ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2022 - 25ΧΡΟΝΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ´´ΕΛΠΙΔΑ´´ΓΡΕΒΕΝΩΝ


Την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΜΗΛΙΩΝΗΣ, παρουσία 51 μελών και φίλων της σβήσαμε εθιμοτυπικά τα 25 κεράκια της ´´ΕΛΠΙΔΑΣ´´,  όσα και τα χρόνια που δραστηριοποιήτε στα Γρεβενά. Ουσιαστικά βέβαια δεν σβήνουμε ούτε μία μέρα από τη ζωή της.

 Τα 25 χρόνια κύλησαν πότε εύκολα - πότε δύσκολα, ποτέ αργά - πότε γρήγορα, πότε με καλά αποτελέσματα - πότε με λιγότερο καλά, πάντα όμως προσηλωμένοι στις αρχές και τις αξίες που υπηρετούμε, πάντα με τους στόχους που επιδιώκουμε. 
 Να προσφέρουμε δηλαδή στήριξη στο συνάνθρωπο που δοκιμάζεται και προσδοκά. 
 Και δε ζητάει πολλά, ένα χέρι να πιαστεί, μιά σκέψη ότι κάποιος τον σκέφτεται, ένα χαμόγελο για να ελπίσει σε κάτι καλύτερο, στις δύσκολες ώρες που όλοι βιώνουμε, σε μία περίοδο δύσκολη και σε ένα περιβάλλον ασταθές και απρόβλεπτο. 
 Στην ολιγόλεπτη ομιλία της πρόεδρος της ´´ Ε Λ Π Ι Δ Α Σ ´´ είπε 

 Αγαπητά μέλη και αγαπητοί φίλοι του Συλλόγου ´´ Ε Λ Π Ι Δ Α ´´ Γρεβενών σας καλωσορίζουμε στη διπλή Γιορτή του Συλλόγου μας. Της κοπής της Βασιλόπιτας του 2022 και τα γενέθλια για τα 25 χρόνια της ´´ Ε Λ Π Ι Δ Α Σ ´´ 
 Ποίος να φανταζόταν το 1997, χρονιά ίδρυσης του Συλλόγου, ότι θα συμπλήρωνε μισό αιώνα ζωής. 
Εικοσιπέντε χρόνια με σημαντική παρουσία στον ευαίσθητο χώρο της Κοινωνικής στήριξης των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται, σε δύσκολους καιρούς. Εν μέσω Covit , τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, κόβουμε σήμερα την Πίτα μας για καλή χρονιά. 
Σήμερα μάλιστα που οι κρίσεις, με πρώτη την υγειονομική δοκιμάζουν τις αντοχές μας. Στη σημερινή εκδήλωση δεν θα αναλώσουμε το λίγο χρόνο που θα είμαστε μαζί σε απολογισμούς όπως τα προηγούμενα χρόνια. ´
Ηδη δημοσιεύσαμε τους 3 τετράμηνους απολογισμούς δράσεων του 2021 καθώς και τους Οικονομικούς Απολογισμούς του 2021 και της 25ετίας 1997 - 2021. Τα 25 χρόνια που αφήσαμε πίσω μας, μας δίδαξαν πολλά γιατί ήταν γεμάτα από διαπιστώσεις, προκλήσεις, δυσκολίες που μας απέφεραν όμως εμπειρίες, γνώσεις, τόλμη και πολύτιμη πείρα. ´
Αν κάτι καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια οφείλεται στην προσήλωση και την πίστη μας στις Αρχές της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού. Και αν κάτι κερδίσαμε είναι η αναγνώρηση, η εμπιστοσύνη και η έμπρακτη στήριξη των συμπολιτών μας και όχι μόνο. Ενωμένοι συνάψαμε μια σιωπηλή συμμαχία που υπερασπίζεται το δικαίωμα των συνανθρώπων μας στην αξιοπρεπή διαβίωση, που για πολλούς είναι ζητούμενο. 
 Οι κρίσεις, που καλά κρατούν, μας έφεραν αντιμέτωπους με το χρέος μας απέναντι στο δίκαιο, στην ισότητα, στην αξιοπρέπεια, στην ανθρωπία. Επενδύσαμε σε συνεργασίες με θεσμούς, φορείς και κυρίως με ενεργούς πολίτες και δεν μετανιώσαμε. Τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους και ανταμειφθήκαμε με έμπρακτη κ´ διαχρονική στήριξη των στόχων της ´´ΕΛΠΙΔΑΣ´´, που δεν είναι άλλοι από την άμβλυνση των των κοινωνικών ανισοτήτων και την αποκατάσταση των αδικιών. ´

Ολο και περισσότεροι Πολίτες θέλουν να προσφέρουν κάτι στην ´´ ΕΛΠΙΔΑ ´´ και μέσα απ´ αυτήν στο συνάνθρωπο που δοκιμάζεται και υποφέρει. 

Από ένα χρηματικό ποσόν μέχρι ένα πιάτο φαγητό. Ως εκεί επεκτείνουμε τις δράσεις μας. Δεν είναι τυχαίο που τα έσοδα του Συλλόγου, επομένως και οι προσφορές του στο συνάνθρωπο ξεπέρασαν τις 450.000,00 € σε μετρητά και τις 100.000,00 € σε είδη. 
 Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα ο Εθελοντισμός και η Αλληλεγγύη, έγιναν κίνημα που αγωνίζεται να βελτιώσει τη δεινή θέση μερίδας συνανθρώπων μας, που ζούν κάτω από τα όρια της φτώχειας και δεν καλύπτονται από τη στήριξη της Πολιτείας. Να είσαστε βέβαιοι όμως ότι στα Γρεβενά ξεκινήσαμε από τους πρώτους, επενδύοντας τις δυνάμεις μας στην ανθρωπιά, στην καλωσύνη, στην υπευθυνότητα για το κοινό καλό. ´Ως ´´ Ε Λ Π Ι Δ Α ´´, από το 1997 αφυπνήσαμε συνειδήσεις, διακινήσαμε μηνύματα, επιδιώξαμε συνεργασίες. Τολμήσαμε να εκτεθούμε και κερδίσαμε πάνω απ´ όλα την εμπιστοσύνη των παιδιών και τα παιδιά κέρδισαν μία θέση στην καρδιά μας. Στηρίξαμε με διακριτικότητα, με ευαισθησία, με υπευθυνότητα, όσους μας το ζήτησαν και όσους από περηφάνια δεν το έκαναν. ´
Οτι έκανε η ´´ Ε Λ Π Ι Δ Α ´´ στα 25 χρόνια της ζωής της το οφείλει σε όσους πίστεψαν σ´αυτήν και στήριξαν τις επιλογές της. Το οφείλη σε όλους εσάς που προσφέρετε το περίσσευμα της Αγάπης σας. Να είσαστε βέβαιοι ότι όταν το γκρίζο φύγει από τη ζωή μας θα μπορούμε να αισθανόμαστε ότι οι προσπάθειες μας έπιασαν τόπο. Και ήρθε η ώρα των Ευχαριστώ. Ευχαριστώ σε όσους στήριξαν την ´´ Ε Λ Π Ι Δ Α ´´ 
 Ευχαριστούμε θερμά το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ Δαβίδ για τη διαχρονική και αγαστή συνεργασία, για τη δυνατότητα συμμετοχής του Συλλόγου μας, με προσφορά τροφίμων, στις εκδηλώσεις Αγάπης του Πάσχα και των Χριστουγέννων, για την έντονη και καθοριστική συμμετοχή του σε όλους τους τομείς της ζωής της Πόλης και των χωριών των Γρεβενών. 
Ευχόμαστε ο Θεός να του δίνει ζωή, υγεία και δύναμη γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας καί η συνεργασία όλων είναι μονόδρομος. 
 Ευχαριστούμε από καρδιάς τα παιδιά των Γρεβενών που για την ´´ΕΛΠΙΔΆ´´ έδωσαν παραστάσεις, παρέδωσαν το χαρτζιλίκι τους, έψαλλαν τα Κάλαντα, πραγματοποίησαν εκδηλώσεις,χειροτέχνησαν κομψοτεχνήματα, διοργάνωσαν αθλητικούς αγώνες, συγκέντρωσαν και παρέδωσαν τρόφιμα, προσέφεραν έσοδα και βραβεία και πολλά άλλα. 
 Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε τα επίτιμα μέλη μας Ιούλια και Βασιλική Αγοράστη που αφουγκράζονται την ανάσα της ´´ΕΛΠΙΔΑΣ´´ από μακρυά και είναι δίπλα μας ηθικά και υλικά επί σειρά πολλών ετών αθόρυβα και ουσιαστικά. 
 Ευχαριστούμε τις Τοπικές Ανώνυμες Εταιρείες, τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, τους Εμπόρους, τους Ψαράδες, τους Οπωροπώλες, τους Παραγωγούς. 
Επίσης τα Φροντιστήρια, τις τράπεζες Eurobank κ´ ALPHABANK. 
 Ευχαριστούμε τούς νέους, σε ηλικία, φίλους που διαχρονικά στηρίζουν την ´´ΕΛΠΙΔΑ Ευτυχία Λαϊτσου, Νάγια Χαριζοπούλου, Δημήτρη Ζίωγα, Παναγιώτη Ζέρβα, Γιάννη Αρμπάρα, Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο, Δημήτρη Προφέντζα, Ευθύμη Παπαθεοδώρου, Λάμπρου Εξίδη, Θεολογία Τσουκαλά - Παπαβασιλείου. 
 Τα Μ.Μ.Ε. των Γρεβενών,τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, τις Α´ κ´ Β´ βαθμού Αυτοδιοικήσεις, την Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου και του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, το παράρτημα του Ε.Ε.Σ. Γρεβενών. 
 Ευχαριστούμε τους Συλλόγους, Σωματεία, Λέσχες, Συνδέσμους. 
Ευχαριστούμε και όλους όσους στο πέρασμα των χρόνων ήταν δίπλα μας. Χωρίς όλους αυτούς, που έδωσαν το παρόν όταν χρειαζόταν τα αποτελέσματα θα ήταν λίγα και φτωχά. 
 Ευχαριστούμε βαθιά τους φίλους της ´´ΕΛΠΙΔΑΣ´´ που πολλές φορές ξεπερνούν σε ενδιαφέρον ακόμα καί αυτό των μελών μας. Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους από τη Θεσσαλονίκη που είναι ένα κεφάλαιο γιά την ´´ ΕΛΠΙΔΑ ´´ έστω και αν είναι λίγοι, τις ευγενικές εθελόντριες των Βαzaar, τους δωροθέτες των εκδηλώσεων μας, τους φίλους μουσικούς που ομόρφηναν τα βράδια μας. 
Πάνω απ´ όλα βέβαια ευχαριστούμε τα μέλη μας, που για χρόνια με πίστη, με θυσίες, με αισιοδοξία έφεραν την ¨´ Ε Λ Π Ι Δ Α ´´ στη θέση που είναι σήμερα. Χωρίς αυτά τα μέλη η ´´ Ε Λ Π Ι Δ Α ´´ δεν θα είχε λόγο ύπαρξης. 
Και η ´´ Ε Λ Π Ι Δ Α ´´ έχει λόγο ύπαρξης. Με τόσα πολλά ευχαριστώ, που το καθένα του έχει αντίκρισμα έναν άνθρωπο, δεν είναι υπερβολή όταν λέμε ότι αν ενώσουμε τα χέρια θα κλείσουμε μέσα στην αγκαλία μας τα Γρεβενά. 
Νομίζω ότι δικαιούνται μια αγκαλιά όσοι την έχουν ανάγκη. Φιλοδοξούμε το 2022 να είναι έτος εορτασμού των 25 χρόνων της ´´ΕΛΠ´Ι ΔΑΣ ´´.
Θεού θέλοντος, Κοροναϊού επιτρέποντος, και διάθεσης των μελών του Δ.Σ. θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας. Να κάνουμε αναδρομή μνήμης των σταθμών του Συλλόγου και να τιμήσουμε όσους μας στήριξαν στο διάβα των εικοσιπέντε χρόνων του Συλλόγου μας.
 Η σημερινή κορυφαία εκδήλωση της ´´ ΕΛΠΊΔΑΣ ´´ είναι αφιερωμένη στους Γιατρούς, τους Νοσηλευτές και τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών που υπερέβαλαν ευατούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας κ´ όχι μόνο. 
 Στην πορεία, από την πρώτη ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης που αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας, προέκυψαν σημαντικά γεγονότα που αφορούν στα Γρεβενά και στους ταλαντούχους νέους αθλητές του τόπου μας και γι αυτό το λόγω αφιερώνουμε επίσης την εκδήλωση μας στον Μίλτο Τεντόγλου που όσα ευχαριστώ και να του πούμε είναι λίγα μπροστά σε όσα μας χάρισε ο ίδιος, ανεβαίνοντας στα ψηλότερα βάθρα του κόσμου, νέος φτερωτός παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος, στους αθλητές της Χιονοδρομίας Ευαγγελία Νίκου και Δημήτριο Προφέντζα που κράτησαν την Ελληνική Σημαία καί άνοιξαν την αυλαία των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, στον αθλητή του Χ.Ο.Σ. Γρεβενών Γιάννη Παπαδημητρίου που βγήκε πρώτος στην Κατηγορία Ανδρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και όσους αλλούς αθλητές των Γρεβενών με τις επιτυχίες τους μας δίνουν ελπίδα για το αύριο και μας χαρίζουν θετική ενέργεια και χαμόγελα μέσα στη μαυρίλα των παγκόσμιων γεγονότων που ταράζουν τις ισορροπίες και την ειρήνη. 

 Τέλος σας ευχόμαστε 
Καλή Χρονιά και Καλή Διασκέδαση. 
 
Το Δ.Σ. της ´´ Ε Λ Π Ι Δ Α Σ ´´

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου