ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Γαλάζιες σημαίες: Στη δεύτερη θέση παγκοσμίως η χώρα μας για τις καλύτερες παραλίες

Η Ελλάδα είναι στη δεύτερη θέση παγκοσμίως – μετά την Ισπανία – σε παραλίες που έχουν πάρει «γαλάζια σημαία»

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι ένα παγκόσμιο (πάνω από 50 χώρες σε όλο τον πλανήτη) σύμβολο ποιότητας, το οποίο απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες τις οποίες διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι που πληρούν τα σχετικά κριτήρια.


Για να κερδίσει μια ακτή τη Γαλάζια Σημαία πρέπει να πληροί 33 αυστηρά κριτήρια που σχετίζονται με την ποιότητα των νερών για κολύμπι, την περιβαλλοντική διαχείριση και πληροφόρηση, την ασφάλεια σε υπηρεσίες ναυαγοσώστη κ.α
Πρωταθλήτρια η Χαλκιδική

Φέτος για μια ακόμη χρονιά πρωταθλήτρια στις γαλάζιες σημαίες στη χώρα μας είναι η Χαλκιδική. Εκεί οι γαλάζιες σημαίες που υψώθηκαν ήταν 87. Ακολουθεί η Ρόδος με 55 παραλίες (έναντι 49 που είχε πέρυσι) και μετά την τιμητική της έχει η Κρήτη με 41 γαλάζιες σημαίες στο Λασίθι, 36 στα Χανιά, 31 στο Ηράκλειο και 20 στο Ρέθυμνο.

Οι περιφερειακές ενότητες με τις περισσότερες Γαλάζιες σημαίες
Την δεκάδα συμπληρώνει η Αττική, η Κεφαλονιά και η Λέσβος. Από την άλλη οι περιοχές με τις λιγότερες γαλάζιες σημαίες είναι στις περιφερειακές ενότητες Άνδρου, Έβρου, Ιθάκης, Μυκόνου και Τήνου


Οι Δήμοι
Σε επίπεδο δήμων τώρα πρωταθλήτρια σε γαλάζιες σημαίες είναι η Ρόδος με 55 και ακολουθούν οι δήμοι Κασσάνδρας Χαλκιδικής (32), Αγίου Νικολάου Λασιθίου (25), Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής (19), Σιθωνίας και Χερσονήσου Χαλκιδικής (από 18).

Οι Δήμοι με τις περισσότερες Γαλάζιες σημαίες
Μέσα στο 2021 είχαν αφαιρεθεί 15 σημαίες από παραλίες της χώρας όχι γιατί τα νερά τους δεν ήταν καλά. Το αντίθετο, αλλά οι διεθνείς αξιολογητές που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις διαπίστωσαν ελλείψεις σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.
Η Γαλάζια σημαία

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι από το 1992 ο εθνικός χειριστής του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία». Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος των Γαλάζιων Σημαιών είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE), που εδρεύει στη Δανία, με μέλη 73 χώρες από όλες τις ηπείρους.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου