ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Σε ποιον αρχαίο Έλληνα θεό αντιστοιχεί το ζώδιό σας και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του

Αστρολογία και αρχαία ελληνική μυθολογία

Ισως γνωρίζετε ήδη ότι κάποια από τα ζώδια έχουν πάρει το όνομά τους από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Άλλωστε, οι πολιτισμοί ανέκαθεν αλληλεπιδρούσαν μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας μύθους, θρύλους και ερμηνείες του χάρτη του ουρανού. Το ξέρατε όμως ότι σε κάθε ζώδιο αντιστοιχεί ένας Έλληνας θεός, μια Ελληνίδα θεά ή κάποια άλλη σπουδαία φιγούρα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας; Ποιος είναι αυτός ανάλογα με την ημερομηνία γέννησής σας;

Κριός: Άρης
Παρόλο που ο αστερισμός απεικονίζει ένα κριάρι, ο κυρίαρχος πλανήτης είναι ο Άρης, στην αρχαία ελληνική μυθολογία ο θεός του πολέμου, παρορμητικός και προκλητικός.

Ταύρος: Αφροδίτη
Η θεά του έρωτα και της ομορφιάς λατρεύει επίσης τη φινέτσα στην καθημερινότητά της, ένα χαρακτηριστικό που μοιράζεται και με το ζώδιο του Ταύρου.

Δίδυμοι: Διόσκουροι
Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία οι Κάστωρ και Πολυδεύκης ήταν δίδυμα ετεροθαλή αδέρφια. Μητέρα τους ήταν η Λήδα, βασίλισσα της Σπάρτης. Πατέρας του Κάστορα ο Τυνδάρεως, βασιλιάς της Σπάρτης, και του Πολυδεύκη ο θεός Δίας. Οι Διόσκουροι συμβόλιζαν τη γενναιότητα και την εντιμότητα και εθεωρούντο οι προστάτες των ναυτικών και γενικά των ταξιδιωτών.

Καρκίνος: Ήρα
Η θεά του γάμου μοιράζεται με το ζώδιο του Καρκίνου την αγάπη για το γάμο, τα παιδιά και το σπίτι. Και αν ο Καρκίνος είναι κάπως υπερπροστατευτικός, φτάνοντας σε σημείο παράνοιας, φανταστείτε η Ήρα, που ερχόταν διαρκώς αντιμέτωπη με τις απιστίες του Δία.

Λέων: Λέων της Νεμέας
Και στο όνομα και στη μορφή συνδέεται όχι με ένα θεό, αλλά ένα μυθικό θηρίο που έσπερνε το φόβο και ήταν ανίκητο, μέχρι που κατατροπώθηκε από τον Ηρακλή. Τουλάχιστον όμως ο Λέων θεωρείται επίσης σύμβολο δύναμης και γενναιοδωρίας.

Παρθένος: Αστραία
Αν ήταν θεότητα, θα ήταν η Αστραία, θεά της δικαιοσύνης και της αγνότητας. Την αποκαλούσαν και Θεία Δίκη, καθώς στην Τιτανομαχία βοήθησε τον Δία να επικρατήσει κι εκείνος τής έδωσε το δικαίωμα να οδηγεί τον κεραυνό στο στόχο του.

Ζυγός: Άδης
Το μοναδικό ζώδιο που απεικονίζεται με ένα άψυχο αντικείμενο αντιστοιχεί στο θεό του Κάτω Κόσμου. Γνωστός και ως Πλούτωνας, πέρα από τη ζοφερή ιστορία που τον συνόδευε εθεωρείτο επίσης εκπρόσωπος της αρμονίας και της συμπόνοιας.

Σκορπιός: Ωρίων
Ο πιο διάσημος κυνηγός στην αρχαία ελληνική μυθολογία, σύμφωνα με ένα μύθο πέθανε από δάγκωμα σκορπιού που του έστειλε η Γαία επειδή είχε καυχηθεί ότι θα σκότωνε κάθε ζώο στον πλανήτη. Σήμερα ο Σκορπιός έχει επικρατήσει ως το πιο μυστηριώδες ζώδιο, που κάτω από την ψυχρή επιφάνεια κρύβει σκοτεινά συναισθήματα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει ποτέ ότι η αλαζονεία τιμωρείται από τους θεούς.

Τοξότης: Χείρωνας
Ο πιο σοφός και γενναιόδωρος από τους Κενταύρους ήταν θεραπευτής, δάσκαλος και ακούραστος αναζητητής της γνώσης. Όταν ο Ηρακλής τον σκότωσε κατά λάθος με ένα δηλητηριασμένο βέλος, ο Δίας, για να τον απαλλάξει από τους ανυπόφορους πόνους, τον έκανε αστερισμό στον ουρανό, με το βέλος του να δείχνει προς την καρδιά του Σκορπιού.

Αιγόκερως: Πάνας
Ο «τραγοπόδαρος θεός», που συχνά απεικονίζεται σε ερωτικές σκηνές με Σάτυρους ή το Διόνυσο, συμβολίζει τη γενετήσια ορμή. Από την άλλη, ωστόσο, κυρίαρχος πλανήτης του Αιγόκερου είναι ο Κρόνος, που συνδέεται με την υπομονή και τη λογική σκέψη.

Υδροχόος: Γανυμήδης
Ο θεός της βροχής ήταν, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ένας θνητός άντρας ιδιαίτερης ομορφιάς, ο πρώτος που κατάκτησε την αθανασία όταν ο Δίας του ζήτησε να φέρει νερό στους ανθρώπους. Κυρίαρχος πλανήτης του ζωδίου είναι ο Ουρανός, που συμβολίζει τις εκπλήξεις και τη μεταμόρφωση.

Ιχθύς: Τυφών
Σύμφωνα με ένα μύθο, η Αφροδίτη και ο γιος της, Έρως, προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον Τυφώνα, ένα γιγαντιαίο τέρας που απέκτησε η Γαία με τον Τάρταρο και που συμβολίζει το γνωστό μετεωρολογικό φαινόμενο. Στην απόδρασή τους, η Αφροδίτη και ο Έρως βούτηξαν σε ένα ποτάμι και μεταμορφώθηκαν σε ψάρια – ή, όπως λέει μια άλλη εκδοχή, δύο ψάρια ήρθαν να τους βοηθήσουν να δραπετεύσουν και, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, οι θεοί τα μετέτρεψαν σε αιώνιο αστερισμό. Κυρίαρχος πλανήτης του ζωδίου, ο Ποσειδών, που συνδέεται με τη φαντασία, τα όνειρα και τα συναισθήματα.


marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου