ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δράσεων.. (εικόνες)

 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 30/8/2022 το πρόγραμμα δράσεων της Καλοκαιρινής

Εκστρατείας και Δημιουργικότητας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών με θέμα : Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, μάθε, γέλα!

Οι μικροί μας φίλοι έφτασαν στο παιδικό τμήμα με πολύ καλή διάθεση και χαμόγελα, για να θυμηθούν τις διαδρομές του καλοκαιριού μέσα από τις δημιουργίες τους στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία.

Οι εμψυχώτριες Θεολογία Ταρλατζή  και Ευαγγελία Καραμπερίδου υπάλληλοι της βιβλιοθήκης υποδέχτηκαν τα παιδιά στο γιορτινό σκηνικό με κεράσματα και λιχουδιές και τους ξενάγησαν στην έκθεση που είχαν στήσει με μεράκι και ζήλο.  Αυτά περιηγήθηκαν και στάθηκαν σε κάθε διαδρομή παρατηρώντας  τις εικόνες και διαβάζοντας τα αποσπάσματα που ήταν η αφόρμηση για το κάθε εργαστήριο και συζήτησαν μεταξύ τους με πολλή ευχαρίστηση. 

Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν σε ένα κύκλο και ξεκίνησε η κουβέντα για τις αναγνωστικές τους διαδρομές και τις καλοκαιρινές τους αναμνήσεις. Μιλήσαμε για τα Ψηλά βουνά, για τα συναισθήματα που τους δημιούργησε η ιστορία του βιβλίου, ανέφεραν αποσπάσματα που τους άρεσαν και τους έκαναν εντύπωση. 

Ανέφεραν δικές τους εμπειρίες στη φύση και με ποιον ήρωα του βιβλίου μπόρεσαν να ταυτιστούν. Επίσης, θυμήθηκαν την αγαπημένη τους διαδρομή περιγράφοντας σε μία κόλλα χαρτί τι είδαν, τι άκουσαν, πως ένιωσαν και στο τέλος έγραψαν και την ευχή που επιθυμούν.

Εκφράστηκαν με όμορφα λόγια λέγοντας ότι στη βιβλιοθήκη δεν βαριέσαι ποτέ, ότι γνωρίζεις καινούριους φίλους, μαθαίνεις να αγαπάς τα βιβλία, ότι ακόμα και αν μεγαλώσουν θα βρίσκονται πάντα δίπλα στη βιβλιοθήκη. 

Τα πιο μεγάλα παιδιά αναφέρθηκαν με νοσταλγία  σε διαδρομές προηγούμενων ετών στη βιβλιοθήκη τα καλοκαίρια. Λόγια αληθινά και αυθόρμητα που πραγματικά μας συγκίνησαν.

Ακολούθησε το πλέξιμο βραχιολιών με την ιαπωνική μέθοδο kumihimo, που αποτέλεσαν το ενθύμιο της συμμετοχής. Επέλεξαν χρωματιστές κλωστές και πάνω σε ένα στρόγγυλο χαρτόνι άρχισαν με ενθουσιασμό και σβελτάδα, ακόμα και τα πιο μικρά παιδιά, να δημιουργούν. Υπέροχα χρωματιστά βραχιολάκια κόσμησαν τα χεράκια τους. Πραγματικά το χάρηκαν με την ψυχή τους. Για ακόμα μία φορά μας εξέπληξαν με την δεξιοτεχνία και το ταλέντο τους.

Προτού φύγουν έγραψαν σε ένα μεγάλο χαρτί του μέτρου τα συναισθήματα και τις ευχές τους και δανείστηκαν αρκετά από τα  καινούρια βιβλία της Καλοκαιρινής Εκστρατείας.

Αποχαιρετιστήκαμε με μια μεγάλη αγκαλιά και τα παιδιά εκδήλωσαν την επιθυμία να έρχονται στη βιβλιοθήκη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς!!!

Τα δεδομένα των εργαστηρίων:

Αριθμός εργαστηρίων:18

Εθελοντές που στήριξαν το πρόγραμμα:18

Παιδιά που παρακολούθησαν τα εργαστήρια:353

Βιβλία που δανείστηκαν: 416

Ευχαριστούμε θερμά την Εθνική Βιβλιοθήκη για την διοργάνωση και το σχεδιασμό πρωτότυπων δράσεων με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Επίσης, ευχαριστούμε ολόψυχα τους εθελοντές για τη δημιουργική τους διάθεση και προθυμία να στηρίξουν τις δράσεις της βιβλιοθήκης συμβάλλοντας καθοριστικά στην υλοποίηση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας : Μαρία Αγγελοπούλου, Δέσποινα Βανιώτη, Στέλλα Ζέρβα, Φανή Ιορδανίδου, Συμεών Καραγιάννης, Φανή Κολονίτσιου, Ζωή Λόλα, Μάρθα Ματσαρίδου, Δήμητρα Μπακόλα, Σοφία Μπάμπου, Μαρία Μπρασινίκα, Λίτσα Μήττα, Χρύσα Μωυσιάδη, Ειρήνη Ντόνα, Αλεξάνδρα Παπανίκου, Σωτήρης Ραπτόπουλος, Βασιλική Ριζάκη, Ζωή Τσιάλτα.

 
 

.

Ευχαριστούμε το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, το Κέντρο Πρόληψης Γρεβενών Ορίζοντες, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, τα ΓΑΚ Γρεβενών για την άψογη συνεργασία που είχαμε μαζί τους.

Αλλά ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα παιδιά που με την ενεργή τους συμμετοχή, τον ενθουσιασμό τους, το κέφι και τη ζωντάνια τους τροφοδοτούν την αγάπη μας και την παραγωγική μας διάθεση στο έργο της βιβλιοθήκης.

Συντονισμός προγράμματος Θεολογία Ταρλατζή, Ευαγγελία Καραμπερίδου


Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου