ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Κοινωνικός τουρισμός: Tα κλειδιά του προγράμματος – Τι πρέπει να ξέρετε

Οι προθεσμίες, τα κριτήρια, οι δικαιούχοι και τα ποσά


Δωρεάν ή επιδοτούμενες διακοπές θα μπορούν να πάνε εφέτος 500.000 πολίτες μέσω των δύο βασικών προγραμμάτων «Τουρισμός για όλους» και

 «Κοινωνικού τουρισμού» που ανακοίνωσαν πρόσφατα τα συναρμόδια υπουργεία Τουρισμού και Εργασίας.

Ο ΟΤ αποκαλύπτει τα βασικά χαρακτηριστικά των εν λόγω προγραμμάτων συνολικού κόστους 65 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα από τα προβλήματα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια και πολλοί ήταν αυτοί που είχαν γυρίσει την πλάτη σε ανάλογα προγράμματα ήταν το γεγονός ότι ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα ενώ είχαν δηλώσει συμμετοχή ως πάροχοι για να προσφέρουν διαμονή σε όσους είχαν επιλεγεί μέσω του κοινωνικού τουρισμού τελικά όταν έφθανε η στιγμή να επικοινωνήσει κάποιος από τους δικαιούχους μαζί τους για να κλείσει ένα δωμάτιο του δήλωναν ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό τα τρία τελευταία χρόνια τείνει να εκλείψει με τις τουριστικές μονάδες να έχουν ανάγκη πλέον όλους τους πελάτες τους είτε αυτοί αφορούν προγράμματα τουρισμού είτε όχι προκειμένου να καλύψουν μέρος έστω των απωλειών που έχουν υποστεί λόγω της υγειονομικής κρίσης.

200.000 δικαιούχοι

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ για την επιδότηση της δαπάνης διαμονής τους.

Οι πολίτες θα προμηθεύονται μια άυλη κάρτα στα πρότυπα του Freedom Pass και σε κάθε κάρτα θα αντιστοιχεί το ποσό των 150 ευρώ όπου ο κάθε δικαιούχος θα μπορεί να το ξοδέψει όπου αυτός κρίνει χωρίς περιορισμούς σε τουριστικά καταλύματα που έχουν κάνει συμφωνία με το υπουργείο Τουρισμού.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων αναμένεται να είναι έτοιμη τις τελευταίες 5 ημέρες του επόμενου μήνα και στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου να μπορεί να χρησιμοποιήσουν την άυλη κάρτα οι ενδιαφερόμενοι. Αναλυτικά οι διαδικασίες, οι προθεσμίες, τα κριτήρια, οι δικαιούχοι και τα ποσά έχουν ως εξής:

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου