ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Tips για να κρατήσετε το στήθος, στο ύψος του


Το στήθος είναι μια πολύ εύθραυστη περιοχή του γυναικείου σώματος. Αποτελούμενοι από

ινώδεις, αδενικούς και λιπώδεις ιστούς, οι μαστοί συντηρούνται πάνω από όλα από τους συνδέσμους και το δέρμα του στήθους. Εξ ου και η σημασία της ενδυνάμωσης των μυών στους οποίους στηρίζονται, δηλαδή των μικρών και μεγάλων θώρακα.

Η χαλάρωση στο στήθος είναι μία φυσική εξέλιξη που έρχεται με το χρόνο. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να μας βοηθήσουν να κρατήσουμε το στήθος στητό και σφριγηλό.

Τι να κάνω για να έχω στητό στήθος;

Πίνετε πολύ νερό

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Wisconsin, το δέρμα είναι ένα όργανο, τα κύτταρα του οποίου αποτελούνται κυρίως από νερό. Η έλλειψη νερού λοιπόν στον οργανισμό μας έχει σοβαρές επιπτώσεις στο δέρμα μας και κατ’ επέκταση στο στήθος μας, κάνοντας το δέρμα γύρω του να ζαρώνει.

Όταν υπάρχει λιγότερο νερό στο σώμα, το δέρμα δεν προσλαμβάνει τη σωστή ποσότητα νερού και μοιάζει ξηρό και “τσαλακωμένο”. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος γύρω από το στήθος, που έχει σαν αποτέλεσμα αυτό να χάνει την υφή του και να κρεμάει.

Κάθισε σωστά

Αφού το στήθος δεν έχει μυς για να τους γυμνάσεις και να τους τονώσεις, φρόντισε τουλάχιστον να γυμνάζεις τους θωρακικούς μυς που το περιβάλλουν καθώς και αυτούς της πλάτης. Εάν είναι πιο δυνατοί, τότε και το στήθος θα δείχνει πιο στητό. Η κακή στάση του σώματος που έχουν οι περισσότερες γυναίκες και η καθιστική ζωή προκαλούν κύρτωση στη θωρακική κοιλότητα. Είναι καλό, λοιπόν, να κάθεσαι με την πλάτη όρθια και το στήθος προς τα έξω, όσο περισσότερο μπορείς.

Κάνε γυμναστική

Μπορείς να δυναμώσεις το στήθος σου κάνοντας ασκήσεις με βαράκια και push-ups. Σε καθημερινή βάση μπορείς να αντιστέκεσαι στη χαλάρωση: πίεσε με δύναμη τα χέρια σου, το ένα με το άλλο, 20-30 φορές σε οριζόντια θέση, μετά πάνω από το κεφάλι, και μετά χαμηλά, στο ύψος της κοιλιάς. Εκτέλεσε την ίδια κίνηση με τα χέρια πίσω από την πλάτη.

Φοράμε το σωστό νούμερο στηθόδεσμου

Φορώντας το λάθος μέγεθος σουτιέν μπορεί να κάνει το στήθος σας να φανεί πεσμένο και να κρεμάει, ιδιαίτερα εάν έχετε επιλέξει ένα που δε δίνει στους ευαίσθητους μυς τη σωστή στήριξη. Πάρα πολύ σφιχτά ή πάρα πολύ χαλαρά σουτιέν, μπορούν να βλάψουν το στήθος σας. Επίσης, η αλλαγή του μεγέθους του μαστού σε όλη τη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας, όπως κατά τη διάρκεια της εφηβείας, της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης, χρειάζεται και αντίστοιχη προσαρμογή σε νέο ίσως νούμερο σουτιέν.

Στο σωστό σουτιέν θα πρέπει να μπορείτε να τοποθετείτε τα δύο σας δάχτυλα άνετα από μέσα, χωρίς να πιέζεται το στήθος σας ούτε να “επιπλέει”.

Προτίμησε το δροσερό νερό

Το ζεστό νερό μαλακώνει το στήθος ενώ το δροσερό το συσφίγγει. Οι χαμηλές θερμοκρασίες τονώνουν τη μικροκυκλοφορία, η οποία είναι υπεύθυνη για τη σωστή θρέψη και λειτουργία της επιδερμίδας. Μπορείς, επίσης, αντί για κρύα ντους, να περάσεις ένα παγάκι σε όλο το στήθος. Τέλος, διατήρησε τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς για την περιοχή του ντεκολτέ  στο ψυγείο. Έτσι, θα σου προσφέρουν έξτρα τόνωση.

Διατήρηση σωστού βάρους

Εάν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία των γυναικών, που παλεύουν με το βάρος τους, ενδεχομένως να αντιμετωπίζετε χαλάρωση. Το δέρμα, ειδικά πάνω από το στήθος, χάνει την ελαστικότητα, όταν είναι τεντωμένο. Από την άλλη πλευρά, όταν χάνετε βάρος, χάνετε και λίπος στην περιοχή του στήθους και αυτό μάλιστα συμβαίνει με πιο γρήγορους ρυθμούς από ό,τι στο υπόλοιπο σώμα. Αυτή η συνεχής αυξομείωση και ειδικά αν συμβαίνει συχνά, κάνει το στήθος να κρεμά.

Τι να αποφύγω για να έχω στητό στήθος;

Εξαντλητικές δίαιτες

Όλες προσέχουμε τη διατροφή μας και κάνουμε κατά καιρούς δίαιτα. Όταν όμως ακολουθείς αυστηρά προγράμματα διατροφής ή εξαντλητικές δίαιτες που προκαλούν απότομη μείωση βάρους, υπάρχει κίνδυνος να χαλαρώσει απότομα το στήθος σου. Το στήθος αποτελείται από έναν αδένα που περιβάλλεται από λιποκύτταρα. Δε στηρίζεται από μυς, επομένως όταν αδυνατίζεις απότομα και χωρίς να κάνεις παράλληλα γυμναστική, το στήθος χαλαρώνει επικίνδυνα.

Ηλιοθεραπεία

Ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της επιδερμίδας. Αποφεύγοντάς τον αποφεύγεις την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων καθώς και καφέ κηλίδων. Η ευαίσθητη περιοχή του στήθους χρειάζεται έξτρα προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Φόρεσε ένα ωραίο μαγιό, αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας και μείνε μακριά από τον ήλιο τις επικίνδυνες ώρες, 11:00-16:00.

Όλη μέρα χωρίς σουτιέν

Ακόμη και αν έχεις μικρό στήθος, το σουτιέν είναι απαραίτητο, κάθε μέρα, ό,τι και αν κάνεις. Διάλεξε ένα σουτιέν που θα το «αγκαλιάζει»  και θα το συγκρατεί, χωρίς να το πιέζει, για να αισθάνεσαι άνετα στις καθημερινές σου δραστηριότητες.

healthstories.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου