ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Με ρωσικό σκάφος επέστρεψε ο αμερικανός που κατέρριψε ρεκόρ παραμονής στο Διάστημα


Αστροναύτης της NASA που κατέρριψε το αμερικανικό ρεκόρ συνεχόμενης παραμονής στο Διάστημα, περνώντας

355 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), επέστρεψε στη Γη την Τετάρτη με ρωσικό σκάφος Soyuz που προσεδαφίστηκε στο Καζακστάν.

Ο 55χρονος Μαρκ Βάντε Χέι ταξίδεψε μαζί με δύο ρώσους κοσμοναύτες που επίσης πέρασαν σχεδόν έναν χρόνο σε τροχιά.

Η ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις Μόσχας-Ουάσιγκτον μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οδήγησε σε φήμες που ήθελαν τη Ρωσία να αρνείται να μεταφέρει τον αμερικανό αστροναύτη, ο οποίος σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να περιμένει σκάφος της SpaceX για να τον παραλάβει.

Ο Μαρκ Βάντε Χέι βρισκόταν στο τροχιακό εργαστήριο από πέρυσι τον Απρίλιο ((NASA / Bill Stafford, Robert Markowitz)

Τελικά η πτήση της επιστροφής πραγματοποιήθηκε κανονικά, όπως είχε διαβεβαιώσει η NASA στα μέσα Μαρτίου. Ομάδα γιατρών και άλλων ειδικών της NASA περίμενε την προσεδάφιση της κάψουλας στη στέπα του Καζακστάν για να μεταφέρει τον Βάντε Χέι πίσω στο Χιούστον.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο αστροναύτης είπε πως, ακόμα και πριν από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, οι Αμερικανοί και Ρώσοι ένοικοι του ISS απέφευγαν τις συζητήσεις για την Ουκρανία. Παρόλο που η συνεργασία τους ήταν «φανταστική», είπε, ο ίδιος δεν θα ήθελε να σκαλίσει το ζήτημα.

Ρωσικά και αμερικανικά συνεργεία περίμεναν την κάψουλα να πέσει με αλεξίπτωτο σε ερημική περιοχή του Καζακστάν (Reuters)

Ο Βάντε Χέι ξεπέρασε κατά 15 ημέρες το προηγούμενο αμερικανικό ρεκόρ συνεχόμενης παραμονής στο Διάστημα, δεν πλησίασε όμως το ρωσικό ρεκόρ των 437 ημερών, το οποίο ανήκει σε κοσμοναύτη που ταξίδεψε στον ρωσικό σταθμό Mir τη δεκαετία του 1990.

Στο πολυεθνικό τροχιακό εργαστήριο παραμένουν τρεις Ρώσοι, τρεις Αμερικανοί και ένας Γερμανός, οι οποίοι περιμένουν να φτάσουν οι αντικαταστάτες τους με σκάφος της SpaceX σε τρεις εβδομάδες.

Την επόμενη εβδομάδα όμως η SpaceX θα στείλει στον σταθμό τρεις ευκατάστατους επιχειρηματίες που πλήρωσαν αδιευκρίνιστο ποσό για μια εβδομάδα αναψυχής στο Διάστημα.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου