ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Σήμερα 8 Μάρτη τιμάμε τη Γυναίκα..

Σήμερα τιμάμε τους αγώνες για την ουσιαστική ισότητα και ισότιμη οικονομική, πολιτική και κοινωνική ταυτότητα όλων των γυναικών..

Τιμάμε τη γυναίκα ,που σηκώνει το βάρος του πολλαπλού της ρόλου σε ένα περιβάλλον που η τυπική κατοχύρωση της ισότητας
των φύλων εξουδετερώνεται καθημερινά από τις διακρίσεις και το έλλειμμα τόσο αποκατάστασης, αλλά και πρόληψής τους.

Η άνιση αμοιβή και τη μερικά αδήλωτη εργασία, τις απολύσεις, την ανεργία και τελικά την περιθωριοποίηση των γυναικών στην εργασία, ιδιαίτερα εάν αναπτύξουν συνδικαλιστική δράση, κάνουν οικογένεια, είναι ευάλωτες λόγω διαφορετικής ηλικίας, εθνοτικής προέλευσης, αναπηρίας ή γενετήσιου προσανατολισμού.

Σήμερα η πραγματικότητα είναι σκληρή, υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει και δυστυχώς έχει εμπεδωθεί με τα μέτρα απορρύθμισης και ουσιαστικά κατάργησης της ασπίδας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τους περιορισμούς στην απεργία, την άκρατη ευελιξία, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την εργοδοτική παραβατικότητα στην τηλεργασία και τις πλατφόρμες, με επιστέγασμα την αναστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων .

Καλώ   τις γυναίκες και τους άνδρες εργαζόμενους, που γίνονται θύματα διακρίσεων, παρενόχλησης και βίας στην εργασία τους να απευθύνονται στα σωματεία τους για την υποστήριξή τους στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Τις γυναίκες εργαζόμενες και όλα τα θύματα παράνομων διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης στην εργασία που βρίσκουν το θάρρος και τη δύναμη να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν το σεβασμό της αξιοπρέπειάς τους, κόντρα σε όλες τις δυσκολίες και τις απειλές αντιποίνων.

Σας ενημερώνω ότι στο isotita@gsee.gr και οι Δομές της για δωρεάν πληροφόρηση εργαζομένων και ανέργων το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ www.kepea.gr  το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ https://www.inegsee.gr/diktio-ipiresion-pliroforisis-simvouleftikis-ergazomenon-anergon/)

είναι στη διάθεση των εργαζομένων για την υποβολή καταγγελιών ή την παρακολούθηση καταγγελιών στην Επιθεώρηση Εργασίας και τον Συνήγορο του Πολίτη που αφορούν ζητήματα παράνομων διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης στην εργασία.

Ιδιαίτερα σήμερα που οι επιθέσεις και η βια ενάντια στις γυναίκες φαίνετε να αυξάνονται.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ

                           



ΖΗΜΠΡΑ ΑΓΟΡΙΤΣΑ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΓΑΤ/ΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΜΟΥ
ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου