Σημαντικό και κρίσιμο καθώς πολλοί ή μάλλον όλοι την έχουν πατήσει με το φαγητό τους, τα μπιφτέκια τους, να καταστρέφονται στο γύρισμα, σε μια προσπάθεια απλά να τα γυρίσουν στη σχάρα.
Τι πρέπει να κάνεις;
Ψεκάστε τη σχάρα με λάδι
Πωλούνται στο εμπόριο μπουκάλια με ειδικό στόμιο, στο οποίο μπορείτε να βάλετε το λάδι της επιλογή σας, για να ψεκάσετε με αυτό τη σχάρα.
Είναι κρίσιμο να ψεκάσετε τη σκάρα σας με το λάδι πριν ανάψετε το φούρνο, τη βάλετε στα κάρβουνα κ.ο.κ.
Αν δεν έχετε δοχείο σπρέι καταφύγετε στην πιο απλή λύση.
Εμποτίστε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας στο λάδι και με τη βοήθεια μιας λαβίδας περάστε όλη τη σχάρα.
Προσοχή, δεν πρέπει να στάζει το λάδι.
Χρησιμοποιήστε ένα κρεμμύδι
Απλά κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και τρίψτε την κομμένη πλευρά του στη σχάρα σας, αφού πρώτα την έχετε προθερμάνει.
Συγκεκριμένα, ιδανικό είναι η σχάρα να καίει.
Μπόνους κόλπο: Μην γυρίζετε τα μπιφτέκια πολύ νωρίς.
Όταν έχουν ήδη καλοψηθεί και έχουν κάνει την κρούστα τους, είναι πιο δύσκολο να καταστραφούν καθώς τα γυρίζετε και πιο εύκολο να ξεκολλήσουν από τη σχάρα.
Σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα τα άπαχα κρέατα είναι πιο πιθανό να κολλήσουν στη σχάρα και επομένως τα μπιφτέκια γαλοπούλας ή κοτόπουλο θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.
in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου