Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

10.000 Ουκρανοί πρόσφυγες σε Ελλάδα και Κύπρο


«Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία έφθασαν σε Ελλάδα και Κύπρο σχεδόν 10.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία, γράφει το 

Spiegel Online με τίτλο «Πάνω από 10.000 ουκρανοί πρόσφυγες σε Ελλάδα και Κύπρο». Η γερμανική ιστοσελίδα σημειώνει: «Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Ελλάδα έφθασαν μέχρι σήμερα 7.142 Ουκρανοί από τους οποίους 2.289 ανήλικοι. Όπως μετέδωσε η κυπριακή δημόσια ραδιοφωνία στη Μεγαλόνησο έφθασαν μέχρι στιγμής περισσότεροι από 3.000 Ουκρανοί.

Στην Ελλάδα όλοι οι Ουκρανοί πρόσφυγες θα λάβουν χωρίς γραφειοκρατία ΑΦΜ και ΑΜΚΑ για 12 μήνες, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου και θα φιλοξενηθούν ουκρανοί πρόσφυγες. 


«Η Ουκρανία δεν μπορεί να λάβει προς το παρόν περισσότερα»

Γαλλία, Βερσαλλίες, Σύνοδος Κορυφής ΕΕ, Ουκρανία, ένταξη,

Σε ενταξιακή τροχιά θέτουν την Ουκρανία οι 27


Τα αποτελέσματα της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βερσαλλίες σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Η Ουκρανία δεν μπορεί να λάβει προς το παρόν περισσότερα». Η εφημερίδα του Μονάχου παρατηρεί: «Ένα αποτέλεσμα της Συνόδου ήταν γνωστό πολύ πριν ξεκινήσει. Ο ουκρανός πρόεδρος δεν θα έμενε ευχαριστημένος. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε ζητήσει την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.Κι όμως το τελικό ανακοινωθέν των 27 αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες του Κιέβου, διότι περιλαμβάνει παραχωρήσεις αδιανόητες μέχρι πρόσφατα. Η Ουκρανία ήταν ένα από τα παραπαίδια, που λάμβαναν στήριξη μέσω του προγράμματος "Ανατολική Εταιρική Σχέση", το οποίο δεν περιλάμβανε ένταξη. Στην περίπτωση της Ουκρανίας ωστόσο οι ευρωπαίοι ηγέτες προσφέρουν την ένταξη, εκδηλώνουν παράλληλα την πρόθεση για εμβάθυνση των σχέσεων και υπόσχονται να στηρίξουν το Κίεβο. Περισσότερα δεν μπορεί να πάρει προς το παρόν η Ουκρανία .

Σημαντική, και επίσης αδιανόητη μέχρι πριν από λίγες μέρες, είναι η δέσμευση της ΕΕ να στηρίξει οικονομικά "όλους τους πρόσφυγες και τις χώρες υποδοχής". Παρά το γεγονός ότι οι 27 διαφωνούν ακόμα για τη μορφή που θα πάρουν οι επόμενες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ουδείς αμφιβάλλει ότι οι χώρες-μέλη θέλουν να αυξήσουν την πίεση σε Ρωσία και Λευκορωσία βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα περισσότερους ολιγάρχες. Το γεγονός ότι οι 27 δεσμεύονται να επενδύσουν στην άμυνα και να απεξαρτηθούν σταδιακά από τις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας είναι αδιαμφισβήτητα καλή είδηση για την Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή είναι σημαντικό να γίνει σαφές στο Κίεβο πόσο μεγάλες είναι οι προκλήσεις, τις οποίες θα κληθεί να αντιμετωπίσει μετά τον πόλεμο στη διαδικασία ένταξης. Η Ουκρανία έχει μπροστά της δεκαετίες, όχι μόνο χρόνια, μιας και ακόμα και σε περίοδο ειρήνης απείχε παρασάγγας από τα ευρωπαϊκά στάνταρντ, όπως το κράτος δικαίου, η ανταγωνιστικότητα επιχειρήσεων και η διοίκηση. Ο όρος ενταξιακές διαπραγματεύσεις είναι παραπλανητικός. Η Κομισιόν θέτει προϋποθέσεις, τις οποίες πρέπει να εκπληρώσουν τα υποψήφια μέλη. Ακόμα και η Φινλανδία θα χρειαζόταν μια τριετία.

Εν μέσω ρωσικών βομβαρδισμών όλα αυτά φαντάζουν πολύ μακρινά. Οι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες-μέλη ωστόσο θα επικαλούνται εφεξής την Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες, όταν θα ζητούν τη στήριξη της Ουκρανίας στη διαδικασία ανοικοδόμησης. Διότι εκείνες οι χώρες που πέρασαν την ενταξιακή διαδικασία γνωρίζουν καλά ποιες δυνάμεις είναι ικανή να απελευθερώσει η προοπτική ένταξης».



dw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου