Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Αυτοκίνητο σε ακινησία: Πως το ξαναφέρνω στη ζωή;


Πριν θέσετε σε λειτουργία ένα αυτοκίνητο μετά από μία μεγάλη περίοδο αδράνειας, καλό είναι να πραγματοποιήσετε μερικούς ελέγχους.

Ορισμένοι οδηγοί δεν χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους οχήματα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και επιστρέφουν πίσω από το τιμόνι τους μόνο τους θερινούς μήνες. Ωστόσο, δεν ξέρουν όλοι πώς να επαναφέρουν στη ζωή ένα αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο αρκετούς μήνες, ώστε να λειτουργεί σωστά για το υπόλοιπο της χρονιάς και να μην δημιουργηθούν προβλήματα.




Ένα αυτοκίνητο σε ακινησία, έστω και για ένα μήνα χωρίς εκκίνηση του κινητήρα, δεν θα λειτουργήσει σωστά και ίσως υπάρξουν συνέπειες. Για αυτούς τους λόγους, πρέπει να προσεγγίσετε τη διαδικασία της πρώτης εκκίνησης μετά από πολύμηνη στάση λίγο πιο προσεκτικά από ότι συνήθως.

Αφού έχετε σταθμεύσει το αυτοκίνητο σας για καιρό, είτε πρόκειται για ημέρες, εβδομάδες ή και μήνες, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα το επαναφέρετε με ασφάλεια στη δράση.



Πρώτα απ'όλα ανοίγουμε το καπό και ελέγχουμε για τυχόν τρωκτικά ή ζωύφια που μπορεί να έχουν μασήσει σωλήνες ή καλώδια. Το ίδιο κάνουμε και με το πάτωμα του αυτοκινήτου, καθώς μπορεί να βρίσκεται κάποια φωλιά ζώου. Ταυτόχρονα, ρίχνουμε και ματιά για τυχόν διαρροές υγρών.

Στην συνέχεια επιθεωρούμε τις λεπίδες των υαλοκαθαριστήρων και φυσικά τα ελαστικά μας. Πρέπει να επαναφέρουμε τις πιέσεις τους και φυσικά να δούμε ότι δεν έχει αλλοιωθεί το προφίλ τους από την ακινησία.





Μετά προχωράμε σε έλεγχο των φρένων, μιας και μπορεί να έχει συσσωρευτεί σκουριά στις δισκόπλακες που θα πρέπει να φύγει και να καθαριστεί. Επιπλέον, ελέγχουμε την στάθμη του υγρού φρένων και κάνουμε έναν οπτικό έλεγχο στα σωληνάκια του.

Αμέσως μετά βεβαιωνόμαστε για την ενδεδειγμένη στάθμη όλων των υγρών (λιπαντικό κινητήρα, ψυκτικό, υποβοήθηση τιμονιού, βαλβολίνες μετάδοσης) και την μη ύπαρξη διαρροών, ενώ δεν ξεχνάμε να καθαρίσουμε τους πόλους της μπαταρίας πριν την ξανασυνδέσουμε.





Τέλος, το πλένουμε σχολαστικά για να αφαιρέσουμε την βρωμιά που έχει συσσωρευτεί και φροντίζουμε να αναζωογονηθεί με ειδικά προϊόντα περιποίησης για τα μεταλλικά και πλαστικά μέρη του.
 

 carandmotor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου