίνησης, το Σλάλομ και το Παράλληλο η Νίκου ολοκλήρωσε τους αγώνες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λίλεχάμερ.


Όπως για τον Κωνσταντίνο Πετράκη (παραχιονοσανίδα), έτσι και για την Νίκου, αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας πριν από τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ως γνωστόν θα γίνουν στο Πεκίνο το διάστημα 4-13 Μαρτίου.

Όπως τόνισε ο Αρχηγός αποστολής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας Αλέξανδρος Ταξιλδάρης: «Οι αθλητές μας έκαναν μια πετυχημένη εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στόχος μας είναι να κάνουν μια πετυχημένης εμφάνιση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και να εδραιώσουν τα Χειμερινά Παραολυμπικά αθλήματα στη χώρα μας».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης δήλωσε: «Οι αθλητές μας έκαναν πολύ καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τους συγχαίρουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στους αθλητές μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουν μια πολύ καλή εμφάνιση και στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου. Θα είναι η 6η φορά που η Ελλάδα συμμετέχει σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τα Χειμερινά Παραολυμπιακά Αθλήματα σε αντίστοιχο επίπεδο όπως είναι και τα θερινά αθλήματα και να μπορέσουν οι αθλητές και αθλήτριές μας να διεκδικήσουν διακρίσεις με αξιώσεις».


PHOTO CREDITS: International Paralympic Committee
eaom-amea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου