ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών γίνεται πιο όμορφο με τις ζωγραφιές των παιδιών (εικόνες)

Σε δύο ακόμη δράσεις μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους προχώρησαν μαθητές, δάσκαλοι της Α’, Β’ και της Γ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, με βασικό πάντα στόχο τον εξωραισμό του σχολείου, την ενθάρρυνση συμμετοχής των παιδιών στον εθελοντισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 14-4-2022, οι μαθητές της Α’, Β’ και της Γ’ τάξης του Δημοτικού με τη βοήθεια του Διευθυντή του σχολείου κ. Φώτη Αθανασιάδη , των υπεύθυνων δασκάλων κ. Κώστα Παλάσκα, δημοτικού σύμβουλου, κ. Βασιλικής Μιχαλογιάννη, κ. Μαρίνας Τσιάλτα και κ. Θεόδωρου Καλαμπούκα και σε συνεργασία με την υπηρεσία του Δήμου Γρεβενών, προχώρησαν σε δύο ακόμη δράσεις, τοποθετώντας νέους κάδους απορριμμάτων, που προμηθευτήκαμε με χρήματα της σχολικής επιτροπής ,για τον προαύλιο χώρο του σχολείου και ζωγραφίζοντας τα πέτρινα γεφύρια των Γρεβενών, στο εσωτερικό του σχολείου. 


Τα γεφύρια δεν παύουν να έχουν την δική τους ιστορία και το δικό τους ενδιαφέρον και σε συνδυασμό με την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος μπορούν να προσελκύσουν τον περιηγητή.

Στην ολοκλήρωση της ζωγραφιάς βοήθησαν φυσικά και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας των εικαστικών κ.Τσικουρίδου Μαρίας.

Μέσω αυτής της βιωματικής μεθόδου τα παιδιά γνωρίζουν τη φύση, μαθαίνουν να φροντίζουν το χώρο τους και την τεράστια σημασία των γεφυριών. Τα γεφύρια είναι δημιουργήματα που συμβολίζουν και αποδεικνύουν την σημασία και την ισχύ της ένωσης και της ενότητας για να επιτευχθούν δύσκολοι και σημαντικοί στόχοι. Λαοί και πολιτισμοί που γνωρίζουν να χτίζουν, να διατηρούν και να πολλαπλασιάζουν τις γέφυρές τους είναι αυτοί που τιμούν την ιστορία τους και με αυτές δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον. Τα γεφύρια πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να βρούμε κάθε τρόπο και μέσο να τα προστατεύσουμε. Πρέπει να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, γιατί δεν είναι μόνο πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, αλλά είναι και μέρος της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τονίζουμε πάλι ότι , οι βιωματικές δραστηριότητες αυτού του είδους καθιστούν τους μαθητές και τις μαθήτριες συμμέτοχους στην προσπάθεια και όχι απλούς παρατηρητές.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως το μέλλον αυτού του πλανήτη ανήκει στα παιδιά!

Η ζωγραφιά στόλισε πραγματικά το σχολείο μας!!!!

5ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου