ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

«OΡΙΖΟΝΤΕΣ»: 26η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους», στις 7 Δεκεμβρίου 1987, από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών και την παράνομη διακίνησή τους.

Το 2022 η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς το αποτύπωμα της πανδημίας της COVID-19, ενέτεινε τα καθημερινά προβλήματα του ευάλωτου πληθυσμού των εξαρτημένων ατόμων και όχι μόνο. Η «μετά» covid περίοδος και ο πόλεμος Ουκρανίας -Ρωσίας μας βρίσκει με συναισθήματα απομόνωσης, ανασφάλειας, έλλειψη επικοινωνίας, φόβου για επερχόμενη οικονομική, επισιτιστική και ενεργειακή κρίση, αγωνία για το μέλλον. Όλα αυτά είναι παράγοντες που ούτως ή άλλως κλονίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη και μπορούν να την οδηγήσουν στο να επιχειρήσει να αντιμετωπίσει τα όποια συναισθήματα, το άγχος, την ένταση, την αγωνία, μέσα από τη χρήση μιας ουσίας ή μίας συμπεριφοράς. Άλλωστε αυτό είναι και η ουσία της κάθε μορφής εξάρτησης: η προσπάθεια ενός ανθρώπου να αντιμετωπίσει τα αρνητικά συναισθήματα που έχει , μ’ ένα πολύ λανθασμένο τρόπο.
Απέναντι σε όλες τις ψυχικές δοκιμασίες που περνάει η ανθρωπότητα είναι επιτακτική η ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα πιο ισχυρό περιβάλλον υγείας και ευεξίας για όλους. Στο δύσκολο αυτό αγώνα, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για να επανέλθουμε στην ασφάλεια, στον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξία.

Τα προγράμματα πρόληψης χρήσης ουσιών και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας σε όλο το φάσμα της πρόληψης στην σχολική κοινότητα σε γονείς, χώρους εργασίας, ΜΜΕ και ευρύτερη κοινότητα κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικά.

Η πρόληψη των εξαρτήσεων στοχεύει στην αποτροπή ή αναβολή της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών. Βοηθάει επίσης σε αυτούς που έχουν ξεκινήσει τη χρήση να αποφύγουν την εδραίωση της εξάρτησης και των άλλων συνδεόμενων με αυτήν προβλημάτων υγείας και κοινωνικών επιπτώσεων. Η πρόληψη έχει όμως και μια ευρύτερη αποστολή: να ενθαρρύνει την υγιή και ασφαλή ανάπτυξη των παιδιών και των νέων έτσι ώστε να μπορούν να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές του. Και αυτό το επιτυγχάνει μέσω της δημιουργίας ισχυρών δεσμών με την οικογένεια και το σχολείο, τους ομότιμους, το εργασιακό περιβάλλον και την ευρύτερη κοινότητα στην οποία ζουν και αλληλεπιδρούν.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» Π.Ε. Γρεβενών, με τη δράση του, τα 22 χρόνια λειτουργίας του, υπενθυμίζει τη ύπαρξη του προβλήματος και προσπαθεί μέσα από παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης που σχεδιάζει και υλοποιεί να κινητοποιήσει την τοπική κοινότητα στην ανάγκη δημιουργίας ενός περιβάλλοντος υγείας και ευεξίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ

ΠΑΣΧΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ

 

«OΡΙΖΟΝΤΕΣ»
«ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ»
Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ
Τέρμα Κ. Ταλιαδούρη –Γρεβενών 51100
Τηλ/Φαξ 2462087090
Τηλ. 2462087092-94

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου