ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Φοβερός και πάλι ο Τεντόγλου ασημένιος με 8,32 μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε σήμερα ιστορία, αφού για μία ακόμη φορά στην πλούσια καριέρα του κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο των νικητών μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, σε έναν αγώνα όπου μπορεί να μην έκανε την πολύ μεγάλη επίδοση, ωστόσο έκανε μια σειρά από σπουδαία άλματα. Ο Τεντόγλου είχε καλύτερη προσπάθεια, την πέμπτη με 8,32 μ., η οποία μάλιστα μέχρι την έναρξη των έκτων προσπαθειών του χάριζε το χρυσό μετάλλιο.

Ο 24χρονος ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση του 2022, αλλά και το πρώτος της στο αγώνισμα του μήκους στην ιστορία του θεσμού.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα, σε μια προσπάθεια η οποία ήταν αρκετά μεγάλη, ενώ διαδοχικά συνέχισε με προσπάθειες στα 8,30 μ., , 8.29 μ ., 8,24 μ., 8,32 μ. και 8,20 μ., στο έκτο του άλμα. Ο νικητής στο Παγκόσμιο κλειστού του 2022 και των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2021, μέχρι το άλμα του Κινέζου Γιάναν Ουάνγκ επικρατούσε του αγώνα με όλα τα έγκυρα άλματα του, αφού δεύτερος ακολουθούσε ο Σίμον Εχάμερ με 8,16 μέτρα. Ο Κινέζος είχε 8,03 μ. και ήταν στην πέμπτη θέση, ωστόσο στο έκτο του άλμα βρήκε το σωστό πάτημα κι έγραψε 8,36 μ. για να κατακτήσει το πρώτο του χρυσό μεγάλο μετάλλιο στη διοργάνωση, αφού ήταν τρίτος στη διοργάνωση που έγινε στην πατρίδα του το 2015. 

Ο Τεντόγλου με τη σημερινή του παρουσία έδωσε συνέχεια σε μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων, που ΄ξεκινούν αρκετά – πλέον- χρόνια πίσω όταν ως έφηβος έκανε τα πρώτα του βήματα στο αγώνισμα. Ο άλτης από τα Γρεβενά, είναι ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης του 2018 στο στο Βερολίνο και ο νικητής διαδοχικά στο Ευρωπαϊκό κλειστού του 2019 και 2021, των Ολυμπιακών Αγώνων και του Παγκοσμίου κλειστού του 2022. Παράλληλα με τις εμφανίσεις σε μίτινγκ ανά τον κόσμο επιβεβαιώνει διαρκώς την μοναδική του σταθερότητα σε άλματα πάνω από τα 8,20 μ., όπως έκανε και σήμερα. Ο Τεντόγλου έχει μπροστά του την πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μονάχου, ενώ σε περίπου ένα χρόνο στο Παγκόσμιο του 2023 θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το χρυσό, που δεν μπόρεσε να κρεμάσει σήμερα στο στήθος του.

Δείτε αναλυτικά το βιογραφικό του αθλητή μας

Τα αποτελέσματα του τελικού

  1. Γιανάν Γουανγκ (Κίνα) 8.36μ.
  2. Μίλτος Τεντόγλου 8.32μ.
  3. Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία) 8.16μ.
  4. Μάικελ Μασό (Κούβα) 8.15μ.
  5. Στέφαν ΜακΚάρτερ (ΗΠΑ) 8.04μ.
  6. Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ) 8.02μ.
  7. Σρεσανκάρ (Ινδία) 7.96μ.
  8. Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7.93μ.
  9. Γουέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) 7.88μ.
  10. Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία) 7.86μ.
  11. Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 7.81μ.
  12. Χένρι Φρέιν (Αυστραλία) 7.80μ.

 segas.gr

Το μύνημα του Δημάρχου Γρεβενών εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου