ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Κόβουν ξύλα από ξένα χωράφια για να ζεσταθούν τον χειμώνα

 

Με την τιμή στα καυσόξυλα ανά τόνο στη

Θεσσαλονίκη να κυμαίνεται μεταξύ 210 και 220 ευρώ, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι κατά τις βραδινές ώρες και κρατώντας εργαλεία κόβουν, κυριολεκτικά δέντρα με στόχο να βγάλουν τον χειμώνα…

Όπως εξηγεί στο ThessToday.gr ο Τάσος Τεκνετζής, επιχειρηματίας του κλάδου με έδρα τη Νέα Μάδυτο: «Υπάρχουν πολλοί που δεν μπορούν να πληρώσουν τα 210 – 220 ευρώ και πηγαίνουν μόνοι τους και κόβουν δέντρα και ξύλα σε χωράφια, ακόμη και ξένα. Πηγαίνουν ακόμη και στο βουνό, ειδικά το βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ακόμη ότι και για τους ηλικιωμένους εγκυμονούν κίνδυνοι να τους… κλέψουν. «Υπάρχουν και περιπτώσεις που ο ένας τόνος καυσόξυλα “βαφτίζεται” 700 και 800 κιλά, ενώ χρεώνεται για έναν τόνο», επεσήμανε.

 
 

Η έξαρση παράνομης υλοτομίας παρατηρείται έξω από τη Θεσσαλονίκη, στο Μόδι, όπου το δασαρχείο έχει εντείνει και τις περιπολίες εξαιτίας πρόσφατης κλοπής ξύλων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, την Τετάρτη άγνωστοι αφαίρεσαν καυσόξυλα από το κοινοτικό δάσος Λιβαδίου, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες αρχές.

«Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε την παράνομη υλοτομία. Έχουμε καθημερινά περίπολα δασοπροστασίας που ακόμη υπάγονται στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου και μετά το πρόσφατο συμβάν έχουμε εντείνει ακόμη περισσότερο τις ενέργειές μας», ανέφερε η Δασάρχης Θεσσαλονίκης, Σουλτάνα Καλαϊτζή. Σύμφωνα με την ίδια, το προσεχές διάστημα στο «στόχαστρο» θα μπουν και τα φορτηγά που μεταφέρουν τα βασικά προϊόντα.

Δωρεάν καυσόξυλα από το Κοινοτικό δάσος Λειβαδείου

 
 

Από τις 3 Οκτωβρίου, οι μόνιμοι και μη μόνιμοι κάτοικοι του Λειβαδίου , θα μπορούν να λάβουν καυσόξυλα από το κοινοτικό δάσος, που θα χορηγήσουν δωρεάν ο Δήμος Θέρμης και η Κοινότητα Λειβαδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου