ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Έξι άγνωστες γραφικές πόλεις της Ευρώπης που αξίζει να ανακαλύψετε!

Σας προτείνουμε έξι μικρές πόλεις και χωριουδάκια της Ευρώπης, που επισκέπτονται σπάνια οι ταξιδιώτες..



Η ομορφιά τους θα σας συνεπάρει και θα σας προσφέρει μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία.

Santa Maddalena, Ιταλία.
Με πληθυσμό μόλις 334 κατοίκους, η Santa Maddalena είναι ένα ορεινό χωριό στους Δολομίτες.

Χιονισμένες βουνοκορυφές, πράσινοι λόφοι και αλπικό background.

Το Νότιο Tyrol όπου βρίσκεται η Santa Maddalena είναι ένα μέρος που ομιλείται η τοπική γλώσσα Ladin και θα βρείτε πολλές πινακίδες στα γερμανικά και τα ιταλικά.

Η τοπική κουζίνα αποτελεί ένα mix πολιτισμών.
Τον χειμώνα είναι ο παράδεισος των σκιέρ και παρ’ όλο που δεν έχει έντονη βραδινή ζωή και πολλά ξενοδοχεία, αξίζει να μείνετε και να πεζοπορήσετε στην περιοχή.
Cesky Krumlov, Δημοκρατία της Τσεχίας.
Η μικρή αυτή πόλη με τις σκεπές και τα ζωηρά χρώματα βρίσκεται στη Νότια Βοημία, σε μια λούπα του ποταμού Vltava που σχηματίζει S και στον χάρτη είναι μια μικρή κουκίδα.

Ένα από τα πιο ειδυλλιακά μέρη στην ιστορία, αφού εκεί μπορείς να θαυμάσεις αρχιτεκτονικά είδη, αναγεννησιακό, γοτθικό, μπαρόκ, με τα καλύτερα παραδείγματα να εντοπίζονται στο εντυπωσιακό της κάστρο.

Μια πόλη με δρομάκια και μονοπάτια, πλακόστρωτα και κτίρια με διάφορα χρώματα που θα σε κάνουν να τραβάς ασταμάτητα φωτογραφίες.
St. Ives, Κορνουάλη, Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτό το πρώην ψαροχώρι άνθισε σε μια μικρή πρωτεύουσα του πολιτισμού χάρη στο φεστιβάλ τεχνών που πραγματοποιεί κάθε Σεπτέμβριο, αλλά και τη δική του γκαλερί Tate.

Αξίζει για τις 4 παραλίες με χρυσή άμμο, με τον Ατλαντικό από τη μια μεριά και τιρκουάζ νερά από την άλλη, ενώ το λιμάνι της είναι ένας γοητευτικός λαβύρινθος με αγροικίες, μικρά μαγαζάκια με χειροποίητα είδη, στούντιο καλλιτεχνών κ.ο.κ.
Eze, Γαλλία.
Με εντυπωσιακή θέα στη Μεσόγειο και αμέτρητη μεσαιωνική γοητεία, το Eze στην κορυφή ενός βράχου αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς στάσεις στη γαλλική Ριβιέρα περίπου 30 λεπτά με το λεωφορείο από τη Νίκαια και 15 λεπτά από το Μονακό.

Χάρη στην τοποθεσία «κλειδί», κοντά στη Νίκαια, η μικρή αυτή πόλη ήταν περιζήτητη για διάφορους επιδρομείς ανά τους αιώνες και η ιστορία του αντανακλάται στην αρχιτεκτονική των κτηρίων του -από τον αιγυπτιακό σταυρό της εκκλησίας μπαρόκ η οποία χρονολογείται από τους Φοίνικες, μέχρι το γενοβέζικου στυλ καμπαναριό στη Chapelle de la Sainte Croix του 14ου αιώνα.


Jajce, Βοσνία.

Το Jajce είναι ίσως από τα πιο καλοδιατηρημένα χωριά της χώρας. Υπήρξε η πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Βοσνίας και μπορεί κάποιος ακόμη να δει το αρχαίο κάστρο στην κορυφή του λόφου και να εξερευνήσει τα πλακόστρωτα δρομάκια που ξετυλίγονται από κάτω.

Θα εντυπωσιαστείτε από των 21 μέτρων καταρράκτη του, τα νερά του οποίου πέφτουν στη συμβολή των ποταμών Pliva kai Vrbas.

Μπορείτε να κάνετε ράφτινγκ και να συνδυάσετε αδρεναλίνη με την περιπλάνηση στη φύση.
Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία

Το Rothenburg ob der Tauber είναι από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης, με τα καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά τείχη να του δίνουν άλλη ατμόσφαιρα.

Παστέλ κτίρια, μεσαιωνικά δρομάκια, χαριτωμένα μαγαζιά, όλα θυμίζουν κάτι από παραμύθι με βαυαρική υπογραφή.

Το Μουσείο Μεσαιωνικών Εγκλημάτων αποτελεί απαραίτητη στάση για όσους θέλουν να δουν από κοντά δείγματα από τα βασανιστήρια του Μεσαίωνα, ενώ και για τους οινόφιλους είναι ένας καλός προορισμός, με τους αμπελώνες που μετρούν αιώνες να κατακλύζουν τους περιβάλλοντες λόφους και να εγγυώνται υπέροχα τοπικά κρασιά.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου