Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Κάλυμνος: Ψαράς έβγαλε με το καλάμι του λαγοκέφαλο… τέρας – Γιατί δεν πρέπει να φάτε ποτέ αυτό το ψάρι

Δείτε βίντεο με το ψάρι που ξεπερνάει τα 6 κιλά

Ενας ψαράς στην Κάλυμνο έβγαλε με το καλάμι του έναν λαγοκέφαλο… τέρας και οι ντόπιοι αναφέρουν πως στην περιοχή υπάρχουν πολλοί «Λασεψιανοί Μετανάστες», όπως ονομάζουν τα ψάρια που ήρθαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.

Όπως αναφέρει το palmoskalymnou.gr το ψάρι που έβγαλε ο Μιχάλης Μαμουζέλλος ήταν πάνω από 6 κιλά.

Ωστόσο, στο συγκεκριμένο είδος ψαριού δεν πρέπει να το τρώμε γιατί μπορεί να οδηγήσει άκομη και σε θάνατο.

Στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί τέσσερα είδη του γένους Lagocephalus, που όλα αποκαλούνται συνήθως με το κοινό όνομα λαγοκέφαλος. Τα είδη αυτά είναι: «Lagocephalus lagocephalus» (κοινός λαγοκέφαλος και δεν είναι ξενικό είδος), «Lagocephalus sceleratus» (λαγοκέφαλος), «Lagocephalus suezensis» (λαγοκέφαλος του Σουέζ) και «Lagocephalus spadiceus» (καστανόραχος λαγοκέφαλος).

Το είδος λαγοκέφαλου, που συνήθως αλιεύεται στα ελληνικά ύδατα (L. sceleratus), δεν ανήκει στα είδη τα οποία δύνανται να καταστούν βρώσιμα κατόπιν της επεξεργασίας τους, καθώς περιέχει τετροδοτοξίνη. Για τον λόγο αυτό, το εν λόγω είδος δεν συμπεριλαμβάνεται και στον κατάλογο του Ιαπωνικού Υπουργείου Υγείας, που αναφέρεται στα βρώσιμα μέρη των pufferfish στην Ιαπωνία» διευκρινίζεται.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου