ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Το ΥΓΕΙΑ Πτολεμαΐδας παρουσιάζει τον Μαγνητικό Τομογράφο 3.0 Tesla – Η νούμερο 1 επιλογή για διαγνώσεις ακριβείας

Διαβάστε, κάτι που μας ενδιαφέρει όλους: 

Το διαγνωστικό κέντρο ΥΓΕΙΑ Πτολεμαΐδας πρωτοπορεί από το 1975,

παρέχοντας καινοτόμες ακτινολογικές υπηρεσίες σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Εγκαταστήσαμε στην Πτολεμαΐδα τον πρώτο (καινούριο) αξονικό τομογράφο σε πόλη εκτός κέντρου το 1989 και τον πρώτο (καινούριο) μαγνητικό τομογράφο το 2000.

Διαχρονικά επιλέξαμε να επενδύουμε πάντα σε καινούρια μηχανήματα και τεχνολογίες αιχμής για να προσφέρουμε τις καλύτερες εξετάσεις και διαγνώσεις στους ασθενείς μας.

Το 2020 θέσαμε σε λειτουργία νέο ολοκαίνουργιο υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο 3.0 Τesla στο νέο κτίριο του ΥΓΕΙΑ Πτολεμαΐδας. Πρόκειται για τον πρώτο μαγνητικό τομογράφο 3.0 Τesla σε διαγνωστικό κέντρο εκτός Αθηνών και εκτός Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ή μεγάλης ιδιωτικής κλινικής που εγκαταστάθηκε σε όλη την Ελλάδα.

Ο μαγνητικός τομογράφος 3.0 Tesla είναι ο πιο ισχυρός μαγνήτης διαθέσιμος για κλινικές εξετάσεις. Σε σχέση με μαγνητικούς τομογράφους 1.5 Τesla έχει διπλάσια ισχύ μαγνητικού πεδίου. Αυτό μεταφράζεται σε υψηλότερο σήμα σε σχέση με μαγνητικό τομογράφο 1.5 Τesla, με καλύτερη ποιότητα εικόνας, μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην απεικόνιση και μικρότερους χρόνους εξέτασης.

Μαγνητικός Τομογράφος 3.0 Tesla στο διαγνωστικό κέντρο Υγεία Πτολεμαΐδας

Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες μέσα από πολλές συγκριτικές μελέτες, ο μαγνητικός τομογράφος 3.0 Τesla απεικονίζει καλύτερα την ανατομία και τις παθήσεις του νευρικού συστήματος (εγκέφαλος, νωτιαίος μυελός και περιφερικά νεύρα) και ειδικότερα όγκους, φλεγμονές, απομυελίνωση – σκλήρυνση κατά πλάκας. Έτσι θεωρείται μηχάνημα εκλογής για την εξέταση του νευρικού συστήματος.

Εξίσου στο μυοσκελετικό σύστημα (γόνατο, ώμος, ισχίο, ποδοκνημική άρθρωση, σπονδυλική στήλη) αναδεικνύει με μεγαλύτερη σαφήνεια και λεπτομέρεια τις παθήσεις των οστών, των μηνίσκων, των συνδέσμων και των χόνδρων σε σύγκριση με έναν μαγνητικό τομογράφο 1.5Τesla.

Επιπλέον, η μαγνητική μαστογραφία,  η μελέτη της γυναικείας πυέλου (μήτρα και ωοθήκες) και η πολυπαραμετρική μελέτη του προστάτη για τη διερεύνηση όγκου έχει καταδειχθεί ότι είναι ανώτερη σε μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας 3.0Tesla.

Ανώτερες είναι και οι εξετάσεις μαγνητικής αγγειογραφίας όπου, χάρη στη δύναμη των 3.0Τesla, απαιτείται μικρότερη ποσότητα σκιαγραφικού (1 σκιαστικό αντί για 2 στις περιφερικές αγγειογραφίες). Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη ποιότητα εικόνας με μεγαλύτερη προστασία στη νεφρική λειτουργία των ασθενών (κρίσιμο θέμα ιδιαίτερα σε ασθενείς με επηρεασμένη νεφρική λειτουργία, όπως διαβητικούς, ογκολογικούς ασθενείς ή με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μαγνητικός τομογράφος 3.0Τesla στις νέες εγκαταστάσεις του ΥΓΕΙΑ Πτολεμαΐδας συνδυάζεται με μεγάλη διάμετρο 70cm εξεταστικού χώρου έναντι 60cm στους μαγνήτες 1.5Τ, που ευνοεί την εξέταση σε εύσωμους ασθενείς. Το γεγονός αυτό τον καθιστά ιδανικό και για τους κλειστοφοβικούς ασθενείς μάλιστα: πέραν της άνεσης και ευρυχωρίας που προσφέρει, το μοναδικό Ambient δημιουργεί ευχάριστο περιβάλλον και χαλαρωτική ατμόσφαιρα για τον εξεταζόμενο με προβολή οπτικών θεμάτων μέσω προβολέα κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Έτσι οι περισσότεροι ασθενείς με κλειστοφοβία θα ολοκληρώσουν εύκολα την εξέτασή τους χωρίς ανάγκη αναισθησίας ή άλλης αγωγής.

Στα τελευταία 22 χρόνια που εκτελούμε και γνωματεύουμε εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας σε εξεταζόμενους από όλη την Δυτική Μακεδονία, έχουμε υλοποιήσει με επιτυχία περισσότερες από 200.000 εξετάσεις.

Η μεγάλη εμπειρία μας, το επιτελείο 5 ειδικών ακτινολόγων, ο υπερσύγχρονος πλέον ισχυρός μαγνήτης 3.0Τesla και οι καινοτόμες εφαρμογές του, εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα για τις εξετάσεις σας.

Με εκτίμηση

Ο Ακτινολόγος Νικόλαος Πατσινακίδης του Υγεία Πτολεμαΐδας

Νίκος Πατσινακίδης, Επιστημονικά Υπεύθυνος – Ακτινολόγος

Και Συνεργάτες του Ομίλου ΥΓΕΙΑ Πτολεμαΐδας – ΥΓΕΙΑ Ιπποκράτειο Πτολεμαΐδας – ΥΓΕΙΑ Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου