ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

ΔΗΚΕΒΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ με την Αλεξάνδρα Παπανίκου (εικόνες)

Στις 18/8/2022 μία ακόμα ξεχωριστή και δημιουργική δράση απόλαυσαν οι μικροί μας φίλοι στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατείας των προτεινόμενων εργαστηρίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας.

Στόχος της ήταν να μελετήσουν τον χάρτη της Ελλάδας και να συνειδητοποιήσουν τη σχέση της χώρας μας με τη θάλασσα αλλά και να εξασκήσουν τη λεπτή τους κινητικότητα.
 
 
Αρωγός στη δημιουργική αυτή διαδρομή ήταν η Αλεξάνδρα Παπανίκου, Μηχανικός Πληροφορικής, που αρχικά καλωσόρισε τα παιδιά και τους παρουσίασε τα βιβλία που ήταν σχετικά με το θέμα του εργαστηρίου. Στη συνέχεια, ξεκίνησε την ανάγνωση του αποσπάσματος “Το τραγούδι στο νέο καράβι” από το βιβλίο “Τα ψηλά βουνά”. Το απόσπασμα περιέγραφε ένα νέο καράβι φορτωμένο με αγαθά να ξεκινάει τη διαδρομή του.

Με αφορμή το κείμενο ξεκίνησε συζήτηση και οι μικροί μας φίλοι αναφέρθηκαν στην αγάπη τους για τη θάλασσα, τη χαρά που τους δίνουν τα θαλασσινά παιχνίδια, τις εμπειρίες τους από τα ταξίδια που έκαναν με το καράβι. Η εμψυχώτρια τους έδειξε τον χάρτη της Ελλάδας και τους εξήγησε ότι η γεωγραφία και η ιστορία, η όλη πορεία και ο διαχρονικός πολιτισμός της, είναι ζυμωμένα με τη θάλασσα. Ζωγράφοι, ποιητές, λογοτέχνες, μουσικοί και λαϊκή τέχνη εμπνεύστηκαν από τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, τους εξήγησε για το Tangram ένα πανάρχαιο κινέζικο παζλ και τους κανόνες του. Τους μοίρασε από ένα χαρτί που πάνω ήταν τα εφτά σχήματα του παζλ. 
Τα παιδιά άρχισαν με ενθουσιασμό να χρωματίζουν τα σχήματα με έντονα και διαφορετικά χρώματα ακούγοντας συγχρόνως και τραγούδια με τη θάλασσα. Ακολούθησε το κόψιμο των κομματιών και η τοποθέτησή τους σε ένα άσπρο χαρτόνι διακοσμώντας το πλοίο τους όπως το φαντάστηκαν. Οι μικροί καπετάνιοι και καπετάνισσες σήκωσαν άγκυρα και χάραξαν με τη φαντασία τους υπέροχες διαδρομές γεμάτες ομορφιά, περιπέτεια, και εκπλήξεις. Μας είπαν το όνομα του πλοίου τους, διηγήθηκαν τις απίστευτες ιστορίες τους και μας έδειξαν στον χάρτη την πορεία που ακολούθησαν. Το αποτέλεσμα πραγματικά εξαιρετικό. 
Για ακόμα μία φορά η απίστευτη φαντασία, το μεράκι και η χαρά των παιδιών μας κατέπληξε.
 
 
Με την καθοδήγηση της εμψυχώτριας η δράση ολοκληρώθηκε με ένα κινητικό παιχνίδι “Τα ναυτάκια”. Τα παιδιά χάρηκαν, έπαιξαν, έτρεξαν και γέλασαν δημιουργώντας μια χαρούμενη παρέα.

Ευχαριστούμε θερμά την Αλεξάνδρα Παπανίκου για τη δημιουργική της διάθεση και την προθυμία της να στηρίξει τη δράση της βιβλιοθήκης μας προσφέροντας με τη σειρά της, μία ακόμα ξεχωριστή εμπειρία στους μικρούς μας φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου